Μεζεδάκια με ζωντανή μουσική, και τις γιορτές

Πού θα βγούμε για φαγητό και θα ακούσουμε ωραία ζωντανή μουσική μέσα στα Χριστούγεννα; Βρήκαμε μερικές προτάσεις…
Κληματαριά
Πλατεία Θεάτρου 2, τηλ: 2103216629
Από τις πιο όμορφες αυλές του κέντρου, αυτή η ταβέρνα-χρονομηχανή μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές, με τις γεύσεις αλλά και με τις μουσικές της, ρεμπέτικα και λαϊκά. Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της ζωντανής μουσικής, κάντε κλικ εδώ. Στα του φαγητού, η Κληματαριά έχει υπέροχα μαγειρευτά, αλλά δύσκολα αντιστεκόμαστε και στα κρέατά της. Με το κρασί ή το τσίπουρό μας, πληρώνουμε περί τα 15-20€ το άτομο.

Ασβεστόλακος
Βασιλίσσης Σοφίας & Κοιμήσεως της Θεοτόκου 4, Μαρούσι, τηλ. 210 8025298
Το παλαιότερο κουτούκι του Αμαρουσίου, που σερβίρει πεντανόστιμους μεζέδες από το 1948 παρακαλώ, μπορεί να έχει κρατήσει ανέγγιχτη την αύρα της παλιάς Αθήνας, έχει φέρει όμως νέο αέρα στην κουζίνα, με μεζεδάκια που μπλέκουν το σύγχρονο με το παλιό. Τα κεφτεδάκια του είναι άλλο πράμα, ενώ αγαπάμε και το… Μπάχαλο, δηλαδή ένα πιάτο με τηγανιά από τρία είδη κρέατος. Εδώ θα βρείτε το μουσικό πρόγραμμά του για τις γιορτές. Με φαγητό και κρασί, υπολογίστε περί τα 20-23€ το άτομο.

Φεγγαρόπετρα
Ηρακλείτου 35, Αιγάλεω, τηλ: 2105314038
Αγαπημένο στέκι των ντόπιων και των φοιτητών, η Φεγγαρόπετρα μας σερβίρει νόστιμους μεζέδες και καλή ζωντανή μουσική, σε ένα κλίμα άκρως χαλαρό και παρεΐστικο. Δεν χάνουμε από φαγητά τα πανσετάκια με πικάντικη σάλτσα όπως και το πηλιορείτικο σπετσοφάι. Με τους μεζέδες μας, με το κρασί (ή την ρακή) μας, θα πληρώσουμε γύρω στα 10-12€ το άτομο. Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της ζωντανής μουσικής τις ημέρες των γιορτών θα βρείτε εδώ

Στου Κορρέ
Αγίων Αναργύρων 20-22, Ψυρρή, τηλ: 210 3215 291
Ένα υπέροχο ταβερνάκι στο κέντρο της πόλης, με ζωντανή μουσική και εκλεκτούς μεζέδες. Στον μεγάλο του χώρο απολαμβάνουμε πιάτα όπως λαχταριστά σουτζουκάκια σμυρναίικα, και μεθυσμένο κόκορα. Την ίδια στιγμή, ακούμε ζωντανά λαϊκά και ρεμπέτικα, αλλά και νησιώτικα, για ξεφάντωμα και χορό μέχρι πρωΐας. Για το εορταστικό πρόγραμμα μουσικής, κάντε κλικ εδώ. Για φαγητό και κρασί, υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο.

Τσατσαράκι
Αττικής 17, Βριλήσσια, τηλ: 2106840320
Εκεί στα βόρεια, υπάρχει ένα ρακομεζεδοπωλείο που μας σερβίρει στον όμορφο χώρο του φαγητό με μυρωδιά Κρήτης, όπως καλτσούνια με μυζήθρα, πατάτες με στάκα και εκπληκτικό πιπεράτο κοτόπουλο. Οι συνταγές είναι προσεγμένες, και ταιριάζουν τέλεια με ρακόμελα. Υπολογίζουμε περί τα 15€ το άτομο. Για το πρόγραμμα live μουσικής τις ημέρες των γιορτών, κάντε κλικ εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v