Βγαίνουμε για φαγητό στους λόφους της Αθήνας

Αναζητούμε τη δροσιά… και τη βρίσκουμε, παρέα με νόστιμους μεζέδες ή γκουρμέ δημιουργίες στους αθηναϊκούς λόφους.
Βγαίνουμε για φαγητό στους λόφους της Αθήνας
Είτε αναζητάς απλώς λίγη δροσιά κι έναν καλό μεζέ, είτε μια εξτραβαγκάντζα, κομπλέ με δημιουργική κουζίνα και τα φώτα της πόλης στο… πιάτο, οι λόφοι της Αθήνας έχουν κάτι για σένα.

Μεζεδάκια και συμπάθεια στον Εξωστρεφή
Ανεξαρτησίας 9, Λόφος Στρέφη, τηλ.: 21 5540 8082



Η δροσιά και η χαλαρότητα του Στρέφη βρίσκουν το τέλειο σκηνικό στη μεγάλη αυλή του Εξωστρεφή, με τις πολύχρωμες καρεκλίτσες του, τις βραδιές με ζωντανή μουσική, και την τέλεια παρεΐστικη ατμόσφαιρα για την οποία τον αγαπάμε εδώ και δεκαετίες. Στα τραπεζάκια του καταφτάνουν μεζέδες σαν τα κεφτεδάκια με φέτα, μελιτζάνα και σάλτσα ντομάτας, την πατάτα φούρνου που γεμίζεται με τυριά, πανσέτα και πιπεριά, την φανταστική μελιτζανοσαλάτα, το ψητό μανούρι, τα μυζηθροπιτάκια με μέλι, την ομελέτα με απάκι και τα μπριζολάκια με σως μπάρμπεκιου. Μαζί με ωραίο κρασάκι, πληρώνουμε γύρω στα 12-15€ το άτομο.

Ρομαντικά ραντεβού στους Ορίζοντες 
Αριστίππου 1, Λυκαβηττός, τηλ.: 21 0721 0701



Μάλλον δεν περίμενες εμάς να σου το πούμε, αλλά καλύτερη θέα στην Αθήνα δεν θα βρεις πουθενά. Κι αυτό, σε συνδυασμό με τις μοναδικές γευστικές δημιουργίες του executive chef Μίλτου Αρμένη, κάνουν τους Ορίζοντες μια εμπειρία που πρέπει να ζήσεις. Δεν χρειάζεται, άλλωστε, να την πληρώσεις ακριβά: Υπάρχουν σετ μενού στα 32€ το άτομο που περιλαμβάνουν γεύσεις όπως το ριζότο καραβίδας, το μυλοκόπι σε κουρκούτι μπύρας με σωτέ σπανάκι και πουρέ παντζάρι, η ταλιάτα μόσχου με πατάτες Νάξου και σάλτσα τσιμιτσούρι και το ριζότο με μανιτάρια του δάσους και τρούφα. Συνδυάζονται προαιρετικά με ένα μπουκάλι κρασί στα 12€, και η ζωή είναι ωραία. Δείτε αναλυτικά τα δύο σετ μενού εδώ.

Πάμε σαν άλλοτε στο Αττικόν Άλσος 
Σάββα Συμεώνογλου 9, Γαλάτσι, τηλ.: 21 0699 6227



Στις παρυφές του Αττικού Άλσους που του χάρισε το όνομά του, ψηλά πάνω στα Τουρκοβούνια, αυτό το ταβερνάκι είναι βγαλμένο από τα παιδικά μας χρόνια. Από τη γλυκύτατη ταράτσα του βλέπουμε πιάτο όλη την Αθήνα, ενώ απολαμβάνουμε ζουμερά κρεατικά σαν το αρνάκι γάλακτος, το μπιφτέκι σχάρας που αποτελεί ένα από τα hit του μενού του, και τα επίσης φημισμένα παϊδάκια κοτόπουλου, συνοδεία κλασικών χειροποίητων ορεκτικών –σκέψου τυροκαυτερή, μελιτζάνα στο φούρνο με τυριά και τραγανά κολοκυθάκια στο τηγάνι. Με κρασί ή μπύρα, ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 17€ περίπου το άτομο.

Η τέλεια θέα θάλασσα στο Πανόραμα 
Ηρακλείου 18-20, Καστέλα, Πειραιάς, τηλ.: 210 4173475



Η Καστέλα είναι σαφώς μια από τις ωραιότερες γειτονιές του Πειραιά, και η φαντασμαγορική θέα που απολαμβάνει στον Σαρωνικό είναι το κερασάκι στην τούρτα της. Εδώ το ιστορικό εστιατόριο Πανόραμα απλώνει από το 1957 τα τραπεζάκια του σε μια πανέμορφη, ευρύχωρη βεράντα με τέλεια θέα στη θάλασσα (εξ ου και το όνομά του) και μας σερβίρει φρεσκότατα ψάρια και θαλασσινά (μην χάσεις για κανένα λόγο τις γαρίδες σαγανάκι, τον μαρινάτο γαύρο και την ξακουστή τους μπουγιαμπέσα) σε τιμές που κυμαίνονται στα 30€ το άτομο με ουζάκι, αν κινηθείς σε μικρά ψαράκια και θαλασσινά, στα 40€ αν πάρεις και μεγάλο φρέσκο ψάρι.

Γεύση από Ιταλία στο Άπολις 
Λόφος Αγίου Δημητρίου, Πετρούπολη, τηλ: 21 0506 0620



Όταν μιλάμε για θέα από ψηλά, το Άπολις της Πετρούπολης είναι ένα από τα πρώτα μέρη που σκεφτόμαστε. Το να πιάνεις τραπεζάκι εδώ λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα, και να χαζεύεις τα φώτα της πόλης να ανάβουν ένα ένα είναι στο top-10 καλοκαιρινών αθηναϊκών εμπειριών, και όχι δεν υπερβάλλουμε καθόλου. Εδώ απολαμβάνουμε αυθεντική ιταλική πίτσα με λεπτή, τραγανή ζύμη, πιάτα ζυμαρικών όπως οι παπαρδέλες με ραγού μανιταριών και λάδι τρούφας, οι πέννες με κοτόπουλο και grappa, η αυθεντική καρμπονάρα με αυγό, αλλά και το κριθαρώτο με γαρίδες. Με ποτήρι κρασί, υπολογίζουμε περί τα 20€ το άτομο. Αναλυτικό μενού εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v