Ιδού τέλεια σαρακοστιανά γεύματα στην Αθήνα

Θαλασσινά; Χορταρικά; Μεζεδάκια και ουζάκια για να περάσουμε τέλεια την Σαρακοστή; Όλα θα τα βρεις στις προτάσεις μας.

Αν νηστεύεις, ξέρεις πως το φαγητό έξω δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Και επειδή οι επιλογές σου είναι περιορισμένες, και επειδή κάθε παρέα έχει τον κλασικό τύπο που δεν αρκείται στο “απλά δεν νηστεύω”, αλλά πρέπει και να κοροϊδέψει την όλη φάση. Για το πρώτο πρόβλημα, σου βρήκαμε τις λύσεις. Για το δεύτερο, αν έχεις τέτοιους φίλους, ο Ιησούς είχε πει να γυρνάμε και το άλλο μάγουλο, αλλά εμείς πιστεύουμε ότι μπορείς να γυρίσεις και την πλάτη.

Πάμε να δούμε τώρα πού θα φας τέλεια νηστίσιμα φαγητά στην Αθήνα.

Ψιψίνα
Ζησιμοπούλου 96, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 210 9822339
Ακριβώς δίπλα στο όχι και τόσο σαρακοστιανό κεμπαμπτζίδικο του Κυρ-Αρίστου, η Ψιψίνα σερβίρει ολόφρεσκα θαλασσινά, πιάτα όπως κριθαρότο με γαρίδες ή μυδοπίλαφο, αλλά και συνοδευτικά όπως τέλεια ταραμοσαλάτα. Πιάνουμε τραπεζάκι στην σκεπαστή αυλή, παραγγέλνουμε απαραιτήτως και το ουζάκι μας, και υπολογίζουμε γύρω στα 20€ το άτομο.

Lime bistro
Δεκελεών 23, Γκάζι, τηλ.: 2103474423
Ωπ, τι έχουμε εδώ; Περίμενες να σου προτείνουμε μόνο ψαροταβέρνα, επειδή η σαρακοστή θέλει θράψαλα και γαριδάκι; Όχι, εδώ έχουμε vegan διατροφή, επειδή αν το καλοσκεφτείς, ο σκοπός της Σαρακοστής και της νηστείας είναι να πετάξουμε από πάνω μας όλα τα τοξικά, βρώμικα πράγματα. Και δεν υπάρχει καλύτερο detox από τα μικρά γαστρονομικά αριστουργήματα που θα φας στο Lime. Όλες οι πρώτες ύλες είναι μη επεξεργασμένες και φυτικές, και το μενού αλλάζει τακτικά (κάθε λίγους μήνες), με αποτέλεσμα να θέλουμε κι εμείς να πηγαίνουμε συνέχεια—και εκτός Σαρακοστής. Για χορταστικό γεύμα, λοιπόν, φουλ νηστίσιμο, υπολογίζουμε περί τα 15-20€ το άτομο.

Avocado
Νίκης 30, Σύνταγμα, τηλ. 210 3237878
Βηγκανισμού συνέχεια, επειδή μία πρόταση ποτέ δεν είναι αρκετή—να μην ξεχνάμε ότι μερικά χρόνια πριν, ο μέσος Έλληνας θα γελούσε και μόνο στην ιδέα αποκλειστικά vegan εστιατορίου. Το Avocado έχει μεγάλο μενού, με μεγάλη ποικιλία. Εδώ τσιμπάμε νόστιμα φαλαφελάκια με ταμπουλέ, παέγια λαχανικών και πολλές ακόμα δημιουργίες με εμπνεύσεις… mix ‘n’ match και έθνικ. Συνδυάζουμε τις επιλογές μας με ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα smoothies, αφήνουμε το πράσινο χρώμα του χώρου να χαλαρώσει την ψυχή μας (το λένε και έρευνες, το έχουμε σκεφτεί κι εμείς για τους τοίχους του γραφείου) και υπολογίζουμε να πληρώσουμε 15-20€ το άτομο.

Κλεψύδρα
Λεωφόρος Σταμάτας 5, Δροσιά, τηλ.: 210 8141990
Μας αρέσει να πηγαίνουμε αντίθετα στο ρεύμα, οπότε για την επιστροφή μας στα θαλασσινά, θα φύγουμε μακριά από την θάλασσα. Πόσο μακριά, ρωτάς, και θα σε στείλουμε στην Δροσιά. Εκεί στον βορρά, λοιπόν, θα βρεις απίστευτα θαλασσινά σε ένα μεζεδοπωλείο που μας προσκαλεί να απολαύσουμε τις γεύσεις του στα τραπεζάκια που απλώνει έξω. Εδώ δοκιμάζουμε χταποδάκι στα κάρβουνα και καλαμάρι τηγανιτό, όπως και κριθαρότο με γαρίδες και λάδι τρούφας. Σούπερ είναι επίσης η… χταποδομακαρονάδα, με κιμά χταποδιού και κόκκινη σάλτσα. Μαζί με τα συνοδευτικά και το ουζάκι μας, υπολογίζουμε (μάξιμουμ) γύρω στα 20€ το άτομο.

Το τριαντάφυλλο της Νοστιμιάς
Λέκκα 22, κέντρο, τηλ.: 210 3227298
Κρυμμένο μέσα σε μια στοά (όπως μερικά από τα καλύτερα μαγαζιά της πόλης), εδώ τρώμε πεντανόστιμο φαγητό, σε χώρο ανεπιτήδευτο και που θυμίζει κλασικό μεζεδοπωλείο—ό,τι πρέπει δηλαδή για παρεΐστικη κατάσταση. Τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους – το ψητό θράψαλο το λατρέψαμε – αλλά δεν λείπουν και οι πιο επίγειες γεύσεις, όπως η σαλάτα με κολοκύθια και σταμναγκάθι, και τα μαυρομάτικα με κάππαρη και κρεμμυδάκι φρέσκο. Μαζί με το ούζο, μην υπολογίσετε περισσότερα από 15€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v