Με το μαγιώ για φαγητό: Ταβερνάκια δίπλα στο κύμα

Μπανάκι, ηλιοθεραπεία και μετά… μεζεδοθεραπεία σε αγαπημένα ταβερνάκια που αγναντεύουν από τα τραπέζια τους το απέραντο γαλάζιο.
Με το μαγιώ για φαγητό: Ταβερνάκια δίπλα στο κύμα

Το καλοκαίρι ο παφλασμός της θάλασσας όσο τρως προσθέτει μπόλικους πόντους απόλαυσης στο γεύμα, το ίδιο και η όψη της.

Η μυρωδιά από ιώδιο, το ελαφρύ αεράκι που σου χτυπάει το μέτωπο, το απόλυτο σκηνικό για να απολαύσεις ένα όμορφο γεύμα σε φόντο μπλε.

Και τα παρακάτω ταβερνάκια θα στο προσφέρουν απλόχερα.

Λαβράκι
6o χλμ. Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, τηλ: 2291 055171



Πιάνει… λαβράκι σε γεύση και τοποθεσία και ετοιμάζει φρέσκα πιάτα θαλασσινών τα οποία απολαμβάνουμε σε ξύλινα τραπεζάκια έξω με θέα θάλασσα. Στο Λαβράκι (πρώην «Ψαρού»)  θα δοκιμάσετε ωραίες πατάτες τηγανιτές «κυδωνάτες», καπνιστά μύδια, γαύρο μαρινάτο, χειροποίητη ταραμοσαλάτα, καπνιστό λαυράκι, ξιδάτο χταποδάκι, γεμιστές πιπεριές με τυρί, «γούνα» στη σχάρα με αφράτη πιτούλα και άσκορδο τζατζίκι, θράψαλο σχάρας με ρίγανη και λαδολέμονο, αλλά και μακαρονάδα του ψαρά με γαρίδες και μύδια σε σάλτσα ντομάτας και ούζου. Ωραιότατο και το κριθαράκι γιουβέτσι με γαρίδες, ντομάτα και στακοβούτυρο. Ο λογαριασμός στα 15-20€/ άτομο με ουζάκι.

Απέραντο Γαλάζιο
Ναυτικός Όμιλος Βάρκιζας, Ανατολική Παραλία Βάρκιζας, τηλ: 210 965 5951



Με μηδενική απόσταση μεταξύ τραπεζιών και παραλίας, το Απέραντο Γαλάζιο είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του και σερβίρει τιμιότατους ψαρομεζέδες στην αθηναϊκή ριβιέρα, ενώ τα μάτια μας χορταίνουν… θάλασσα. Ό,τι πρέπει λοιπόν για μεζεδάκια και ούζο για μετά τις βουτιές, το Γαλάζιο ετοιμάζει καλαμαράκια και γαρίδες τηγανιτές, ψητή σαρδέλα, μπακαλιάρο σκορδαλιά, φρέσκες σαλάτες, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, γαύρο μαρινάτο, χταποδάκι σχάρας, αλλά και γαριδομακαρονάδα για τους φαν των θαλασσινών ζυμαρικών. Ο λογαριασμός για ένα θαλασσογεύμα με ουζάκι στα 20€/ άτομο.

Άμμος
Αγίας Μαρίνας 52, Αυλάκι, Πόρτο Ράφτη, τηλ: 2299084550



Δίπλα στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας, ακριβώς μπροστά στην θάλασσα, αυτό το μουσικό «θαλασσομεζεδιπωλείο» αποτελεί σταθερή αξία εδώ και χρόνια στην περιοχή. Τραπεζάκια μια ανάσα από τη θάλασσα, υποδέχονται νοστιμότατα πιάτα, όπως σουβλάκι χταπόδι, σαγανάκι του Ποσειδώνα με μύδια, γαρίδες, καραβίδες, καλαμάρι και αχιβάδες, μεθυσμένες γαρίδες σαγανάκι με ούζο και φέτα, τηγανιτά ψαράκια, σαρδέλες σχάρας, καλαμαράκια τηγανιτά και αρκετές επιλογές θαλασσινών ζυμαρικών όπως αστακομακαρονάδα, φαρφάλες με καπνιστό σολομό και βότκα και λιγκουίνι με γαρίδες. Διαθέτει επίσης μεγάλη ποικιλία σε αποστάγματα (ούζο/τσίπουρο), ενώ τις Κυριακές έχει ζωντανή μουσική. Ο λογαριασμός στα 20€/ άτομο.

Ξυπόλητος
25ης Μαρτίου Άγιος Νικόλας, Αρτέμιδα, τηλ: 2294 028342



Μπλε τραπεζάκια μια ανάσα από το κύμα, θέα θάλασσα  σαν σε νησί, χταπόδια απλωμένα στο σύρμα, ψαράκι φρέσκο, ίσκιος από αρμυρίκια, τίμια μεζεδάκια. Αυτή είναι η κατάσταση στον Ξυπόλητο, μια από τις ιστορικότερες ταβέρνες της Λούτσας. Εδώ, πέρα από ολόφρεσκο ψάρι, θα δοκιμάσετε και νοστιμότατους ψαρομεζέδες (χταποδάκι, σκουμπρί με μπούκοβο, ψητό καλαμάρι, μπαρμπουνάκια τηγανιτά κ.α.), τους οποίους συνοδεύετε με ουζάκι ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας. Αν κινηθείτε οικονομικά με τσιμπολόγημα από τη μέση, υπολογίστε περί τα 20€ κατ’ άτομο.

Γαρμπή
Ηλίου 21, Βουλιαγμένη, Καβούρι, τηλ: 21 0896 3480



Στην πολύ κοντινή μας παραλία, από το μακρινό 1924 η Γαρμπή απλώνει τη βεράντα της σχεδόν πάνω στη θάλασσα προσφέροντας απλόχερα τη ζεν θέα της σε συνδυασμό με μοντέρνες αλλά και κλασικές γεύσεις θάλασσας. Σταθερές αξίες η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, οι αχνιστές καραβίδες, το καρπάτσιο λαβράκι, το κλασικό χταπόδι σχάρας, τα ξιδάτα φιλετάκια γαύρου πάνω σε καπονάτα λαχανικών, τα σπιτικά ντολμαδάκια, και το νοστιμότατο ταρτάρ γαρίδας με μεσογειακή καπονάτα λαχανικών, μουσελίνα από κρέμα τυριού και πέστο από ψητές πιπεριές. Κροκέτες σκορπίνας, γαριδάκι ψιλό, καλαμάρι σχάρας και αλμυρό παν κέικ Ατλαντικού με χτένια σωτέ και βασιλικές καραβίδες και γαρίδες συμπληρώνουν το πληθωρικό μενού. Ο λογαριασμός στα 30-35€/ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Ν. Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v