Τα πιο «φρέσκα» μέρη για φαγητό σε τραπεζάκια έξω

Δοκιμάζουμε ουζομεζέδες, φρέσκο ψάρι, μαγειρευτά και brunch σε νέα νόστιμα στέκια που βγάζουν τραπεζάκια έξω.
 

Τα πιο «φρέσκα» μέρη για φαγητό σε τραπεζάκια έξω

Πορφύρα
Λ. Δημοκρατίας 29, Μελίσσια, τηλ: 21 0810 0042

Σε έναν όμορφο χώρο, με βεράντες ντυμένες στα γαλανόλευκα, το νέο αυτό εστιατόριο φέρνει τη θάλασσα στα βόρεια προάστια, όχι μόνο με τα χρώματα, αλλά και με το μενού του: Εδώ δοκιμάζουμε φιλέτο σαρδέλας, τσιπούρα στα κάρβουνα, ριζότο πεσκανδρίτσας, γαλέο λεμονάτο, ψητές γαρίδες, καβουροσαλάτα, τόνο με ρύζι και λαχανικά και άλλα ωραία συνοδεία τσίπουρου. Αν μείνουμε στους θαλασσινούς μεζέδες και τα τηγανητά ψαράκια, υπολογίζουμε περί τα 20€ το άτομο.

Λεύκες on the side
Λ. Γαλατσίου 98, Γαλάτσι, τηλ: 2102934633

Απέναντι από τις κλασικές κι αγαπημένες Λεύκες, ο ιδιοκτήτης τους τόλμησε να φτιάξει κάτι εντελώς διαφορετικό: Ένα all day στέκι με σκηνικό άκρως μοντέρνο, σαν νεοϋορκέζικη αυλή, με κάθετους κήπους, μπαμπού και πολύ πράσινο. Εδώ αράζουμε από νωρίς για καφέ και πρωινό ή για all day brunch – δοκιμάστε το croque madame ή τα αυγά μάτια πάνω σε σάλτσα ντομάτας με μους φέτας και λουκάνικο και θα μας θυμηθείτε. Φοβερά και τα γλυκά, όπως το σεμιφρέντο ροδάκινο. Στο βάθος του μαγαζιού θα βρείτε το… χασάπικο και θα επιλέξετε κρέας για το δείπνο σας. Για πλήρες γεύμα υπολογίστε περί τα 25€ το άτομο. Για brunch ή πρωινό, αρκετά λιγότερα… αναλόγως όρεξης.

Παλιοχωράκι
28ης Οκτώβριου και Εθν. Αντιστάσεως 19, Βριλήσσια

Ένα μίνι νησιώτικο «χωριό» άνοιξε πρόσφατα στα Βριλήσσια, σε μια γωνιά που μεταμορφώθηκε χάρη στις πολύχρωμες καρεκλίτσες, τα καναπεδάκια με τις κουρελούδες, το σκηνικό παραδοσιακού καφενείου και την παρεΐστικη αμτόσφαιρα. Εδώ αράζουμε από νωρίς για καφέ και πρωινό και αργότερα για τσίπουρο με ποικιλίες κρεατικών και ελληνικούς μεζέδες – υπολογίζοντας περί τα 20€ το άτομο.

Bread and Roses
Πανεπιστημίου 64, τηλ: 2103802898

Το μαγειρείο που χορταίνει το κέντρο τα τελευταία χρόνια, πλέον αξιοποιεί και την γλυκύτατη ταράτσα του, σερβίροντας τα εξαιρετικά του μαγειρευτά, αλλά και καφέ ή ποτό. Μάλιστα, τον Μάιο διοργάνωσε και τα πρώτα του live με τραγούδια και μελωδίες που μας ταξίδεψαν από τον Sting στον Τσιτσάνη και από την Piaf στη Γιώτα Νέγκα. Στα του φαγητού, κάθε ημέρα τα μαγειρευτά εναλλάσσονται και συνδυάζονται με συνοδευτικό και σαλάτα, με μόλις 6,80€. Σήμερα για παράδειγμα, στα κυρίως πετύχαμε χοιρινά πανσετάκια με σάλτσα μάνγκο και τζίντζερ, κοτόπουλο φιλέτο μπριάμ, μπακαλιάρο πανέ με βρώμη και λάιμ και τορτελίνια φούρνου με πέστο βασιλικού και γραβιέρα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v