Οι καλύτερες γαριδομακαρονάδες της Αθήνας

Δοκιμάζουμε μερικές από τις καλύτερες γαριδομακαρονάδες και άλλα πιάτα που παντρεύουν τα ζυμαρικά με τα θαλασσινά σε πέντε ψαρο-διευθύνσεις στην Αθήνα.
 

Οι καλύτερες γαριδομακαρονάδες της Αθήνας

Ο Καραβίδας
Δεμιρδεσίου 89, Νέα Ιωνία, τηλ: 2102714585

Δεν είναι κοντά στη θάλασσα, αλλά φημίζεται για την φοβερή γαριδομακαρονάδα του, που μοσχομυρίζει Αιγαίο: Στον Καραβίδα της Νέας Ιωνίας, με τα τραπεζάκια στη φαρδιά βεράντα δίπλα στο πεζοδρόμιο, δοκιμάζουμε γαριδομακαρονάδα, αστακομακαρονάδα και καραβιδομακαρονάδα σε υπερχορταστικές μερίδες. Μάλιστα η γαριδομακαρονάδα είναι από τα πιάτα που περιλαμβάνονται στην προσφορά που «τρέχει» για μενού 2 ατόμων με 28€ (περιλαμβάνει ορεκτικό, σαλάτα, δύο κυρίως, δύο γλυκά και ψωμί). Εκτός προσφοράς, υπολογίστε περί τα 20-25€ για πλήρες γεύμα με κρασάκι.

Ψαράκια και θαλασσινά
Κώστα Βάρναλη 5, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6855932 / Ιλισίων 27, Νέα Κηφισιά, τηλ.: 210 6203622 / Λεωφ. Ποσειδώνος 14, Βάρκιζα, τηλ.: 210 9654138

Σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες ανά την Αθήνα, τα «Ψαράκια και Θαλασσινά» σερβίρουν εκλεκτές θαλασσινές γεύσεις σε πολύ λογικές τιμές. Η γαριδομακαρονάδα τους, για παράδειγμα, που είναι εξαιρετική και χορταστικότατη, τιμάται 11,20€. Από ζυμαρικά, βρίσκουμε επίσης πένες με σολομό, πάπρικα και άνηθο, ρύζι του ψαρά και κριθαράκι γιουβέτσι γαρίδας με στακουβούτυρο Κρήτης και σάλτσα ντομάτας. Μαζί με τα απαραίτητα ορεκτικά και το κρασάκι, υπολογίζουμε περί τα 20€ το άτομο.

Η Παλιά Φάβα
Αχαιών 38, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 21 0931 1994

Λιτό κι απέριττο ταβερνάκι με ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας, η Παλιά Φάβα διαθέτει μια προστατευμένη αλλά δροσερή βεράντα για το καλοκαίρι. Εδώ είναι που η μαγείρισσα, η κυρία Ντίνα, μας φιλεύει τα υπέροχα μαγειρευτά της, τα κυκλαδίτικα μεζεδάκια της με πρώτες ύλες από τον κήπο τους στην Σαντορίνη, ενώ στο μενού βρίσκουμε και τεράστια γαριδομακαρονάδα, έξτρα πικάντικη και πιπεράτη, με κόκκινη σάλτσα (15€). Από θαλασσινά, στο μενού βρίσκουμε επίσης γαρίδες σαγανάκι, καλαμάρι, τηγανητό ψαράκι ημέρας, γαύρο λαδορίγανη, παστό μπακαλιάρο σκορδαλιά, ψητή σαρδέλα, φιλέτο φακγρί κ.α. Υπολογίστε περί τα 15-20€ το άτομο για πλήρες γεύμα.

Ψιψίνα
Ζησιμοπούλου 96, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 2109819072

Κλασικό σημείο… ψαροσυνάντησης στο Παλαιό Φάληρο, πλάι στο κεμπαμπτζίδικο της ίδιας οικογένειας, η Ψιψίνα επιμένει θαλασσινά: Τα σπαγγέτι θαλασσινών είναι εξαιρετικά, (15,90€), ενώ βρίσκουμε επιπλέον κριθαρότο γαρίδας, γιουβέτσι φρέσκιας σουπιάς με το μελάνι της, μυδοπίλαφο και αστακομακαρονάδα. Φυσικά, υπάρχουν όλα τα γνωστά ελληνικά θαλασσινά μεζεδάκια, από μαρινάτος γαύρος και τσίρος μέχρι καπνιστό χέλι και… σουβλάκι θαλασσινών. Για πλήρες θαλασσινό γέυμα με κρασί, υπολογίστε περί τα 15-20€ το άτομο.

Γαρμπή
Καβούρι, Βουλιαγμένη, τηλ: 21 0896 3480

Στιλάτο και με υπέροχη θέα στην αθηναϊκή ριβιέρα, η ψαροταβέρνα του Γαρμπή στον Αστέρα της Βουλιαγμένης σερβίρει ωραία μεσογειακή κουζίνα. Εδώ τα πιάτα ζυμαρικών με θαλασσινά κινούνται εκτός πεπατημένης: Δε θα βρείτε κλασική γαριδομακαρονάδα με σπαγγέτι, αλλά παπαρδέλες με ψίχα από φρέσκες καραβίδες, κρέμα ψητής μαραθόριζας και μοσχάτου Σάμου, κριθαράκι ολικής άλεσης με ψητές γαρίδες, ζωμό καραβίδας και πουρέ σπαραγγιού, ριζότο με δύο είδη σολομού και λινγκουίνι με κρέμα κόκκινης κολοκύθας, πεκορίνο Αμφιλοχίας, βιολογική κορινθιακή σταφίδα και καβουρδισμένο φιλέ αμγυγδάλου. Για γεύμα με κρασί, υπολογίστε περί τα 30-35€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v