Όμορφα μπαράκια για ποτά από νωρίς

Νωρίς το απογευματάκι, λίγο πριν ο ήλιος πάρει την κατιούσα, πίνουμε χαλαρά ποτάκια σε οκτώ όμορφα μπαρ του κέντρου και των προαστίων.
Όμορφα μπαράκια για ποτά από νωρίς

Αν ξεκινήσουμε νωρίς, θα βγούμε νωρίς, θα τα πιούμε νωρίς και θα γυρίσουμε νωρίς. Παραφράζοντας στίχους μεγάλου Λουκιανού, επιλέγουμε οκτώ μπάρες για χαλαρά ποτάκια πριν δύσει ο ήλιος – ή και μετά, αναλόγως τις αντοχές.

Kowalski
Ακαδημίας 18, τηλ: 21 0363 0030

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by kowalskibar.athens (@kowalskibar.athens) on


Ένα ατμοσφαιρικό θεατράλε all day bar άνοιξε φέτος το καλοκαίρι στην Ακαδημίας, το οποίο δανείζεται το όνομά του από τους… πιγκουίνους της Μαγαδασκάρης, βγάζει τραπεζάκια και ρετρό καρέκλες στο πεζοδρόμιο και σερβίρει ψαγμένες μπύρες, καθαρά ποτά και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ. Ό,τι πρέπει δηλαδή για απογευματινές κουβέντες μετά αλκοόλ στο κέντρο της πόλης. Τα απλά ποτά στα 7€, τα κοκτέιλ στα 9€.

Barreldier
Βουλής 7, Κέντρο, τηλ: 2103254711

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Barreldier (@barreldier) on


Ρετρό ατμόσφαιρα και ωραία κοκτέιλ από παλαιωμένα spirits σε ένα από τα πιο ρετρό και παρεϊστικα μπαράκια της πόλης, «κρυμμένο» σε μια στοά κοντά στο Σύνταγμα. Εδώ έχουν δικά τους βαρέλια όπου παλαιώνουν ρούμι και ουίσκι, τα οποία απολαμβάνουμε είτε σκέτα είτε σε ιδιαίτερα κοκτέιλ. Κλασική αξία το Negroni του, καλοφτιαγμένο και με πάγο που δεν λιώνει, όπως επίσης και η Margarita και το Manhattan. Τα απλά ποτά στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Nabokov
Ασκληπιού 41, Εξάρχεια, τηλ: 21 1111 0432

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Do dzieła (@do_dziela_blog) on


Στο μεταίχμιο Εξαρχείων και Κολωνακίου ένα μπαράκι «τρύπα» με χαλαρή ατμόσφαιρα και ρετρό λεπτομέρειες μας υποδέχεται από το πρωί για καφέ, νοστιμότατες πίτες και χειροποίητες τάρτες. Από το απογευματάκι και μετά αποκτά χαρακτήρα καθαρόαιμου ποτάδικου, με συχνά τζαζ soundtrack, καθαρά και φτηνά ποτά -στα 6€.

Tiki Bar
Φαλήρου 15, Κουκάκι, τηλ: 21 0923 6908



Σταθερή αξία για tiki cocktails, το ήρεμο μπαρ της Φαλήρου με την αύρα Καραϊβικής, παίζει ωραιότατες μουσικές που ηχούν όμορφα στα ώτα μας (τζαζ σουίνγκ, λάτιν, Σινάτρα, κτλ), όσο απολαμβάνουμε κάποιο εξωτικό κοκτέιλ από τον πληθωρικό του κατάλογο – βλ. το εξαιρετικό Zombie ή ένα Mai Tai. Η εσωτερική διακόσμηση σε ταξιδεύει στη λατινική Αμερική, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 7€ και τα κοκτέιλ από 8€.

MoMix
Κελεού 1-5, Κεραμεικός, τηλ: 697 435 0179



Οι παλιές μοριακές αγάπες είναι παντοτινές, έτσι και το προσφάτως φρεσκαρισμένο μπαράκι του Κεραμεικού παραμένει σταθερά ψηλά στις επιλογές μας για τα πρώτα… μοριακά κοκτέιλ της βραδιάς. Ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε με σφαίρες, αφρούς, ζελεδάκια, ξηρό πάγο και άλλα τέτοια ωραία στο ποτήρι σας, ενώ αράζετε στην καταπράσινη αυλή με τα πολύχρωμα έπιπλα και τις αναπαυτικές μαξιλάρες. Οι τιμές των μοριακών κοκτέιλ από 9€, το απλό ποτό στα 7€, τα απλά κοκτέιλ από 8€.

Ipitou bar
Ηπίτου 4-6, Πλάκα, τηλ: 21 0325 4575



Ο γλυκύτατος πεζόδρομος της Ηπίτου είναι ό,τι πρέπει για τα χαλαρά απογευματινά σου ποτάκια, σε χαλαρό παρεΐστικο περιβάλλον. Νωρίς θα βρεις ευκολότερα τραπέζι για να αράξεις στις σιδερένιες καρεκλίτσες και να παραγγείλεις καθαρά ποτά και ωραία κοκτέιλ ακούγοντας όμορφες μελωδίες. Οι τιμές τους στα 7-9€, το απλό ποτό στα 7€.

Tailor House
Πλατεία Αγίας Ειρήνης 2, Κέντρο, τηλ: 2103235388



Στο χώρο του «Tailor Made» στην πάντα ανεβασμένη πλατεία του κέντρου, αυτό το νέο μπιστρό διακοσμεί το εσωτερικό του με όμορφες ρετρό πινελιές και εντυπωσιακούς πολυελαίους και σερβίρει καφεδάκι, brunch και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ – δοκιμάστε οπωσδήποτε το Negroni. Σημειώστε επίσης και τις σπιτικές του λεμονάδες, σε μεγάλη ποικιλία γεύσεων, αν δεν θέλετε να πιείτε αλκοόλ. Το απλό ποτό από 7€.

Cava Vegera
Ποσειδώνος 11, Βούλα, Τηλ: 211 0125700



Σου ήρθε η όρεξη για λίγη παραλία; Ο πρωτότυπος αυτός συνδυασμός εκλεπτυσμένης κάβας, wine bar και ντέλι αξίζει τα χιλιόμετρα στην… μακρινή Βάρη. Τα κελάρια της Cava Vegera φιλοξενούν μπόλικες ετικέτες κρασιών για να απολαύσεις σε ποτήρι, αλλά και καθαρά ποτά και ψαγμένες μπύρες, τα οποία συνοδεύεις με ωραιότατες ποικιλίες αλλαντικών και τυριών. Και αν θες, παίρνεις και κάποια φιάλη για το σπίτι – μια χαρά. Το ποτήρι κρασί από 4€.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v