Τα νέα μπεργκεράδικα που πρέπει να ανακαλύψεις

Ο βασιλιάς του αμερικάνικου street food ζει και βασιλεύει εν Αθήναις μέσα από τέσσερις πρόσφατες αφίξεις που θα συζητηθούν – και θα φαγωθούν.
Τα νέα μπεργκεράδικα που πρέπει να ανακαλύψεις

Το τιμήσαμε δεόντως το Juicy Grill, το ίδιο και τα Burger Joint. Το «πιάσαμε» το Κολίμπρι και στηθήκαμε με τις ώρες στην ουρά για ένα burger στο ΜΠΑΡΜΠΕΕΚΙΟΥ. Εν ολίγοις, τα δοκιμάσαμε τα παραδοσιακά μπεργκεράδικα της Αθήνας και σας τα παρουσιάσαμε κατά καιρούς εδώ, εδώ και εδώ.

Και τώρα τι;

Τώρα έφτασε η στιγμή να σας μυήσουμε στις πιο πρόσφατες αφίξεις της «σκηνής». Εκείνες που μπαίνουν σιγά σιγά στο παιχνίδι και προσελκύουν ολοένα και περισσότερο κόσμο που απολαμβάνει ζουμερά μπιφτέκια σε αφράτο ψωμάκι.

Ιδού τέσσερα burger-o-στέκια που αξίζει να ανακαλύψετε.

Big Boy
Συνταγματάρχου Ζησιμόπουλου 97, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 210 9823273

 



Το μπεργκεράδικο που έστησαν στο Παλαιό Φάληρο το team του «Κυρ Αρίστου», της «Ψιψίνας» και του μακαρονάδικου «Ακάκιος» θυμίζει εστιατόριο στην Αμερική των 50’s: τραπέζια στρωμένα με κόκκινα καρό τραπεζομάντιλα, ανοιχτή κουζίνα, αφίσες του Ντίλαν και του Drugstore Cowboy και δερμάτινοι καναπέδες. Εδώ θα στρογγυλοκαθίσετε για να απολαύσετε ιδιαίτερα burger, όπως το Chicago Cheese Steak με ταλιάτα black angus, καραμελωμένο κρεμμύδι, dijon μουστάρδα, το Paul’s με ψητά μανιτάρια portobello, μπρι, λάδι τρούφας και το… αγαπημένο του Πωλ Νιούμαν, ένα burger με καβουροκροκέτες, wassabi mayo, baby ρόκα, σως ταρτάρ και ψωμί από μελάνι σουπιάς. Τον κατάλογο συμπληρώνουν tex mex επιλογές όπως τακίτος και τσίλι κον κάρνε, δροσερά κοκτέιλ αλλά και πολλά ακόμα νόστιμα και πολυφυλετικά καλούδια. Τα burgers τιμώνται στα 7,80€ με 10,80€, χωρίς πατάτες.

Chicken Stories
Ηρώων Πολυτεχνείου 8, Πλατεία Αγ. Παρασκευής, τηλ: 21 0601 6090

 



Σας αρέσουν τα burger; Ναιιιι! Γι’ αυτό διαβάζετε το άρθρο, λογικό. Σας αρέσει το κοτόπουλο; Αν και εδώ γνέψατε καταφατικά, τότε στην Αγία Παρασκευή θα βρείτε το απόλυτο γευστικό σας καταφύγιο. Σε έναν μοντέρνο χώρο με ξύλινο δάπεδο, άνετα τραπεζάκια και το κοτόπουλο να δεσπόζει σε κάθε διακοσμητική πτυχή, το Chicken Stories σερβίρει «δυνατά» κοτοπουλίσια burgers όπως το Western Bacon με μπιφτέκι κοτόπουλο, σάλτσα ντιζόν, τσένταρ, μπέικον και κρεμμυδάκια πανέ, το Pulled Chicken σε ψωμάκι μπριός, με αργοψημένα κομμάτια από φιλέτο, κρεμμυδοπατάτα, τσένταρ, μπέικον και BBQ sauce και το Crispy Cheese με κοτόπουλο πανέ, τσένταρ και σάλτσα κοκτέιλ. Οι φαν των καυτερών, τέλος θα ορκιστούν στην πικάντικη γοητεία ενός Setchuan με κοτόπουλο πανέ, πικάντικη σάλτσα, μαγιονέζα, ένταμ, jalapenos και Hot Chili Sriracha sauce. Οι τιμές των burger ξεκινούν από 2,5€ και φτάνουν τα 5,20€, χωρίς πατάτες.

Salty Pig
Ιπποκράτους 36, τηλ: 210 3647445

 



To αμερικάνικο street food που άνοιξε τις πόρτες του στην Ιπποκράτους, φέρνει το λαχταριστό φαγητό των δρόμων της Αμερικής στο κέντρο της πόλης, μέσα από καπνιστά κρέατα, burger, hot dogs και tacos, αμερικάνικα σάντουιτς, παραδοσιακές Καναδέζικες Πουτίνες σε κάθε πιθανό συνδυασμό, bagels και σαλάτες. Εστιάζουμε στο burger – με δυσκολία ομολογουμένως – και απολαμβάνουμε ένα κλασικό αμερικάνικο diner burger με μπιφτέκι χωρίς κρεμμύδια κι αρτύματα, που ψήνεται στην πλάκα και αναπαύεται σε ψωμάκι με σπιτική κέτσαπ, πίκλες και καραμελωμένο κρεμμύδι. Τόσο απλά τόσο νόστιμα. Απολαυστικό το πιο «ενισχυμένο» Salty Cow με «τραβηχτό» καπνιστό βοδινό στήθος, μοσχαρίσιο μπιφτέκι, σαλάτα με πίκλα, jalapenos, καπνιστό προβολόνε και μαγιονέζα μορίτα, όπως επίσης και το πικάντικο Kentucky Hot Brown το οποίο σερβίρεται σε texas toast με σως μορνέ, έμενταλ, μπέικον, ντομάτα και μαϊντανό. Οι τιμές των burger ξεκινούν από 3,80€, ενώ μπορείτε να φτιάξετε και το δικό σας.

Harlem Authentic Burger Bar
Aγίας Βαρβάρας 66 & Λακεδαίµονος 2, ∆άφνη, τηλ.: 210 9758417

 



Σε έναν µοντέρνο χώρο στη Δάφνη µε έµφαση στην πέτρα και στο ξύλο, και εσωτερικό που θυμίζει saloon, το Harlem άνοιξε φέτος τις πύλες του στους απανταχού μπιφτεκο-φαν, έχοντας αρκετά «όπλα» στο μενού του για να γίνει στέκι. Πλην των κλασικών, εδώ θα βρείτε ένα «Ελληνικό» burger με χοιρινά πανσετάκια, μαγιονέζα, κρεμμύδι, θυμάρι και καπνιστό μετσοβόνε, το Haloumiburger με φιλέτο κοτόπουλο τυλιχτό σε bacon, χαλούμι, μαρούλι, και honey mustard sauce, το… Pina Colada με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, ανανά, bacon, τσένταρ και σάλτσα pina colada και ένα ωραιότατο και πικάντικο Dirty Hot Mama με μοσχαρίσιο μπιφτέκι κουκουλωμένο με bacon, έμενταλ, τσένταρ, ντομάτα και καυτερή σάλτσα sriracha mayo. Ωραιότατες και οι επιλογές του σε ψητό κρέας, με T-Bone Steak, BBQ Steak και Rib Eye να πρωταγωνιστούν στη… σχάρα, ενώ το γεύμα σας μπορείτε να συνοδεύσετε με ένα από τα signature cocktails της μπάρας. Οι τιμές των burger με πατάτες ξεκινούν από τα 4€ και φτάνουν μέχρι τα 10€.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v