Οι must διευθύνσεις για φαγητό στο Παγκράτι

Παλιές ταβέρνες και μαγέρικα, μουσικά μεζεδοπωλεία, αστεροστολισμένα εστιατόρια και μοντέρνα ελληνική κουζίνα στην πιο όμορφη γειτονιά.
 

Οι must διευθύνσεις για φαγητό στο Παγκράτι

Το Μαύρο Πρόβατο του Press Café
Αρριανού 31, τηλ: 210 7223466



Συνδεδεμένο άρρηκτα με την γευστική ιστορία του Παγκρατίου, το Μαύρο Πρόβατο μας κάνει να δούμε διαφορετικά την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, σε ένα μοντέρνο και μίνιμαλ περιβάλλον. Η σαλάτα Μυρτώ έρχεται με ψημένο μανούρι, ανάμεικτα λαχανικά, σωταρισμένους ξηρούς καρπούς, πορτοκάλι και σως βατόμουρο, το κριθαρότο κοτόπουλο είναι must, η σαρικόπιτα με ξυνομυζήθρα μέλι επίσης, ενώ η πανσέτα με μυρωδικά και πιπεριές και το ψαρονέφρι σωτέ με κολοκυθάκια και ξινομυζήθρα ξεχωρίζουν στα κυρίως. Οι τιμές ανά άτομο δύσκολα στα 17€ -20€ με κρασί ή μπύρα.

Baba Ghanoush
Εμπεδοκλέους 25-27, πλατεία Βαρνάβα, τηλ: 212 105 0351

 



Vegetarian street food στέκι, το οποίο αγαπάει το φαλάφελ και το… δείχνει με λαχταριστές δημιουργίες: διαλέγετε από δύο διαφορετικές γεύσεις φαλάφελ σε αφράτη πίτα (με μπάμπα γανούς, ταχίνι, χαρίσα και σαλάτα ή με σος γιαουρτιού, χαρίσα, ρόκα και καρότο) ή μερίδα φαλάφελ στο πιάτο με χούμους, κους κους και χαρίσα, ενώ συνδυάζεται με σαλάτα φακής, κινόα ή καρότου. Πεντανόστιμες είναι και οι λεπτοκομμένες τηγανητές πατάτες, καθώς και οι σούπες ημέρας. Τα φαλάφελ κυμαίνονται στα 2,70-4,30€ και οι μερίδες στα 6,50€ - υπολογίστε λιγότερο από 10€ το άτομο.

Μαγεμένος Αυλός
Αμύντα 4, τηλ: 210 7223195

 



Μοναδικό μαγαζί με ιστορία, βγαλμένο από την παλιά όμορφη Αθήνα, ο Μαγεμένος Αυλός διατηρεί απαράλλαχτο το ντεκόρ και το μενού του, φέρνοντας στο νου νοσταλγικές εικόνες. Εδώ θα δοκιμάσετε αρνί στον φούρνο με μικρές πατατούλες που λιώνουν στο στόμα, ολόφρεσκια χωριάτικη με χρωματιστές πιπεριές, κόκκορα κρασάτο με λαχανικά, ελληνικό ροστ μπιφ με κόκκινη σάλτσα και χοντρό μακαρόνι και υπέροχα μπιφτέκια σχάρας με φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανιτές. Λαϊκές βραδιές με πιάνο, κιθάρα και φωνή, κυριακάτικα μεσημέρια με γυναίκειες φωνές και νοσταλγικά τραγούδια, συμπληρώνουν την όμορφη εικόνα. Μαζί με κρασί, το κόστος δεν ξεπερνά τα 25€ ανά άτομο.

Mystic
Φερεκύδου 2, τηλ: 21 0959 2092

 



Η «μυστική» πιτσαρία του Παγκρατίου στεγάζεται σε ένα λιτό και όμορφο χώρο που θυμίζει παλιό αρχοντικό και ανοίγει την πράσινη και παρεΐστικη ταράτσα της για να μας σερβίρει νοστιμότατες επιλογές σε ζυμαρικά και πίτσα με αλεύρι οργανικής κάνναβης ή αλεύρι χωρίς γλουτένη. Ξεκινήστε με μια σαλάτα Mystic Mama με μαρούλι, ρόκα, ελιές, λιαστή ντομάτα, ταλιατέλες, παρμεζάνα και ελαιόλαδο και συνεχίστε με μια ιδιαίτερη πίτσα Jamaica με κρεμμύδι πράσινη πιπεριά, καυτερή πιπεριά και κοτόπουλο με ρούμι ή μια Picante για τους φαν των καυτερών με λουκάνικο, σουτζούκι και σάλτσα μουστάρδας. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα με κρασί, δεν ξεπερνά τα 15€/άτομο.

Κατσούρμπος
Αμύντα 2, πλατεία Μάνου Χατζιδάκι, τηλ: 21 0722 2167

 



Σε έναν χώρο που θυμίζει ρετρό μπακάλικο σε μία από τις πιο όμορφες πιάτσες του Παγκρατίου, ο Κατσούρμπος σερβίρει κρητική ρακή μέχρι να ξεφουρνίσει ένα σωρό νοστιμιές: Κριθαρένιος ντάκος σε κρητική μαρινάδα με ξυνομυζήθρα και κάππαρη, καλτσούνια με άγρια χόρτα και σταμναγκάθι, απάκι χοιρινό καπνιστό με τριμμένο καρύδι, τηγανία με πατάτες Λασιθίου, ανωγειανό γαμοπίλαφο με κόκκορα, μπουρέκι από τον Χάνδακα και χειροποίητα ζυμαρικά είναι μερικά από τα πιάτα που ξεχωρίζουν από το μενού. Υπολογίστε περί τα 25€ το άτομο.

Μαύρος Γάτος
Πολέμωνος 4, τηλ: 210 7236903

 



Ο πιο νόστιμος Γάτος της περιοχής κατοικεί σε ένα ευρύχωρο υπόγειο όπου καθημερινά ετοιμάζονται εξαιρετικά πιάτα κατσαρόλας και χειροποίητες πίτες, χωρίς να αμελεί την σχάρα. Στα τραπεζάκια με τα καρώ τραπεζομάντιλα δοκιμάζουμε κολοκυθοτυρόπιτα με φοβερό φύλλο, γεμιστές ντομάτες και πιπεριές, βασιλοτύρι, χοιρινή τηγανιά, σπληνάντερο (σπάνιο στην Αθήνα, όμως ανάρπαστο για τους γνώστες), και ωραιότατα ψητά με αποκορύφωμα τα εξαιρετικά παϊδάκια. Με περίπου 12€/ άτομο, θα φάτε, θα πιείτε και θα σας κεράσουν και γλυκάκι

Alficon
Ηρώνδα 8, τηλ: 21 6900 5059

 



Ανάμεσα στην πλατεία του Μάνου Χατζιδάκι και το Καλλιμάρμαρο, σε ένα όμορφο νεοκλασικό η μοντέρνα ελληνική κουζίνα αναδεικνύεται μέσα από τα πιάτα των δύο νέων σεφ που βρίσκονται στο τιμόνι αυτού του μίνιμαλ εστιατορίου. Ο κατάλογος αλλάζει συχνά και περιλαμβάνει ταρτάρ ψαριού με λάδι μυρωδικών και μπούκοβο, γαρίδα με εσπεριδοειδή και λωτό, σαλάτα πάπιας με βινεγκρέτ φουντούκι, μοσχαρίσια μάγουλα με γλάσο και κολοκύθα, χοιρινή πανσέτα με ρεβίθια και πετιμέζι και κατσικάκι Νάξου με φάβα, καφέ και πορτοκάλι. Συνοδεία κρασιών από όλη την Ελλάδα σε φιάλη, ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 30-40€ κατ’ άτομο. Σερβίρει και μενού degustation με 50€.

 

Σπονδή
Πύρρωνος 5, τηλ: 2107520658

 



Σε ένα όμορφο νεοκλασικό ο βραβευμένος σεφ Άγγελος Λάντος κεντάει με βάση τη γαλλική κουζίνα σε αυτό το «αστεράτο» εστιατόριο που δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Αν πάλι δεν γνωρίζετε τι και πώς, τότε μιλάμε για την επιτομή του αθηναϊκού fine dining το οποίο ξεδιπλώνεται σε δύο διαφορετικές σάλες και σε μια εκτεινόμενη σε διαφορετικά επίπεδα, κομψή αυλή. Πάτα σήμα κατατεθέν της Σπονδής η Καραβίδα με λεμόνι, χαβιάρι Daurenki Petrossian, Γκρέιπφρουτ, Γεντιανή και Σέλερι, το Καβούρι με Ρέβα, Μέλι Ακακίας, Εστραγκό και Φρούτα του Πάθους και η Σοκολάτα με Κρεμέ, Σαμπλέ Κανέλα, μαλακή Καραμέλα, αλατισμένα φυστίκια και παγωτό φυστίκι Αιγίνης. Ο λογαριασμός σε πλήρη αντιστοιχία με την γαστριμαργική εμπειρία στα 100-130€ κατ’ άτομο με κρασί. Διαθέτει και σετ μενού «γνωριμίας» με 79€ και 140€ κατ’ άτομο.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v