Τα καλύτερα μεζεδάκια στη Δάφνη και τον Άγιο Δημήτριο

Παίρνουμε το μετρό για τον εγγύς Νότο και ανακαλύπτουμε πέντε μεζεδοπωλεία που είναι από μόνα τους λόγος αρκετός να κατεβούμε στη Δάφνη και τον Άγιο Δημήτριο.
Τα καλύτερα μεζεδάκια στη Δάφνη και τον Άγιο Δημήτριο

Φιλετάκια του Φιξ
Αλ. Παπαναστασίου 19, Δάφνη, τηλ.: 21 0921 4416

Λίγα μόνο βήματα (100 μέτρα, για να είμαστε ακριβείς) από το μετρό της Δάφνης, απλώνει τραπεζάκια έξω, κάτω από τις σκιερές του φυλλωσιές, και θυμίζει ταβερνάκι της γειτονιάς βγαλμένο από ελληνική ταινία.


Το μενού του χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες, μεζεδάκια, ψάρι, κρέας, και οι ορκισμένοι φίλοι του θα σου μιλήσουν πρωτίστως για τα κρεατικά του: Η σχάρα του είναι άψογη, εξ ου και τα φιλετάκια του έδωσαν και το όνομά του, δυνατά όμως παίζουν και οι ψαρομεζέδες (το μυδοπίλαφο είναι στα «οπωσδήποτε») και τα συνοδευτικά τύπου σαγανάκι και τραγανιστές τηγανιτές πατάτες. Με το απαραίτητο κρασί, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 15€ το άτομο.

Σούμα Κολοκύθι
Ομήρου 27 & Ιφιγενείας, Άγιος Δημήτριος, τηλ.: 210 9766565

Από την Πάρο έρχεται, και φέρνει μαζί του εκτός από τη θρυλική παριανή Σούμα (η οποία ακροβατεί μεταξύ ρακής και τσίπουρου, να σημειώσουμε για τους αδαείς) πεντανόστιμα μεζεδάκια, ελαφρώς πειραγμένα, που βγαίνουν από την ανοιχτή κουζίνα.


Έχει και μια πανέμορφη αυλίτσα –αυτή που βλέπετε στη φωτογραφία πάνω− και ένα μενού που περιλαμβάνει νοστιμιές όπως τα ρολάκια μελιτζάνας με μετσοβόνε, οι λουκουμάδες φέτας με μέλι και σουσάμι και το ψητό ταλαγάνι που σερβίρεται με μαρμελάδα φρούτων. Δυνατά παίζει και η σχάρα –κοντοσούβλια, σπαλομπριζόλες και μπιφτεκάκια έρχονται όλα σωστά ψημένα και πεντανόστιμα. Με το απαραίτητο κρασί, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 20-25€ το άτομο.

Κροκόδειλος
Πλούτωνος 40, Δάφνη, τηλ.: 210 9714300

Γλυκύτατος μεζεδοκαφενές από αυτούς που έχουμε συνηθίσει να συναντάμε κυρίως στο κέντρο, με ρετρό ζωγραφιστά πατώματα, νοσταλγική διακόσμηση, χρωματιστές καρεκλίτσες και ξύλινα χειροποίητα τραπέζια.


Ξεκινά από το πρωί με καφέδες και το γυρνάει όσο μεσημεριάζει σε τσίπουρα, ρακές και μεζεδάκια που περιλαμβάνουν καταπληκτικές ιδέες όπως τα αυγά μάτια με απάκι και σάλτσα μουστάρδας, η φακοσαλάτα με καπνιστό bacon και λάδι τρούφας, η μπρουσκέτα με κρέμα γιαουρτιού και chorizo, οι πέννες με καβουρμά, το μπριζολάκι μαριναρισμένο με μουστάρδα, καραμελωμένο πράσο και μπέικον, το μοσχαρίσιο συκώτι γάλακτος με σάλτσα κοπανιστής και τα κεφτεδάκια με πληγούρι και γιαούρτι. Ο λογαριασμός στο τέλος για όλο το φαγοπότι κυμαίνεται στα 15€ το άτομο.

Το Ρεμούτσικο
Αγίου Δημητρίου 120, Αγ. Δημήτριος, τηλ: 2109704515

Η φήμη του ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της γειτονιάς του, κι αυτό κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι. Σε ένα κτίριο που μετρά παραπάνω από έναν αιώνα ζωής, το Ρεμούτσικο διαθέτει μια περιποιημένη, καταπράσινη αυλή με δέντρα να της παρέχουν απλόχερα τη σκιά τους και τραπεζάκια που στρώνονται με καρό τραπεζομάντιλα.


Στο μενού, την παράσταση κλέβουν το φημισμένο κοντοσούβλι, τα λαχταριστά παϊδάκια, τα μπιφτέκια και τα πανσετάκια. Σωστά καταλάβατε, το κρέας έχει εδώ την τιμητική του –μαζί με χύμα κρασί και λοιπά μεζεδάκια, θα υπολογίσετε περί τα 15-20€ κατ’ άτομο.

Οινοκλινική
Ζαλόγγου 5, Άγιος Δημήτριος, τηλ: 2109701662



Ο συνδυασμός αυλή και ζωντανή μουσική είναι σπάνιος στην Αθήνα. Γι’ αυτό χαιρόμαστε πολύ όταν ανακαλύπτουμε εξαιρέσεις. Μία από αυτές είναι η Οινοκλινική του Αγίου Δημητρίου, με την ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας, τη γλυκύτατη αυλή που τη φωτίζουν φαναράκια, τους κλασικούς ελληνικούς μεζέδες της και τις μουσικές απ’ τα παλιά –σκεφτείτε ρεμπέτικα και λαϊκά και είστε μέρα. Στο μικρόφωνο, το μπουζούκι και την κιθάρα βρίσκεται σταθερό τρίο, που ξεσηκώνει τους θαμώνες και μετά το φαΐ ακολουθεί χορός. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v