Τέλεια θερινά σινεμαδάκια σε ταράτσες

Την κάνουμε… ταράτσα και πιάνουμε καρεκλίτσες ή σαιζλόνγκ για ταινίες κάτω από τα αστέρια σε μερικά από τα ωραιότερα θερινά της Αθήνας.
Τέλεια θερινά σινεμαδάκια σε ταράτσες
Τόσο δροσερά που σε λίγες μέρες ένα ζακετάκι θα το χρειάζεσαι, τα θερινά σινεμά της Αθήνας που σκαρφαλώνουν σε ταράτσες είχαν πάντα μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας. Γι’ αυτό τα συγκεντρώσαμε σε μια μικρή αλλά περιεκτική λίστα, για να σου θυμίσουμε ότι έχεις ακόμα ένα μήνα και κάτι να τα τιμήσεις.

Λαΐς
Ιερά Οδός 48 και Μ. Αλεξάνδρου 134-136, Κεραμεικός
Τιμή εισιτηρίου: 7€ (φοιτητικά, παιδικά, άνω των 65 και άνεργοι: 5€), κάθε Πέμπτη δύο άτομα 7€



Η ταράτσα της Ταινιοθήκης είναι πανέμορφη, απολαμβάνει θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη και τις καμινάδες της Ακρόπολης, συνδυάζεται τέλεια με ποτάκια και τσιμπολογήματα στα νεοκαφενεία του Μεταξουργείου, και φιλοξενεί τακτικά σούπερ ενδιαφέροντα σινεφίλ αφιερώματα.

Παλλάς
Υμηττού 109, Παγκράτι
Τιμή εισιτηρίου: 6€, κάτω των 25 ετών 4,50€



Ένα από τα παλαιότερα θερινά σινεμά της πόλης, ξεκίνησε τις προβολές στη διάσημη ταράτσα του το μακρινό 1925 –όπου να ‘ναι θα τα εκατοστήσει. Αγαπά πολύ τις επανεκδόσεις και τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, κι αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που πρωταγωνιστεί πάντα στις λίστες με τα αγαπημένα μας θερινά σινεμά.

Αβάνα
Λεωφ. Κηφισίας 234 και Λυκούργου 3, Χαλάνδρι
Τιμή εισιτηρίου: 8€, φοιτητικό 6€, κάθε Τετάρτη γενική είσοδος 6€



Τα καναπεδάκια στο πίσω μέρος αυτής της χαλανδριώτικης ταράτσας γίνονται ανάρπαστα (έλα νωρίς για να τα προλάβεις) ενώ τα κεράκια στα τραπέζια φτιάχνουν έξτρα ρομαντική ατμόσφαιρα. Στο ρεπερτόριο περιλαμβάνονται κυρίως ταινίες πρώτης προβολής.

Αρκαδία
Καραολή Δημητρίου 32 & Φορμίωνος 222, Πάρκο Βύρωνα
Τιμή εισιτηρίου: 8€, φοιτητικό και ανέργων 6€, κάθε Τρίτη γενική είσοδος 6€



Μια από τις ομορφότερες και πιο ευρύχωρες ταράτσες θερινών της Αθήνας, η Αρκαδία είναι σούπερ δροσερή, αφού βρίσκεται στην καρδιά του πάρκου του Βύρωνα (ζακέτα να πάρεις) απολαμβάνει τέλεια θέα προς τον Υμηττό και τα φώτα της πόλης, και παίζει ταινίες πρώτης προβολής, χωρίς να λέει όχι και σε θεματικά αφιερώματα.

Άνεσις
Λεωφ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι
Τιμή εισιτηρίου: 7,50€, φοιτητικό και ανέργων 6,50€, κάθε Τετάρτη γενική είσοδος 5€



Οι σαιζλόνγκ του φέρνουν έξτρα καλοκαιρινό αέρα στην καρδιά της Κηφισίας, στο μπαρ βρίσκουμε μεγάλη ποικιλία σε μπύρες και κοκτέιλ, στην οθόνη του τον πρώτο λόγο έχουν ταινίες πρώτης προβολής. Βάλε και τη δροσιά που του προσφέρει το… ύψος του, κι έχεις πολλούς καλούς λόγους για μια ακόμα κινηματογραφική βόλτα στους Αμπελόκηπους.

Σπόρτινγκ
Κ. Παλαιολόγου 18, Ν. Σμύρνη
Τιμή εισιτηρίου: 8€, φοιτητικό 5€, άνω των 65 ετών 7€, κάθε Τετάρτη γενική είσοδος 5€

Ιστορικό σινεμά δίπλα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 1939 και συνεχίζει ακάθεκτο μέχρι σήμερα με ταινίες πρώτης προβολής στην όμορφη ταράτσα του. Συνδυάζεται ιδανικά με κοκτέιλ πριν ή μετά στα τραπεζάκια που απλώνει στην πλατεία ο άλλος νεοσμυρνιώτικος θρύλος που λέγεται Pop Up.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v