Τέλεια ουζερί για ψαροκατάσταση

Τα ουζάκια μας θα τα πιούμε, τα θαλασσινά μας θα τα φάμε και ωραία θα περάσουμε. Κι αν ακόμα δεν το επιτρέπει ο καιρός, κανένα πρόβλημα.
 

Τέλεια ουζερί για ψαροκατάσταση

Το ουζάκι και το ψαράκι πάνε πακέτο με το καλοκαίρι. Βέβαια, καλοκαίρι ακόμα δεν έχουμε, όσο κι αν βλέπουμε δειλά-δειλά τα πρώτα τραπεζάκια να απλώνονται έξω. Εμείς όμως δεν ακολουθάμε τις εποχές αναγκαστικά, επειδή μερικές φορές θες απλά να αράξεις με πέντε φίλους, να πιείτε τα ουζάκια σας και να τσιμπήσετε φοβερούς ψαρομεζέδες. Κι ας μην έχετε ταβάνι ουρανό.

Ατλαντικός
Αυλητών 7, Ψυρρή, τηλ.: 213 0330850
Μικρός και χωμένος στα στενά εκείνα του Ψυρρή που πραγματικά είναι ένα κράτος εν κράτει όσον αφορά τα είδη διασκέδασης που προσφέρουν (σε φάση αν μας έλεγαν ότι για ένα εξάμηνο θα έπρεπε να βγαίνουμε ΜΟΝΟ Ψυρρή, μάλλον θα λέγαμε “οκέι” και θα χαμογελούσαμε κιόλας), ο Ατλαντικός σερβίρει γαριδομακαρονάδες εκπληκτικές, θαλασσινά φρέσκα και φτιαγμένα με μεράκι ή και ψάρι – ένα μεγάλο ναι στην τσιπούρα – και συνοδευτικά μεζεδάκια για να γλείφουμε τα δάχτυλά μας. Με το ούζο μας, ο λογαριασμός θα μας βγει περί τα 12-15€ το άτομο.

Ουζερί Η Στοά

Θεμιστοκλέους 11, πλατεία Κάνιγγος, τηλ.: 210 3825961
Είναι κι αυτό κρυμμένο στην Κάνιγγος, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το λες και άγνωστο. Έχει (καλο)ταΐσει γενιές και γενιές Αθηναίων, με τιμές σούπερ τίμιες και σερβίροντας γαυράκι φουρνιστό που δεν θα θες να μοιραστείς, μύδια αχνιστά και σουπιές, καλαμαράκια, ό,τι φανταστείς. 12-15€ υπολογίζουμε το άτομο, αν μείνουμε στα μεζεδάκια, αλλά παραπάνω αν ζητήσουμε φρέσκο ψάρι.

Τ’ Αγκυροβόλι του Σωτήρη

Ακτή Θεμιστοκλέους 324, Πειραιάς, τηλ.: 210 4511231
Δίπλα στην θάλασσα, για τις μέρες που φτιάχνει ο καιρός, κι εμείς βγαίνουμε στην βεράντα του Σωτήρη να τα πιούμε και να γιορτάσουμε. Τι θα γιορτάσουμε, ρωτάτε; Ό,τι θέλουμε. Το επερχόμενο καλοκαίρι, το ότι ζούμε σε πόλη που έχει θάλασσα, το ότι μπορούμε να φάμε μεζεδάρες όπως καλαμαράκια και χταποδάκια και ό,τι θαλασσινό τραβάει η όρεξή μας, πάντα συνοδεία ούζου ή μπύρας, και όλα αυτά με λιγότερα από 15€ το άτομο. Δεν είναι αυτός λόγος για να γιορτάζεις;

Ουζερί του Λάκη

Ελπίδος 16, Πλ. Βικτωρίας, τηλ: 210 8213776

Γενικά ένα πράγμα που μας αρέσει να βλέπουμε στα μαγαζιά που πηγαίνουμε – και ακόμα περισσότερο όταν μιλάμε για ουζοκατάσταση – είναι να είναι ανεπιτήδευτα. Και ο Λάκης είναι ακριβώς αυτό. True, πώς το λένε. Οι της περιοχής, βέβαια, το ξέρουν αυτό εδώ και καιρό, μιας και απολαμβάνουν ολόφρεσκο ψαράκια αλλά και πιάτα με θαλασσινά και πολλή έμπνευση, όπως γεμιστά θαλασσινών, καλαμάρι με πράσο και καυτερή πιπεριά, ή θράψαλο γιουβέτσι. Και θα ξαναπούμε ότι όλα αυτά μέσα σε έναν χώρο που μοιάζει παγωμένος στον χρόνο, που σου φέρνει στο μυαλό την λέξη “γειτονιά”. Άρα λέμε κι εμείς να γίνουμε γείτονες.

Το Ουζερί του Μήτσου

Πλ. Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι, τηλ: 2106840229

Ένας καλός λόγος για να βγούμε στο Χαλάνδρι είναι αυτό το μικρό αυτό μαγαζάκι πάνω στην πλατεία. Είναι φουλ χαλαρό και παρεΐστικο, για πολλές ώρες αμπελοφιλοσοφίας και αμπελο-παράγωγων-ποσίας. Μας στρώνει και πιατάκια με μεζέδες όπως γαριδάκι τηγανητό, γαύρο μαρινάτο και κουτσομουράκια, και για όλα αυτά (μαζί με το ούζο, προφανώς) υπολογίζουμε γύρω στα 15-18€ το άτομο. Φύγαμε Χαλάνδρι;


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v