Οι πιο ρομαντικές προτάσεις για την επέτειό σου

Γάμος; Χαρά; Επέτειος σχέσης; Χωρισμού; One night stand; Γιορτάστε το όπως πρέπει, ρομαντικά, νόστιμα, αξέχαστα, με τέσσερις γευστικές ρομαντικές προτάσεις.
 

Οι πιο ρομαντικές προτάσεις για την επέτειό σου

Γιατί η επέτειος είναι μια φορά τον χρόνο – προφανώς – αλλά οφείλει να γιορτάζεται σε κλίμα ρομαντικό, με ένα δροσερό ποτήρι κρασί και ένα γευστικό πιάτο.

Ή και κάτι παραπάνω.

Χύτρα, το μοριακό
Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, 6ος όροφος, τηλ: 21 0331 6767

 



Βραβευμένο με αστέρι Michelen, το εστιατόριο στον έκτο όροφο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών βλέπει την Αθήνα, την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό από ψηλά, διαθέτει σικ και χαλαρή ατμόσφαιρα και σερβίρει υπέροχες γεύσεις μοριακής κουζίνας με βάση ελληνικά προϊόντα. Κάθε πιάτο έχει εξαιρετική παρουσίαση και γεύση, ενώ προτείνεται να επιλέξετε κάποιο από τα μενού γευσιγνωσίας για να αποκτήσετε σφαιρική εικόνα του μενού. Το βασικό σετ γευσιγνωσίας περιλαμβάνει σπανακόρυζο το οποίο σερβίρεται ως… τσιπ, «λακέρδα» με τζίντζερ και πιπεριά τσίλι, πέστροφα με καπνιστή κρέμα από σκουμπρί και βότανα. Ακόμα, πετεινό με μανιτάρια shimeji και παρφέ από συκωτάκια πουλιών με σάλτσα τρούφας, αρνάκι γάλακτος με φυστίκι Αιγίνης, γιαούρτι και κρέμα από μαρούλι, για επιδόρπια βερίκοκο με μαύρη σοκολάτα και ιπποφαές και άγριο αμυγδαλο με φράουλες, κεράσια και μαρμελάδα άγριων μούρων. Κοστίζει 59€ κατ’ άτομο ή 91€ κατ’ άτομο με 4 ποτήρια κρασί κατ’ άτομο.

Bill & Harry's, το ιταλικό
Μαρίνου Γερουλάνου 23, Αργυρούπολη, τηλ: 21 0994 9555

 



Μοναστηριακά τραπέζια, συνδυάζονται με αναπαυτικούς καναπέδες και μεταλλικά καθίσματα, διακριτικοί φωτισμοί φτιάχνουν ατμόσφαιρα για… δύο και η ιταλική κουζίνα στο επίκεντρο μέσα από γευστικά πιάτα από τον ιταλικό Βορρά. Το ιταλικό εστιατόριο της Αργυρούπολης είναι ήρεμο, χαλαρό με χαμηλής έντασης μουσική και σερβίρει γεύσεις εξαιρετικά παρουσιασμένες, όπως το καρπάτσιο με φέτες από φιλέτο μοσχαριού, τραγανά φύλλα ρόκας, φλοίδες παρμεζάνας και ελαιόλαδο ή το Saltimbocca alla Romana ήτοι ψαρονέφρι με λεπτές φέτες προσούτο και σάλτσα από φασκόμηλο. Η πίτσα του είναι εξίσου ωραία, με λεπτή ζύμη, ενώ αν θέλετε να κινηθείτε κλασικά, η αυθεντική καρμπονάρα με ριγκατόνι, καπνιστή πανσέτα και αυγό σας κλείνει το μάτι. Ολοκληρώστε (wink wink) με μια δροσερή πανακότα ή τιραμισού και υπολογίστε περί τα 30€ για ένα ωραίο και ρομαντικό δείπνο, με ποτήρι κρασί.

Nice n Easy, το organic
Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι, τηλ. 210 3617201 / Παπαδιαμάντη 7, Κηφισιά, τηλ. 210 8082014

 



Αν είστε ακόλουθοι του βιολογικού/vegan/healthy γεύματος, τότε το Nice n Easy διαθέτει ένα νοστιμότατο μενού βασισμένο σε πρώτες ύλες βιολογικής παραγωγής αλλά και vegan πιάτα. Το περιβάλλον είναι όμορφο και χαλαρό, η διακόσμηση έχει σινεφίλ αναφορές και στα άνετα τραπεζάκια του καταφθάνουν σαλάτες όπως η Ava Gardner με ανάμεικτα σαλατικά, λάιμ κονφί και μαριναρισμένες γαρίδες, ένα αρωματικό Power Bowl με ταμπουλέ από τρίχρωμη κινόα, αβοκάντο, γλυκοπατάτα, ρεβίθια, γκότζι μπέρι και σπόρους κάνναβης, κεφτεδάκια από βουβαλίσιο κιμά Κερκίνης με γιαούρτι και καψαλισμένες πιπεριές Φλωρίνης τα οποία ονομάζονται… Marvin Gaye, και κυρίως πιάτα όπως ο κύριος Sean Connery ήτοι σολομός φούρνου, με miso πορτοκάλι και αρωματικό ταμπουλέ από κινόα. Κάθε πιάτο έχει επισήμανση θερμίδων και μακροθρεπτικών συστατικών (πρωτεΐνες/υδατάνθρακες/λιπαρά), γιατί ναι μεν ο έρωτας περνάει από το στομάχι αλλά να μη γίνουμε και μοσχάρια. Για ένα δείπνο δύο ατόμων, με ποτήρι κρασί, υπολογίστε περί τα 25€/ άτομο.

By the Glass, το wine bar
Φιλελλήνων και Γεωργίου Σουρή 3, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3232560

 



Το αίθριο στο οποίο καταλήγουν οι ροζ τοίχοι της στοάς Ράλλη είναι ό,τι πρέπει για να ρομαντζάρετε με ένα αρωματικό κρασί κάτω από τα αστέρια συνοδεία ωραίων μεσογειακών γεύσεων. Στον κατάλογο του By the Glass φιγουράρουν περί τις 250 ετικέτες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, με περισσότερες από 50 να σερβίρονται και σε ποτήρι. Τα μεθυστικά του κρασιά συνοδεύονται ωραιότατα με ένα άρτια δομημένο μενού, από το οποίο ξεχωρίζουν γεύσεις όπως Dip απο λεύκο ταραµά και φρυγανισµένη focaccia, Ceviche από λαυράκι µε µοσχολέµονο, σπαράγγια και φύτρες, λινγκουίνι ολικής άλεσης µε γαρίδες σωτέ, άγριο µάραθο και βολάκι Aνδρου, Ριζότο µανιταριών, με λάδι τρούφας και µπισκότο παρµεζάνας grana padano trentin και Ταλιάτα από φιλέτο µοσχαρίσιο µε µανιτάρια σωτέ, τοµατίνια µε πετιµέζι, πατάτες σωτέ και σάλτσα πιπεριού. Τελειώστε (wink, wink, notch, notch, say no more!) με ένα λαχταριστό σουφλέ σοκολάτας γαρνιρισμένο µε παγωτό βανίλια και υπολογίστε περί τα 30€/ άτομο με φιάλη κρασί.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v