5 «μυστικές» ταράτσες για φαγητό στην Αθήνα

Μεζεδάκια, μαγειρευτά, pizza και δημιουργική κουζίνα σε πέντε αθηναϊκές ταράτσες που δεν τις ξέρουν – τόσοι – πολλοί.
5 «μυστικές» ταράτσες για φαγητό στην Αθήνα
Bread and Roses

Πανεπιστημίου 64, τηλ: 2103802898

Το μαγειρείο που χορταίνει (και ομορφαίνει) το κέντρο τα τελευταία χρόνια, «κρύβει» μια όμορφη ταρατσούλα, στην οποία σερβίρει τα εξαιρετικά του μαγειρευτά, αλλά και καφέ ή ποτό. Kάθε ημέρα τα μαγειρευτά εναλλάσσονται και συνδυάζονται με συνοδευτικό και σαλάτα, με μόλις 6,80€. Για παράδειγμα την ημέρα που γράφεται το άρθρο σέρβιρε χοιρινές μπουκιές μα μανιτάρια, λιαστή ντομάτα και πορτοκάλι, μπουτάκια κοτόπουλο λεμονάτα με θρούμπι, μαυρομάτικα με πατζάρι και δυόσμο, βίδες με σάλτσα ντομάτας και μελιτζάνα, ρύζι με ηλιόσπορο, πουρέ καρότο με πιπεριά και λαβράκι με κρασί και λουίζα. Το μαγειρείο επιστρέφει ξανά στις 21 Αυγούστου από διακοπές.

Mystic

Φερεκύδου 2, Καλλιμάρμαρο, τηλ: 21 0959 2092

Η «μυστική» πιτσαρία του Παγκρατίου στεγάζεται σε ένα λιτό και όμορφο χώρο που θυμίζει παλιό αρχοντικό και ανοίγει την πράσινη και παρεϊστικη ταράτσα της για να μας σερβίρει νοστιμότατες επιλογές σε ζυμαρικά και πίτσα με αλεύρι οργανικής κάνναβης ή αλεύρι χωρίς γλουτένη. Ξεκινήστε με μια σαλάτα Mystic Mama με μαρούλι, ρόκα, ελιές, λιαστή ντομάτα, ταλιατέλες, παρμεζάνα και ελαιόλαδο και συνεχίστε με μια ιδιαίτερη πίτσα Jamaica με κρεμμύδι πράσινη πιπεριά, καυτερή πιπεριά και κοτόπουλο με ρούμι ή μια Picante για τους φαν των καυτερών με λουκάνικο, σουτζούκι και σάλτσα μουστάρδας. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα με κρασί, δεν ξεπερνά τα 15€/άτομο.

Μυστικό

Αμισού 12, Υμηττός, τηλ: 21 0762 9905

Στην σκιά του Υμηττού, ένα ακόμα νόστιμο «μυστικό» ατενίζει τον αττικό ουρανό, είναι δροσερό, παρεϊστικο και νόστιμο. Η ταράτσα αυτού του μεζεδοπωλείου φιλοξενεί συχνά ζωντανή μουσική η οποία συνοδεύει ωραιότατα τους μεζέδες που περνάνε μπροστά από το τραπέζι μας: τηγανιά κοτόπουλο, φέτα σαγανάκι σε παραδοσιακό φύλλο με σουσάμι και μέλι, φλογέρες  με καπνιστό χοιρινό και τυρί Buko Ιταλίας, κεφτεδάκια κοζανίτικα, πηλειορίτικο σπετζοφάι και καπνιστή χοιρινή μπριζόλα με καπνιστή BBQ σάλτσα είναι μερικές μόνο από τις γεύσεις που θα δοκιμάσετε εδώ. Παράλληλα προσφέρει και τρία set μενού από 16€ μέχρι 20€/άτομο με το κρασί κερασμένο. Δείτε τα εδώ. http://www.tomystiko.gr/tomystiko/menu.html  

Μυλόλιθος

Πανόρμου 20, τηλ: 2106465731

Πετρόχτιστο και εντυπωσιακά φωτισμένο, το κτίριο του Μυλόλιθου μας υποδέχεται (και) στην όμορφη ταράτσα του, για να δοκιμάσουμε κοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι, τον εξαιρετικό ρουμελιώτικο μεζέ (χοιρινό με ντομάτα και πιτούλες σε σέσουλα), μελιτζάνα ψητή με φέτα και ντομάτα, κατσικάκι με βότανα και τσίπουρο συνοδεία βραστής πατάτας, φρέσκες τηγανητές πατάτες που έρχονται σε μίνι… φριτέζα ή ψαρομεζέδες πάσης φύσεως για τους φίλους των θαλασσινών. Στα της μουσικής, παίζει ζωντανό πρόγραμμα που κινείται από σύγχρονα ελαφρολαϊκά μέχρι έντεχνα, ενώ τα σαββατοκύριακα για να βρείτε θέση στην ταράτσα καλό θα ήταν να κάνετε κράτηση. Υπολογίστε περί τα 20€ κατ’ άτομο, με κρασί, με γλυκό ημέρας κερασμένο στο τέλος.

Acropolis Secret Bar Restaurant

Παρθενώνος 19-25, Ακρόπολη, τηλ: 210 9280100

Αν νομίζατε ότι ξέρετε όλα τα roof restaurants που «βλέπουν» Ακρόπολη αναθεωρείστε. Το συγκεκριμένο εστιατόριο του ξενοδοχείου Divani Palace μπορεί να σας ξέφυγε, όμως αξίζει να το τιμήσετε αφ’ ενός για την συγκλονιστική του θέα, αφ’ ετέρου για την προσεγμένη και value for money κουζίνα του. Πιάστε θέση στην καταπράσινη μακρόστενη ταράτσα του, με τα «μπαμπού» τραπέζια και την χαλαρωτική μουσική και δοκιμάστε γεύσεις όπως σολομό ταρτάρ μαριναρισμένο σε μοσχολέμονο, κολοκυθοκεφτέδες με κυπριακό χαλούμι και σύγκλινο Μάνης με τσίλι, ελληνική καρμπονάρα με λινγκουίνι και νιώτικο κεφαλοτύρι και μαριναρισμένα παϊδάκια με βότανα, και τσιπς χωριάτικης πατάτας. Ο λογαριασμός, με μπουκάλι κρασί στα 30-40€/ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v