Υπέροχες αυλές και κήποι για ρομαντικό δείπνο

Σε αρχοντικά νεοκλασσικά και καταπράσινους κήπους ο έρωτας περνά από το στομάχι και τα καλοκαιρινά βράδια έχουν αέρα άκρως γευστικό.
Υπέροχες αυλές και κήποι για ρομαντικό δείπνο

Μια επίσημη ή ανεπίσημη επέτειος. Μια αφορμή για έξοδο, «όπως πρώτα». Ή ένα ωραίο δείπνο έτσι απλά επειδή ξυπνήσατε.

Οποιαδήποτε και αν είναι η αφορμή για μια γευστική ρομαντική έξοδο με τον/την παρτενέρ σας, αυτές οι πέντε αυλές είναι ό,τι πρέπει.

Dos Hermanos
Κυριαζή 24, Κηφισιά, τηλ: 2108087906

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dos Hermanos Mexican Cuisine (@doshermanos.gr) on


Δώστε μια spicy νότα στις εξόδους σας πιάνοντας θέση στην μικρούλα και πολύχρωμη αυλή του μεξικάνικου της Κηφισιάς, με τα δεκάδες φυτά, τα φλοράλ μαξιλάρια και τα ρομαντικά φαναράκια να φτιάχνουν υπέροχη ατμόσφαιρα. Fajitas, enchiladas, τραγανά τάκος με γέμιση της αρεσκείας σας, καυτερό chilli con carne, λαχταριστά burritos και μεξικάνικες σαλάτες με πολύχρωμα λαχανικά και ιδιαίτερα ντρέσινγκ εγγυώνται πως το γεύμα εδώ θα σας ταξιδέψει όπως πρέπει στα αρώματα και τις γευστικές υφές της Λατινικής Αμερικής. Και αν είστε τυχεροί, μπορεί να πέσετε πάνω σε κάποιο αναπάντεχο χορευτικό καλοκαιρινό event που θα ξεσηκώσει τη βραδιά – δείτε τα προσεχή εδώ. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα με margaritas στα 25-30€/ άτομο.

Piu Verde
Στρατ. Αλ. Παπάγου και 8ης Μεραρχίας, Άλσος Παπάγου, τηλ: 2106546185

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Piu Verde (@piuverdepapagou) on


Λιμνούλες, δέντρα, τρεχούμενα νερά και εκλεκτές γεύσεις συνθέτουν τον ρομαντικό και άκρως καλοκαιρινό χαρακτήρα ενός μαγαζιού που από το 2002 όταν άνοιξε δεν σταμάτησε ποτέ να φέρνει κάτι από εξοχή (πολύ) κοντά στην Αθήνα. Στο εστιατόριο του Piu Verde  θα δοκιμάσετε γεύσεις μεσογειακής κουζίνας όπως vitello tonato, ταρτάρ μοσχαριού γάλακτος με αυγό και φουντούκι, δροσερή σαλάτα με κινόα, σολομό, αβοκάντο και τζίντζερ, διάφορα ζυμαρικά όπως ταλιολίνι με ραγού πάπιας και κόκκινο κρασί, ριζότο με γκοργκονζόλα, μήλο και προσούτο, αλλά και ζουμερά μάγουλα αργομαγειρεμένα με κόκκινο κρασί, λαχανικά και τορτιλιόνι και κοτόπουλο με σαφράν, μανιτάρια, λευκό κρασί και παντσέτα. Ο λογαριασμός για ένα γεύμα συνοδεία κοκτέιλ, στα 30€/ άτομο.

Αίγλη
Κήπος Ζαππείου (είσοδος από Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας), τηλ: 2103369300

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Αίγλη Ζαππείου (@aeglizappiou) on


Τριγυρισμένο από τον κήπο του Ζαππείου, το εστιατόριο της Αίγλης προσφέρει απλόχερα θέα στην Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, σερβίροντας σπεσιαλιτέ ελληνικής και μεσογειακής γαστρονομίας στην ατμοσφαιρική του αυλή. Το προσεγμένο μενού περιλαμβάνει επιλογές όπως «ραβασάκι» με φέτα, σουσάμι και γλυκό βύσσινο, καπνιστό σολομό με κρέμα λεμονιού, χταποδάκι σχάρας «μπριζέ» με φινόκιο και βινεγκρέτ λαχανικών, ριζότο μανιταριών με λάδι τρούφας, κρέμα και παρμεζάνα, χοιρινά φιλετάκια με ρύζι, λαχανικά και σάλτσα θυμαριού, μοσχαρίσια μπριζόλα με πουρέ σπαστή πατάτας και σάλτσα μαρσάλα με μανιτάρια και εστραγκόν, και πληθώρα επιδορπίων για να κλείσει όσο πιο γλυκά γίνεται το γεύμα και η βραδιά. Ο λογαριασμός με ποτήρι κρασί, στα 30-35€/ άτομο.

Fuga
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1, Μέγαρο Μουσικής, τηλ: 21 0724 2979



Μέσα στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στην κορυφή της καταπράσινης πλαγιάς του, το Fuga προσφέρει μοναδική θέα, η οποία συνοδεύεται από cool fusion κουζίνα που ενώνει παραδοσιακές συνταγές από την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Λατινική Αμερική. Στον κατάλογο θα βρείτε εκλεκτά rolls σε ιδιαίτερους συνδυασμούς, όπως γαρίδα τεμπούρα με κρόκο αυγού, «κανταΐφι» με βασιλικό καβούρι και κάρι κέτσαπ, rock prawn tempura με αλμύρα και σησαμέλαιο, δροσερές σαλάτες όπως αυτή με την πάπια, το καρπούζι, τη μέντα και την πούδρα ρυζιού και κυρίως πιάτα τα οποία φλερτάρουν με διάφορα είδη curry (chicken yellow curry με βασιλικό και γλυκοπατάτα, green curry με φύκι και pak choi), μοσχάρι stir fried με κινέζικο μπρόκολο και γαρίδες Pad Thai με noodles ρυζιού και τόφου. Στον κατάλογό του θα βρείτε και Signature cocktails τα οποία έχουν φτιαχτεί έτσι ώστε να συνοδεύουν αρμονικά το γεύμα. Ο λογαριασμός στα 40€/ άτομο με κοκτέιλ.

Aleria
Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, τηλ: 210 5222633



Σε ένα αρχοντικό νεοκλασσικό στο Μεταξουργείο με μια κουκλίστικη και ήρεμη αυλή, ο σεφ Γκίκας Ξενάκης και η ομάδα του εγγυώνται πως οι γεύσεις που θα περάσουν από το πιάτο και τον ουρανίσκο σας δεν θα έχουν προηγούμενο. Το μενού χωρίζεται σε set degustation επιλογές με πιάτα από παραδοσιακές πρώτες ύλες της ελληνικής γης σε υπέροχα γευστικές εκφάνσεις τους. Αυτήν την περίοδο, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την προσφορά που τρέχει μέσω των Ημερών Βραβευμένης Γαστρονομίας και να κλείσετε το γεύμα σας στα 39€/ άτομο, το οποίο περιλαμβάνει την ελίτ των πιάτων του εστιατορίου: «χορτόπιτα», κεφτεδάκι Ω3, γαρίδα σαγανάκι, ντάκο, σαρδέλα, παστίτσιο, αρνάκι σιγοψημένο, σορμπέ λεμόνι και σοκολάτα Valrhona. Διαφορετικά, ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 65-70€/ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Ν. Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v