Τα καλύτερα φαγάδικα στο κέντρο

Γεύσεις υπέροχες, κλασικές ή και πιο πειραματικές, σε τιμές λογικές. Α, και στο κέντρο της πόλης. Τι άλλο να ζητήσεις;
Τα καλύτερα φαγάδικα στο κέντρο

Γενικά, το να πετύχεις φτηνό φαγητό δεν είναι δύσκολο. Ούτε το να βρεις καλό φαγητό, πλέον. Το να βρεις όμως έναν συνδυασμό αυτών των δύο, που να είναι και στο κέντρο… ε, θα πεις ότι θέλει λίγο παραπάνω ψάξιμο. Κι επειδή ξέρουμε πόσο εκνευριστικό είναι να ψάχνεις απελπισμένος και πεινασμένος, κάναμε εμείς την σκληρή δουλειά για ‘σένα. Αυτά είναι τα αγαπημένα μας φαγάδικα στο κέντρο, για κάθε πιθανό γούστο…

Κληματαριά

Πλατεία Θεάτρου 2, τηλ: 2103216629
Πίσω από μια πολύχρωμη πόρτα, κρύβεται μια τέλεια, ζεστή αυλή. Εκεί η Κληματαριά απλώνει τα τραπεζάκια της, μας παίζει όμορφη λαϊκή μουσική, και μας σερβίρει λαχταριστά μαγειρευτά φαγητά που μυρίζουν μαμά. Κεφτεδάκια με ρύζι, πίτες χωριάτικες και γεμιστά, κόκορας κοκκινιστός και ίσως το πιο ξακουστό χοιρινό κότσι της πόλης. Με χύμα κρασί, ο λογαριασμός θα μας έρθει περί τα 15€ το άτομο. Μάλιστα, η Κληματαριά φέτος κλείνει τα 90. Ξέρεις ότι κάτι αξίζει και μένει αναλλοίωτο όταν αντέχει στον χρόνο.

Avocado

Νίκης 30, Σύνταγμα, τηλ: 21 0323 7878
Ένας χορτοφαγικός παράδεισος στην πιο κεντρική περιοχή της Αθήνας; Θα πούμε ένα μεγάλο Ναι. Στον πολύ όμορφο και φωτεινό χώρο του Αβοκάντο, το πρώτο πράγμα που θα προσέξουμε είναι ότι το προσωπικό έχει άψογη γνώση πάνω στην vegan κουζίνα, που σημαίνει ότι μπορεί να κατευθύνει και τους μη γνώστες. Στα του μενού, απολαμβάνουμε λαχταριστό ριζότο με μανιτάρια, χορταστικές σαλάτες (όπως αυτή με σπανάκι, βασιλικό, κόλιανδρο και αμύγδαλα), αλλά και μπιφτέκι από πατάτα. Στον πάνω όροφο, καθόμαστε σε αναπαυτικότατα μαξιλάρια και χαμηλά τραπεζάκια, για ακόμα περισσότερη άνεση. Συνοδεύουμε το (πολύ μεγάλο) γεύμα με το βιολογικό κρασί τους, και πληρώνουμε γύρω στα 15€ το άτομο.

The Lazy Bulldog

Ορφέως 2 και Περσεφόνης 13, Γκάζι, τηλ: 697 502 6836
Η Lazy Bulldog είναι από τις πιο λατρεμένες μας γωνιές στο Γκάζι, κι αυτό επειδή εκεί απολαμβάνουμε την λέξη pub με όλη την σημασία. Περισσότερες από 20 βρύσες για draft μπύρα, μεγάλες οθόνες να παίζουν αγώνες, τεράστια μπάρα και δερμάτινοι καναπέδες. Και μετά υπάρχει το φαγητό. Κινούμαστε, μεν, σε μονοπάτια κλασικά και αγαπημένα, αλλά κάνουμε την διαφορά στην ποιότητα και στην ποσότητα. Οι μερίδες της Lazy Bulldog είναι χορταστικότατες, και μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα από club sandwich με ζυμωτό ψωμί και country style πατάτες, μπέργκερ με κοτόπουλο, ερχόμενου εκ Βορρά fish & chips, λουκάνικα και παϊδάκια. Για να φάτε, να πιείτε και να περάσετε καλά, υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο.

Άμα λάχει στης Νεφέλης

Καλλιδρομίου 69, τηλ: 21 03845978
Θα το γράφουμε και θα το ξαναγράφουμε μέχρι να σιγουρευτούμε ότι δεν έχει μείνει άνθρωπος σ’ αυτή την πόλη που να μην έχει πιάσει τραπεζάκι στο γλυκύτατο αυτό μαγαζί. Άλλωστε (όπως έχουμε επίσης ξαναγράψει—συγγνώμη, αλλά οι αγάπες δεν κρύβονται), είναι και ένα από τα 31 μέρη παγκοσμίως που πρέπει να φας. https://www.buzzfeednews.com/article/albertonardelli/eat-your-way-around-the-world Must είναι η χοιρινή τηγανιά και οι τηγανιτές πατάτες, ενώ για τους χορτοφάγους, απολαμβάνουμε την τηγανιά μανιταριών, που λιώνει στο στόμα. Με τσίπουρο χύμα, ο λογαριασμός θα βγει γύρω στα 15-17€ το άτομο.

Balcony

Βεΐκου 1 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι, τηλ: 2114118437
Μέσα σε ένα νεοκλασικό του 1920, σε μία από τις πιο ωραίες γειτονιές της πόλης, μας περιμένουν γεύσεις ιδιαίτερες και προσεγμένες με πολλή αγάπη. Ριζότο με μπλε καβούρι, σέσκουλα και λαχανίδα, ή μάγουλα μαύρου χοίρου με κυδώνι και σιτάρι; Το μενού έχει και θαλασσινά, για όσους τα προτιμούν, όπως καλαμάρι στη σχάρα με κρέμα κουνουπίδι, μυρωδικά και τσίλι, ή σασίμι καπνιστού χταποδιού με μους ψητής μελιτζάνας. Θα κάνουμε και μια ειδική αναφορά στα μαντί γεμιστά με αρνί, κολοκύθα, μους αριάνη και σάλτσα από λιαστή ντομάτα—επειδή τα μαντί αξίζουν ειδική αναφορά όπου κι αν εμφανιστούν. Μαζί με το κρασί μας, υπολογίζουμε γύρω στα 25-28€ το άτομο.

Σεϋχέλλες

Κεραμεικού 49, Μεταξουργείο, τηλ: 2111834789
Δίπλα στην πλατεία Αυδή, θα βρούμε έναν σούπερ παρεΐστικο χώρο. Είναι οι Σεϋχέλλες, και – εδώ που τα λέμε – δεν χρειάζονται συστάσεις, επειδή έχουν γίνει μία από τις πιο δημοφιλείς γωνιές για τον κόσμο που κατεβαίνει Μεταξουργείο. Θα απολαύσουμε χειροποίητα καλτσούνια, παπαρδέλες με καβουρμά Κομοτηνής, μοσχαρίσια μάγουλα στη γάστρα με πουρέ από μελιτζάνα, και μία πολύ μεγάλη ποικιλία ελληνικών τυριών. Συνδυάζουμε με το απαραίτητο κρασάκι ή με μπύρα, και υπολογίζουμε γύρω στα 20€ το άτομο.

Θ.Δ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v