Ρομαντικά εστιατόρια με θέα το κύμα

Θες να βγεις ραντεβού, να πάτε για φαγητό, το mood να είναι όμορφο και να ‘χετε και θέα στο κύμα; Μην ανησυχείς, σου έχουμε μερικές προτάσεις.
Ρομαντικά εστιατόρια με θέα το κύμα
Ωραία που είναι τα ραντεβού για φαγητό… Έχουν μια εσάνς ενηλικίωσης, σοβαρότητας—δηλαδή, ναι, δεν θα πούμε ποτέ όχι σε μπύρα απ’ το περίπτερο και βόλτες με ξεδιάντροπο φλερτ στην πόλη, αλλά ναι. Ίσως μεγαλώνουμε, ίσως μας έλειψε κάπως να βγούμε «κάπου καλά», αλλά το ζήτημα είναι πως έχουμε όρεξη ρομαντική, και ανάγκη να δούμε θάλασσα.

Συνεπώς, αν νιώθεις κι εσύ το ίδιο, σου προτείνουμε να κλείσεις τραπέζι σε ένα από τα παρακάτω εστιατόρια.

Βόσπορος

Ακτή Κουμουνδούρου 20, Μικρολίμανο, τηλ: 210 412732
Με μια μεγάλη τζαμαρία να κοιτά το απέραντο γαλάζιο, πόσο πιο ρομαντικό μπορεί να γίνει το σκηνικό; Έξτρα πόντοι ρομαντισμού αν το άτομο με το οποίο βγαίνεις ραντεβού έχει σχέσεις με Κωνσταντινούπολη, μιας και το μενού πατάει γερά σε πολίτικες και ανατολίτικες συνταγές. Εκτός από τα καλοψημένα κρεατικά, προτείνουμε το χουνκιάρ μπεγιεντί (μοσχαράκι με πουρέ μελιτζάνας, σάλτσα ντομάτας και πιτάκια) αλλά και τα ρολά γεμιστά με κιμά σε φύλλο ρυζιού για ορεκτικό. Μαζί με χύμα κρασί, ο λογαριασμός θα βγει γύρω στα 20€ το άτομο.

Del Posto

Λ. Ποσειδώνος 4, Βουλιαγμένη, τηλ: 2109671770
Εκεί που κάποτε βρισκόταν το αγαπημένο Εν Πλω, έχει ανοίξει μετά τον εφιάλτη της καραντίνας ένα νέο εστιατόριο, με ανανεωμένο και δημιουργικό μενού που είναι άκρως μεσογειακό αλλά και με ιταλικές νότες. Προτείνουμε την «ανάποδη καρμπονάρα» με agnolotti γεμιστά με αυγό, κρέμα και πεκορίνο, σάλτσα με guanciale, κολοκυθάκια και ζωμό από πεκορίνο ή τα πράσινα tagliolini που τυλίγονται με καρπάτσιο ψαριού σχηματίζοντας ένα πρωτότυπο ρολάκι και σερβίρονται με σάλτσα με γαρίδες και καλαμαράκια. Με κρασί, υπολογίζουμε περί τα 30-35€ το άτομο.

Riviera Coast

Λεωφόρος Κωνσταντίνου Καραμανλή 18, Βούλα, τηλ: 21 0899 2453
Συνεχίζουμε μεσογειακά, αλλά με ακόμα πιο… αλμυρή γεύση. Εδώ ερχόμαστε για να δοκιμάσουμε εκπληκτικά θαλασσινά πιάτα, όπως το μαριναρισμένο φιλέτο φαγκρί με yuzu και κουμκουάτ, και το χταπόδι με φάβα, κρέμα λευκού ταραμά, καραμελωμένα κρεμμύδια και τοματίνια κονφί. Ο χώρος είναι ανοιχτός και μοντέρνος όσο δεν πάει, και η θάλασσα σε απόσταση «απλώνω χέρι και πιάνω». Ο λογαριασμός, με κρασί, θα βγει περίπου 60€ το άτομο.

Moorings

Μαρίνα Βουλιαγμένης, Βουλιαγμένη, τηλ: 2109670659
Και, μιλώντας για μοντέρνους χώρους, δεν μπορεί να γίνει κάτι πιο μοντέρνο από το Moorings. Εκτός του ότι βρίσκεται σε ένα από τα καλύτερα σημεία της μαρίνας για να αγναντεύεις το γαλάζιο με τις ώρες, εκτός του ότι αποτελεί έναν ιδανικό all-day προορισμό, το βραδάκι φτάνουν στο πιάτο ποιήματα όπως φιλέτο μπακαλιάρου με μους από παντζάρι και πέστο καρυδιού, αλλά και μελωμένο κότσι από αρνί, μπιφτέκι μοσχαρίσιο σε πιπεράτη κρούστα με μανιτάρια και μοσχαρίσια φιλετάκια γάλακτος με μαύρη τρούφα και μπασμάτι. Για πλήρες γεύμα, με κρασί, υπολογίζουμε γύρω στα 40€ το άτομο.

Βαρούλκο Seaside

Aκτή Κουμουνδούρου 52, Μικρολίμανο, τηλ: 210 5228400
Και επειδή κάποια ραντεβού θες να τα κάνεις πιο σπέσιαλ, σου έχουμε και επιλογή με αστέρι Michelin. Τις βραδινές ώρες, από την κουζίνα βγαίνουν αριστοτεχνικά μαγειρεμένα πιάτα, όπως καρπάτσιο λαβρακιού, καλαμαράκι με πέστο, κριθαράκι με καραβίδα και λημνιό κρασί, πεσκανδρίτσα αχνιστή με κρεμμύδια και κακαβιά με κυδώνια. Και όλα αυτά τα υπέροχα και βραβευμένα θαλασσινά, με θέα στην θάλασσα, όπως πρέπει. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί ανάμεσα στα 60-80€ το άτομο, μαζί με ποτήρι κρασί.


Vistablue

Ηλίου 19 & Σελήνης, Καβούρι, Βουλιαγμένη, τηλ: 2108952555
Και κλείνουμε με κάτι ιταλικό. Μόνο που το Vistablue δεν είναι ένα απλό ιταλικό εστιατόριο. Δεν αρκείται, δηλαδή, σε μια-δυο ασαφώς εμπνευσμένες μακαρονάδες. Όχι, έχει έναν κατάλογο που δεν είναι πολύ μεγάλος, αλλά περιλαμβάνει συγκλονιστικά πιάτα όπως πίτσα με ντομάτα, ρίγανη, αντζούγια και σκόρδο, ριζότο με κατσικίσιο τυρί και σιγομαγειρεμένο χοιρινό με μαυροδάφνη, μέλι και τζίντζερ. Μαζί με πολύ ωραίο κρασί, ο λογαριασμός θα βγει περί τα 23-30€ το άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v