Οι αυλές της παρέας

Τσιν τσιν με κρασάκι και ούζο, ομ νομ με μεζέδες, μπίρι μπίρι με τα αγόρια και τα κορίτσια της παρέας στις πιο κεφάτες και συντροφικές αυλές της πόλης.
Μια Ζωή την Έχουμε

Σφακτηρίας 20, Κεραμεικός

Και την γλεντάμε στον Κεραμεικό, σε μια αυλή με καναπέδες κούνιες, αιώρες από δέντρα, χρωματιστές καρέκλες σκηνοθέτη, λουλουδάκια περιμετρικά και παλιά ποδήλατα. Και τι τρώμε σε αυτό το χύμα μεζεδοπωλείο; Πικάντικη τυροκαυτερή, νόστιμα κεφτεδάκια, σπιτικούς κολοκυθοκεφτέδες, δροσερή χωριάτικη και ωραίο μπεκρή μεζέ. Ο λογαριασμός με χύμα κρασί ή ούζο, δεν ξεπερνά τα 12€/ άτομο.

Καμπεθόν

Κεραμεικού 110

Η αυλή του «ξεροκέφαλου» ελληνιστί, με το αγιόκλημα και το χαλίκι αποτελεί σημείο μάζωξης για φοιτητοπαρέες – και όχι μόνο – οι οποίες απολαμβάνουν ωραία μουσική, φτηνούς μεζέδες και ακόμα πιο φτηνά ποτά σε κεφάτο κλίμα. Στο μενού του βρίσκουμε κοτοσαλάτα, ανθοτυρόμπαλες, κοτόπουλο πανέ με ρύζι, τηγανιές, λουκάνικα και λοιπά μεζεδάκια τα οποία αλλάζουν συχνά. Για ένα ωραίο φαγοπότι, υπολογίστε περί τα 10€/άτομο.

Sabir

Πλαταιών 18, Μεταξουργείο

Η ασβεστωμένη του αυλή με τα γεράνια και το ασβεστωμένο δάπεδο που θυμίζει νησί, οι χαμηλές τιμές του σε μεζέδες και ποτά, το παρεϊστικο κλίμα και η κεφάτη ατμόσφαιρα κάνουν τον… κύριο Σαμπίρ του Μεταξουργείο must προορισμό στο είδος του. Μην περιμένετε φοβερές εκπλήξεις στο μενού – κλασικά μεζεδάκια για να συνοδεύσετε μπύρα και ούζα, σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 12€/ άτομο.

Μεταξού

Πιερίας και Πυθοδώρου 10, Μεταξουργείο

Κοντά στις γραμμές του τρένου, στρώνει τραπεζάκια στην νοσταλγική πλακόστρωτη αυλή της, παίζει συχνά live μουσικές για να σηκωθούμε και να χορέψουμε με την παρέα και σερβίρει νοστιμότατους μεζέδες: ρεβιθοκεφτέδες σε φωλιά από από αραβική πίτα και ταχινοσαλάτα, παστουρμαδόπιτες, καπνιστό απάκι, κεφτέδες με άγριο δυόσμο και άλλα τέτοια ωραία. Συνοδεία κρασιού, ρακής και παγωμένης μπύρας, ο λογαριασμός έρχεται στα 15€/ άτομο.

Παλιό Ταχυδρομείο

Σοφοκλή Βενιζέλου 9, Χαλάνδρι

Το παλιό συναντά το νέο και τις νεαροπαρέες οι οποίες καταφθάνουν στο Χαλάνδρι για ένα τραπεζάκι στην αυλή αυτού του νόστιμου Ταχυδρομείου. Εδώ πίνουμε κρασάκι, ρακόμελο ή τσίπουρο, με συνοδεία άφθονων μεζέδων: δοκιμάστε σαλάτα με φακή, ρεβιθάδα, συκώτι-«λουκούμι», φουρνιστό ανθότυρο, τραχανά με λουκάνικο, κροκέτες με κολοκύθι, γραβιέρα και παστουρμά, τσιγαριστά χόρτα και άλλους παραδοσιακούς μεζέδες, απολαμβάνοντας την φιλική, παρεϊστικη ατμόσφαιρα στην οποία συμβάλλει η ωραία μουσική. Ο λογαριασμός στο τέλος θα κυμανθεί στα 15-17€ το άτομο, με κρασί, ρακή ή ουζάκι.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v