Τρώμε στα καλύτερα ταβερνάκια στο κέντρο

Θα βγεις με την παρέα, θα φας (πολύ) καλό φαγητό. Έχουμε έξι ιδανικές διευθύνσεις για ‘σένα, όλες στο κέντρο.
Τρώμε στα καλύτερα ταβερνάκια στο κέντρο

Είπατε να βγείτε με την παρέα για μεζεδοκρεατοκατάσταση; Τέλεια. Για εσάς είναι η ζωή. Κι εμείς γι’ αυτό είμαστε εδώ, για να σου προτείνουμε τέλειες διευθύνσεις για να φάτε του σκασμού, να μην πληρώσετε πολλά, και να περάσετε ακόμα μια όμορφη βραδιά—με γεμάτο στομάχι.

Κυβέλη

Επτανήσου 15, Κυψέλη, τηλ: 210 8219406
Σε έναν χώρο ανοιχτό και φωτεινό, που σου φτιάχνει το κέφι με το που τον βλέπεις (βοηθούν λιγάκι και οι καρέκλες οι πολύχρωμες, πάντα είναι σημαντική πινελιά), η Κυβέλη μάς σερβίρει πεντανόστιμα μεζεδάκια και πιάτα—από την φάβα Σαντορίνης και τον γαύρο μαρινάτο, μέχρι το συγκλονιστικό μεθυσμένο κοτόπουλο, λογικά θα βρεις το πιάτο που θα σε ικανοποιήσει στο έπακρο. Το μενού συμπληρώνεται από φουρνιστά και μαγειρευτά πιάτα ημέρας, και μαζί με το απαραίτητο κρασί ή ουζάκι, υπολογίζουμε περί τα 15€ το άτομο.

Κληματαριά

Πλατεία Θεάτρου 2, Βαρβάκειος, τηλ: 210 3216629
Η Κληματαριά είναι αν όχι η πιο σταθερή, τότε μια από τις πιο σταθερές αξίες για παραδοσιακό φαγητό στο κέντρο. Με το που μπεις μέσα, μεταφέρεσαι σε μια εποχή παλιά, σε ένα αθηναϊκό κουτούκι από καιρούς που πέρασαν. Εδώ περνάμε υπέροχα ό,τι κι αν πάρουμε, μιας και το μαγαζί σερβίρει μεγάααλες μερίδες, αλλά αγαπάμε λίγο περισσότερο τα μαγειρευτά, φτιαγμένα με μεράκι, όπως το αρνάκι με μελωμένες πατάτες στην γάστρα, και το κοκκινιστό με πουρέ από μελιτζάνα. Μαζί με το κρασί μας, υπολογίζουμε γύρω στα 15€ το άτομο.

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Μητροπόλεως 12-14, Σύνταγμα, τηλ: 210 3247607
Χώρος νοσταλγικός, κι ας βρίσκεται εκεί που χτυπά η καρδιά της πόλης. Τα πάντα εκεί είναι λες και έχουν μπει σε ένα χρονοντούλαπο, που άνοιξε τώρα μόλις και φέρνει μαζί του τον αέρα παλιάς Αθήνας. Μέσα σε αυτή την ρετρό ομορφιά, απολαμβάνουμε και έξοχους μεζέδες, φτιαγμένους με ελληνικά προϊόντα, από γραβιέρα Νάξου, μέχρι μύδια Πιερίας. Όλα αυτά φτιάχνουν ένα αποτέλεσμα άκρως παραδοσιακό, αλλά και λιγάκι πειραγμένο, πιο φρέσκο απ’ ό,τι προδίδει το ντεκόρ. Για ένα χορταστικό γεύμα με κρασί, υπολογίζουμε γύρω στα 20€ το άτομο.

Ρακούν

Ασκληπιού 158, Νεάπολη, τηλ: 210 6410057
Ένα ρακούν είναι χωμένο Ασκληπιού και Αλεξάνδρας τα τελευταία χρόνια—άρα να πούμε Νεάπολη ή Γκύζη; – και μας σερβίρει νοστιμότατους μεζέδες όπως τα υπέροχα γεμιστά μανιτάρια, σε έναν χώρο που… όχι, δεν είναι νοσταλγικός. Για την ακρίβεια, το Ρακούν είναι φουλ μοντέρνο και νεανικό, έχει ένα κουλ καρτούν για σήμα κατατεθέν και χωρίς πολλές φανφάρες (όπως το ‘χει η μοίρα πολλών κρυμμένων διαμαντιών της περιοχής) γεμίζει με θαμώνες που το ξέρουν και το αγαπούν. Ε, ώρα να το μάθεις κι εσύ, γιατί αξίζει. Μπόνους τα συχνά-πυκνά ζωντανά ρεμπέτικα. Υπολογίζουμε περί τα 10-12€ το άτομο.

Ροζαλία

Βαλτετσίου 58, Εξάρχεια, τηλ: 210 3302933
Και μετά από αυτό το σύντομο, μοντέρνο διάλειμμα, επιστρέφουμε στην νοσταλγία. Επειδή η Ροζαλία είναι από τις πιο ρετρό γωνιές των Εξαρχείων, και οι γεύσεις της το επιβεβαιώνουν. Μπιφτεκάκια ζουμερά, ρεβίθια φουρνιστά να γλείφεις τα δάχτυλά σου και λαχταριστές μπριζόλες, όλες αυτές τις νοστιμιές τις απολαμβάνουμε στην πανέμορφη αυλή της. Για γεύμα με κρασί, υπολογίζουμε γύρω στα 15-20€ το άτομο.

Λεύκα

Μαυρομιχάλη 121 και Βουλγαροκτόνου, Νεάπολη, τηλ: 210 3614038
Τα τριγυρίζουμε πολύ τα Εξάρχεια σε αυτό το κείμενο, το ξέρουμε, αλλά αυτό απλά σημαίνει πως τα Εξάρχεια έχουν πολλές καλές ταβέρνες. Και ότι γενικά δεν θα χάσουμε ευκαιρία να κατεβούμε προς τα εκεί. Στην Λεύκα, που λες, κι εδώ με αέρα νοσταλγίας, με κληματαριές στην αυλή και καρό τραπεζομάντηλα, απολαμβάνουμε καλό κρέας – θα πούμε ένα μεγάλο ναι στις μπριζόλες – αλλά και βαρβάτα μαγειρευτά και χορταστικούς μεζέδες. Και όλα αυτά, μετά του απαραίτητου κρασιού, για όχι παραπάνω από 12-15€ το άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v