Οι καλύτερες βάφλες της Αθήνας

Αμαρτωλές, λαχταριστές, να σου τρέχουν τα σάλια. Ψάχνουμε τις καλύτερες βάφλες της πόλης, και μάλλον τις βρήκαμε.
Οι καλύτερες βάφλες της Αθήνας
Η βάφλα είναι ένα γλυκό που δεν έγινε ποτέ και τόσο δημοφιλές στην Ελλάδα. Όλοι ξέρουμε πως η κρέπα είναι λίγο-πολύ η βασίλισσα της γλυκιάς (αλλά απαγορευμένης) απόλαυσης, μα τώρα θέλουμε να μιλήσουμε για βάφλες. Επειδή είναι πιο χορταστικές. Επειδή είναι πιο αφράτες. Επειδή μπορούμε να τις φορτώσουμε με ό,τι θέλουμε και – κυρίως – επειδή ζητάμε εδώ και τώρα δικαίωση της βάφλας.

Γι’ αυτό και σας στέλνουμε εκεί που θα την φάτε σωστά.

Da Vinci
Αδριανού 50, Μοναστηράκι
Το DaVinci είναι από τις αγαπημένες μας στάσεις στην πολύβουη Αδριανού, επειδή σερβίρει ίσως το καλύτερο gelato της πόλης. Αυτό το gelato, όμως, γίνεται ακόμα καλύτερο πάνω σε μια ωραία, αφράτη βάφλα. Εναλλακτικά, μπορούμε να τις πάρουμε σε μίνι εκδοχή (των 12 τεμαχίων), περιχυμένες με πραλίνα και μπισκότο.

Home Sweet Home Waffles
Συρακουσών 6, Λαμπρινή
Όνομα και πράμα αυτό το μαγαζί, καθώς ο χώρος του είναι τόσο όμορφος και φιλόξενος, που πραγματικά θα νιώσετε σαν να μπαίνετε σπίτι σας. Στο Home Sweet Home, λοιπόν, απολαμβάνουμε αυθεντικές βελγικές βάφλες, και τις συνδυάζουμε με λαχταριστά toppings, γλυκά ή αλμυρά. Στα αλμυρά ειδικά, αξίζει να δοκιμάσουμε με τηγανιτό αυγό.

In situ
Χρυσοστόμου Σμύρνης 29, Αργυρούπολη
Κατηφορίζουμε ως την Αργυρούπολη, με πολύ καλό σκοπό: να προσφέρουμε στον ουρανίσκο μας την μοναδική απόλαυση που ονομάζεται “κομμένη βάφλα πάνω σε παγωτό”. Μιλάμε για έναν σοκολατένιο παράδεισο. Βέβαια, αν είστε τύποι που θέλουν τα πράγματα να βρίσκονται στην θέση τους, η κανονική βάφλα του In Situ θα σας τρελάνει.

Ice Queen
Μακρυγιάννη 9, Αθήνα
Με έμφαση στα εγχώρια προϊόντα και στην ποιότητα, το Ice Queen φτιάχνει κάθε μέρα ολόφρεσκο παγωτό, που το απολαμβάνουμε πάνω σε εξαιρετικές βάφλες. Είναι, μάλιστα, άξιο να σημειωθεί ότι εδώ μπορούν να φάνε και οι vegan, καθώς υπάρχουν πολλές cruelty-free επιλογές, όπως vegan παγωτό και νηστίσιμη πραλίνα.

Waffle House
Λ. Ποσειδώνος 17, Βουλιαγμένη
Το Waffle House μας σερβίρει υπέροχες λεπτές βάφλες, τραγανές όσο πρέπει, και τις συνδυάζει με σούπερ γεύσεις παγωτού: τσουρέκι, μαστίχα με κανέλα ή γιαούρτι με αγριοκέρασο; Η μοναδική θέα στην θάλασσα είναι απλά το κερασάκι… στην βάφλα.

Belga Gaufrerie & Café
Πλ. Ελευθερωτών 14, Χαλάνδρι
Gaufre είναι η βάφλα στα γαλλικά, και στην… βαφλερί αυτή απολαμβάνουμε την αυθεντική βελγική συνταγή της βάφλας, σε δύο εκδοχές: μία με πέρλες ζάχαρης κρυμμένες στο ζυμάρι, να δίνουν τέλεια γεύση στο ψήσιμο, και μία όπου προστίθεται μαρέγκα, δίνοντας πιο τραγανή υφή, χωρίς να βαραίνει.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v