Ωραία ταβερνάκια με αυλή και ζωντανή μουσική

Επειδή πολλές φορές η κατάσταση σηκώνει μεζεδοκατάσταση στην αυλή, συνοδεία καλής ζωντανής μουσικής, έχουμε μερικές προτάσεις για εσένα.
Ωραία ταβερνάκια με αυλή και ζωντανή μουσική
Κάποιες βραδιές θες να πάρεις την παρέα και να πάτε να τα πιείτε, να τσιμπήσετε και κανένα ωραίο μεζεδάκι ή κρεατικό και να ακούσετε ένα μπουζούκι να κλαίει. Αυτή είναι η φάση μερικές μέρες, και επειδή είναι μια φάση που μπορείς να την ζήσεις τέλεια στην Αθήνα, άφησέ μας να σου κάνουμε ορισμένες προτάσεις.

Ρεμούτσικο

Αγ. Δημητρίου 120, Άγιος Δημήτριος, τηλ: 2109704515
Έχει μια καταπράσινη αυλή που είναι άλλο πράφγμα, με χαριτωμένα μπλε πατζούρια και χύμα, εντελώς χαλαρή διάθεση. Το Ρεμούτσικο μας καλεί για μεζέδες μετά ζωντανής μουσικής, σε λαϊκά και ρεμπέτικα μονοπάτια. Στα του μενού, βρίσκουμε κλασικά ορεκτικά, από σαγανάκι και χωριάτικο λουκάνικο μέχρι παστουρμαδοπιτάκια, αλλά και μπριζόλες, παϊδάκια γάλακτος, κεμπάπ και κοντοσούβλι. Υπολογίζουμε περί τα 15-18€ το άτομο με κρασί.

Το Λυχνάρι

Κασσάνδρας 8Α, Βοτανικός, τηλ: 693 463 5949
Βρίσκεται στα όρια του Βοτανικού με το Γκάζι και τον Κεραμεικό, και είναι ένα πολύ χαριτωμένο ταβερνάκι που σερβίρει μεζέδες αρκετά πειραγμένους και ευφάνταστους, μαζί με ωραίες μουσικές. Εδώ κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ ακούμε κρητικές, ρεμπέτικες, παραδοσιακές και σμυρνέϊκες μελωδίες με λύρα, λαούτο, μπουζούκι και κιθάρα. Παράλληλα δοκιμάζουμε ντάκο με παξιμάδι χαρουπιού και ξυνομυζήθρα Κρήτης, μπιφτέκι προβατίνας, χούμους με μαρμελάδα ντομάτας και ψαρονέφρι με μανιτάρια και κάρυ. Ο λογαριασμός θα βγει γύρω στα 15€ το άτομο με κρασί ή ουζάκι.

Κληματαριά

Πλατεία Θεάτρου 2, τηλ: 2103216629
Εξακολουθεί να είναι από τα αγαπημένα μας στέκια για καλό φαγάκι και ωραία μουσική. Η Κληματαριά βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας και εδώ και δεκαετίες σερβίρει εξαιρετικό κρέας αλλά και πολύ ενδιαφέροντα μαγειρευτά, ενώ οι μουσικές που θα ακούσεις εδώ είναι λαϊκές και ρεμπέτικες. Και σε συνδυασμό με το περιβάλλον, ίσως να νιώσεις πως τις ακούς σε πρώτη εκτέλεση. Ο λογαριασμός με ουζάκι θα βγει γύρω στα 15-20€ το άτομο.

Πάμε Ψυρρή

Κατσικογιάννη 5, Ψυρρή, τηλ: 2103246098
Μια τέλεια, πλακόστρωτη αυλή στου Ψυρρή, καταπράσινη και κεφάτη, γεμάτη με κόσμο αλλά και με αυτή την γλυκιά φασαρία που έχει η περαντζάδα της γειτονιάς. Εδώ οι μουσικές που θα ακούσεις ζωντανά σε προσκαλούν για γλέντι, με λαϊκά ακούσματα που έχεις αγαπήσει και σε ξεσηκώνουν. Όσον αφορά το φαγητό, πατάμε γερά στην παράδοση, με υπέροχα κρέατα στην σχάρα και μεζεδάκια (κρύα ή ζεστά) που κλέβουν την παράσταση. Με κρασί ή τσίπουρο, ο λογαριασμός θα βγει γύρω στα 15-18€ το άτομο.

Μεταξού

Πιερίας και Πυθοδώρου 10, Μεταξουργείο, τηλ: 210 5229290
Στα όρια μεταξύ Μεταξουργείου και Κολωνού, λίγο πιο πάνω από τις γραμμές του τρένου, ένα σπιτάκι με μια υπέροχη, πλακόστρωτη αυλή έχει γίνει ένα από τα πιο κεφάτα και νόστιμα μουσικά μεζεδοπωλεία. Τα βράδια Παρασκευής και Σαββάτου, όπως και τα μεσημέρια της Κυριακής, υπάρχει ζωντανή μουσική ενώ στα τραπέζια καταφθάνουν μεζεδάκια όπως απάκι, λουκάνικο με στάκα, χοιρινή τηγανιά που λιώνει στο στόμα, και κάτι εκπληκτικά σμυρνέικα σουτζουκάκια. Μαζί με νησιώτικο κρασάκι ή ρακές, ο λογαριασμός αναμένεται περί τα 15-17€ κατ’ άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v