Τέλεια ταβερνάκια στα νότια

Κατηφορίζουμε με κέφι, πιάνουμε τραπεζάκι και απολαμβάνουμε σούπερ μεζεδάκια και χορταστικά πιάτα σε αυτά τα ταβερνάκια.
Τέλεια ταβερνάκια στα νότια
Φουρνομαγειρέματα

Ηρώς Κωνσταντόπουλου 19, Ηλιούπολη, τηλ.: 210 9910227

Μια ταβέρνα που όλα είναι στο φούρνο, αλλά οι γεύσεις είναι τόσο πολλές και διαφορετικές, που δεν το καταλαβαίνεις καν. Για παράδειγμα, οι crispy πατάτες του, που είναι οι πιο τηγανιτές πατάτες φούρνου που δοκίμασες ποτέ. Το κριθαρότο μανιταριών είναι για να γλείφεις τα δάχτυλά σου, όπως και το μελωμένο κότσι. Με κρασάκι χύμα, ο λογαριασμός θα σας βγει περί τα 15€ το άτομο.

Ψαράδες

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο, τηλ.: 210 9414888

Μεγάλος, άνετος χώρος με (τι άλλο;) θαλασσινή διακόσμηση, ό,τι πρέπει λοιπόν για να μπούμε στο mood για ψαρομεζέδες. Το μενού προσαρμόζεται στο τι φρέσκο υπάρχει κάθε μέρα, και διαλέγουμε τα ψάρια μας απευθείας από το ψυγείο. Λατρέψαμε το καρπάτσιο (πολύ, πολύ λεπτές φέτες ψαριού, που έχουν “ψηθεί” σε χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο, όπως και την παέγια θαλασσινών, που είναι ένα ομολογουμένως απαιτητικό πιάτο. Με μπουκάλι κρασί, υπολογίζουμε περί τα 23-30€ το άτομο.

Ο Στέλιος

Ιωνίας 198, Άλιμος, τηλ.: 210 9819014

Οι νότιοι γνωρίζουν πολύ καλά αυτή την ταβέρνα, καθώς εδώ και χρόνια μας σερβίρει ηπειρώτικα κρέατα εκπληκτικής ποιότητας, ψημένα με μεράκι. Το κοντοσούβλι του είναι άλλο πράμα, ενώ τα παϊδάκια και τα μπριζολάκια λιώνουν στο στόμα. Αν, πάλι, έχετε όρεξη για μπιφτέκι, θα το βρείτε, πεντανόστιμο και ζουμερό. Υπολογίστε γύρω στα 15€ το άτομο, και θα χορτάσετε.

Το Ρεμούτσικο

Αγίου Δημητρίου 120, Αγ. Δημήτριος, τηλ: 2109704515

Ο Άγιος Δημήτριος έχει μια γωνιά που μας τηλεμεταφέρει στην ελληνική επαρχία: μωσαϊκό στο πάτωμα, ξύλινες καρέκλες με ψάθα και εκείνα τα υπέροχα καρό τραπεζομάντηλα που θα δεις σε κάθε ταβερνάκι που παίρνει τον εαυτό του στα σοβαρά. Και τα πράγματα εδώ είναι πολύ σοβαρά: Μιλάμε για ένα από τα καλύτερα κοντοσούβλια της πόλης, και για μεζέδες που θα σας κάνουν να ξεχάσετε όποια δίαιτα: και σούπερ πίτα με σουτζούκι έχουμε, και μπιφτέκι γεμιστό να μας κολάζει έχουμε. Μαζί με το κρασάκι μας, δεν θα δώσουμε πάνω από 20€ το άτομο.

Γιουβετσάκια Καλοφαγάδικο

Ιθώμης 20, Γλυφάδα, τηλ.: 2109648081

Προσεγμένες πρώτες ύλες φτιάχνουν μια λίστα από ελληνικά πιάτα, χωρίς ιδιαίτερες παρεμβάσεις—επειδή όταν κάτι είναι ήδη καλό, γιατί να το αλλάξεις; Γεύσεις που μας τρέλαναν ήταν το ανεβατό Βερικούσας (πικάντικο τυρί σε πήλινο), ντολμαδάκια αυγολέμονο με ολόφρεσκο κιμά και χοιρινό στη λαδόκολλα. Να συμπληρώσουμε ότι όλα τα υλικά είναι βιολογικά και ελληνικά. Μαζί με το κρασί, θα μας βγει γύρω στα 15€ το άτομο.

Πεζούλας 

Πεισιστράτου 11, Τζιτζιφιές, τηλ: 210 9422684

Σαν παλιά Αθήνα θα νιώσετε στον Πεζούλα, μια από τις πιο τίμιες ψαροταβέρνες της πόλης. Το καλοκαίρι, δε, βγαίνουμε στην βεράντα του και απολαμβάνουμε ό,τι έχει φρέσκο εκείνη την μέρα η ψαριά. Έχουμε λατρέψει τις ψητές του γαρίδες και – επειδή είμαστε κλασικοί – τα τηγανιτά του καλαμαράκια, αλλά δεν θα περιφρονήσουμε καθόλου και τις σαλάτες του, όπως εκείνη “του Παναγιώτη”, με ρόκα, βαλσάμικο, ντοματίνια και κοπανιστή Μυκόνου. Με ούζο ή τσίπουρο, και με τους μεζέδες μας, υπολογίζουμε περί τα 20€ έκαστος.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v