Μπαράκια για εσένα που γύρισες από διακοπές

Αν οι διακοπές σου ήταν ωραίες, αλλά θες και λίγο ακόμα, αυτά τα σούπερ καλοκαιρινά μπαράκια θα σε κάνουν να νιώθεις σαν να μην γύρισες ποτέ.
Μπαράκια για εσένα που γύρισες από διακοπές
Προφανώς, μετά από κάθε διακοπές, υπάρχει μια περίοδος αναπροσαρμογής. Κάπως να γυρίσεις στην ρουτίνα σου, κάπως να συνηθίσεις πάλι πρωινό ξύπνημα και ήχους της πόλης αντί για ήχους παραλίας. Κάπως να μπεις πάλι σε ρυθμούς. Και αυτή είναι μια διαδικασία που μπορεί να χρειαστεί λίγες μέρες, και ίσως χρειαστείς να νιώσεις πως δεν γύρισες ποτέ για λίγο.

Ευτυχώς, αυτά τα μπαράκια είναι εδώ για εσένα για να σου προσφέρουν - έστω για λίγες ώρες - την αίσθηση πως δεν επέστρεψες ποτέ από τις διακοπές σου.

Tiki bar Athens

Φαλήρου 15, Κουκάκι, τηλ: 2109236908
Το Tiki είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι αν θες λίγο ακόμα νησί, και σου σερβίρει τα δροσερά και πεντανόστιμα κοκτέιλ του έναν ιδιαίτερο χώρο με 50s και 60s αναφορές και χαβανέζικη διάθεση. Οι μουσικές κινούνται σε ένα μεγάλο, αλλά πάντα κεφάτο φάσμα που περιλαμβάνει rock n roll, lounge, jazz, funky soul, latin, calypso, disco, pop, cabaret και κλασική γαλλική και ιταλική μουσική. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Big Mouth

Γυφτοπουλου 8, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0681 5505
Στον πιο ζωντανό πεζόδρομο του Χαλανδρίου, το Big Mouth βαστά εδώ και χρόνια τα πρωτεία στο brunch αλλά και στα αλκοολικά μας νυχτοπερπατήματα. Σε δύο επίπεδα, ένα στο ισόγειο και ένα στην τέλεια και σούπερ καλοκαιρινή ταράτσα του (εκεί σε στέλνουμε τώα), το πάντα "ανεβασμένο" Big Mouth σερβίρει σούπερ cocktails από το μπαρ και μουσικάρες από τα ηχεία του: απο reggae, funk και soul, μέχρι jazz, rock και rock n roll. Το απλό ποτό κοστίζει 6,5€, τα κοκτέιλ από 8€.

James Joyce

Άστιγγος 12, Μοναστηράκι, τηλ: 2103235055

Κι αν οι διακοπές σου ήταν σε νησί, αλλά σε πιο βόρειο νησί, σου έχουμε και από αυτό. Πιάνεις θέση στα τραπεζάκια που βγάζει έξω, παραγγέλνεις μπύρα από τις αρκετές επιλογές που έχει σε βαρέλι (που, εντάξει, δεν θα πούμε ψέματα, οι περισσότεροι Guinness δεν θα πάρουμε;) και αν πεινάσεις έχει και κλασικές ιρλανδοπαμπικές νοστιμιές για να τσιμπήσεις, από παραδοσιακή πίτα ψαριού, μέχρι fish and chips. Για μια πλήρη μπυροκατάνυξη με φαγητό, υπολογίστε περί τα 15-20€ κατ’ άτομο.

Κόκκινος Λωτός

Ζωοδόχου Πηγής 5, τηλ: 21 0380 1380
Είναι ή δεν είναι ό,τι πιο καλοκαιρινό θα βρεις στο κέντρο; Είναι. Και θα το επισκεφτούμε ξανά και ξανά, και θα πάρουμε πολλά κοκτέιλ (είναι και φτηνά, από 5,5€ ξεκινάει το μοχίτο), θα χορέψουμε στις δυνατές και χαρούμενες μουσικές, θα φλερτάρουμε και θα γυρίσουμε σπίτι νιώθοντας πως γυρνάμε στο ξενοδοχείο για να ξεραθούμε μετά από μία έξαλλη νύχτα στο νησί.

Αρbarόριζα

Πλατεία Πλαστήρα 10, Παγκράτι, τηλ: 210 7019530
Ουζάκι, τσιπουράκι και καλό κρασάκι. Όχι όμως σκέτα. Εδώ τα πίνεις ως βάσεις για ευφάνταστα και ελληνικότατα κοκτέιλ (που ξεκινούν από 4,5€ μάλιστα). Εμείς λατρεύουμε εδώ και χρόνια το Bubblestar, με ούζο, τσιχλόφουσκα και αρμπαρόριζα. Ακόμα καλύτερα, όλα αυτά τα υπέροχα θα τα πιεις σε μία από τις λιγότερο δραστήριες (εντάξει, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό Αύγουστο μήνα) πιάτσες του Παγκρατίου. Άρα αν οι διακοπές σου θες να είναι ησυχαστήριο, εδώ θα κάνεις μια ωραία παράταση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v