Τα καλοκαιρινά brunch που πρέπει να δοκιμάσεις τώρα

Σε κήπους και αυλές, στο κέντρο και τα προάστια, πέντε υπέροχα, άκρως καλοκαιρινά brunch μας περιμένουν για αυγά… ποσέ την Κυριακή.
Τα καλοκαιρινά brunch που πρέπει να δοκιμάσεις τώρα
Δε χρειάζεται να ξυπνήσεις με χανγκόβερ μεσημεράκι Σαββάτου ή Κυριακής για να τιμήσεις καινούρια και παλιά αγαπημένα brunch της Αθήνας –αν και λένε πως για τις παρενέργειες της επόμενης μέρας του αλκοόλ ένα καλό πρωτεϊνούχο γεύμα κάνει θαύματα. Τα brunch που ακολουθούν είναι από μόνα τους λόγος να μην περιμένεις να «πέσει ο ήλιος» για να βγεις.

Σχεδία Home
Κολοκοτρώνη 56, κέντρο, τηλ.: 21 3023 1220



Στο γλυκύτατο σπίτι της αγαπημένης μας σχεδίας, του περιοδικού των αστέγων, απολαμβάνουμε όλες τις ώρες και τις μέρες της εβδομάδας brunch-o-νοστιμιές εμπνευσμένες από την ελληνική παράδοση, με την υπογραφή του Λευτέρη Λαζάρου, όπως η φρουτάλια Άνδρου με βόειο λουκάνικο, πατάτα, κολοκύθι, μανιτάρι, τριμμένο κεφαλοτύρι και φρέσκο δυόσμο, το φουρνιστό σφουγγάτο με σπανάκι, πατάτα και κολοκύθι και το χωριάτικο φραντζολάκι με μελιτζανοσαλάτα, ψητά λαχανικά, ντοματίνια και πράσινη σαλάτα. Συνοδεύουμε με πρωτότυπα smoothie όπως αυτό με τη μπανάνα και το αβοκάντο, ή το ανανάς – χαλβάς – μάνγκο, και πληρώνουμε περί τα 10€ το άτομο. Αναλυτικό μενού εδώ

Mystilli
Αδριανού 7, Θησείο, τηλ.: 21 0325 1361



Το παράξενο όνομά του είναι η κόρα του ψωμιού που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι ημών αντί για κουτάλι. Το Mystilli είναι η νέα, ολόφρεσκια άφιξη στον πανέμορφο πεζόδρομο της Αδριανού, αδερφάκι των γνωστών και μη εξαιρετέων NicenEasy σε Κολωνάκι και Κηφισιά, που μας σερβίρει από τις 8.00 το πρωί έως τις 13.00 το μεσημέρι έναν άκρως ενδιαφέροντα συνδυασμό υγιεινών, παραδοσιακών και μοντέρνων γεύσεων, με έμπνευση από την κλασική μεσογειακή κουζίνα. Σκέψου καγιανά με ντομάτα και βασιλικό, αυγοφέτες με μέλι και κανέλα, και γιαούρτι με μέλι, φρούτα και γκρανόλα. Για σούπερ brunch, θα υπολογίσετε περί τα 12-15€ το άτομο. Αναλυτικό μενού εδώ.

Τα Παπάκια
Μεσογείων 254, Χολαργός, τηλ.: 210 6540066



Το all day στέκι με την φαντασμαγορική, καταπράσινη αυλή που απέχει λίγα μόνο βήματα από το μετρό του Χολαργού μας σερβίρει κάθε μέρα ένα σούπερ brunch που περιλαμβάνει επιλογές όπως τα pancakes με τσένταρ, μπέικον, τηγανιτό αυγό, κρέμα παρμεζάνας και σχοινόπρασο, η ομελέτα με σπαράγγια και κοτόπουλο, το croquet Madam με καπνιστή πανσέτα, σάλτσα hollandaise και σχοινόπρασο και τα pancakes με λευκή σοκολάτα και σάλτσα καραμέλας βουτύρου. Μαζί με καφεδάκι, υπολογίζουμε περί τα 10€ το άτομο. Αναλυτικό μενού εδώ

Ginger
Αγίας Παρασκευής 25, Χαλάνδρι, τηλ.: 21 3034 8395



Ο χώρος αυτού του κοσμαγάπητου café του Χαλανδρίου συνδυάζει τέλεια ρετρό και industrial στοιχεία, το δε brunch του που σερβίρεται καθημερινά περιλαμβάνει νοστιμιές όπως το Ginger croque σε ψωμάκι bagel με χειροποίητη μπεσαμέλ, φιλέτο γαλοπούλας και σκωτσέζικο αυγό, ο καγιανάς με μανιάτικο σύγκλινο, φρέσκια ντομάτα και τριμμένη φέτα, τα guacamole pancakes με δύο αυγά σωτέ, σύγκλινο Μάνης, guacamole και ντοματίνια και (για μεγάλες πείνες) το Sloppy joe burger με κοκκινιστό κιμά, ντομάτα, cheddar, μαρούλι και αυγό σωτέ. Οι τιμές του κάθε πιάτου κυμαίνονται από 6€ ως 8€. Οι γείτονες σημειώστε ότι κάνει και delivery (μενού εδώ)

Amber Athens
Λεωχάρους & Κολοκοτρώνη 38, κέντρο, τηλ.: 21 0322 7757



Αέρα Νέας Υόρκης έφερε στο Εμπορικό Τρίγωνο το στιλάτο Amber Athens, που μας κακομαθαίνει με ένα ολοήμερο brunch μενού, το οποίο περιλαμβάνει αβοκάντο τοστ σε μοναστηριακό ψωμί με αυγό ποσέ, σιναπόσπορο και κόλιανδρο, ομελέτα με σπαράγγια, λάδι τρούφας και κατίκι Δομοκού, salmon scramble eggs με καπνιστό σολομό, και γλυκά pancakes με σάλτσα σοκολάτας ή σιρόπι σφενδάμου με φρούτα εποχής και γκρανόλα. Οι τιμές τους κυμαίνονται από 5,50€ έως 7,50€. Δείτε και το αναλυτικό μενού εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v