Τα νέα νόστιμα στέκια της πόλης

Γαλλική κουζίνα, sushi, ιταλική κουζίνα, burgers, premium κρεατοφαγία και healthy γεύσεις μπλέκονται νόστιμα σε έξι νέες αφίξεις στην Αθήνα και τον Πειραιά.
 

Τα νέα νόστιμα στέκια της πόλης

Θα φάμε καλά. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο για αυτό το φθινόπωρο μιας και οι γαστρονομικές αφίξεις της πόλης είναι μπόλικες, για κάθε γούστο και για κάθε τσέπη.

Ξεχωρίσαμε αυτές που μας ιντρίγκαραν περισσότερο.

The Odeon Bistro
Βαλαωρίτου 7, Κολωνάκι, τηλ: 210 3645023

 



Ένα all day γαλλικό μπιστρό κάνει την εμφάνισή του στο Κολωνάκι και γεμίζοντας τον εξωτερικό του χώρο με καρέκλες και τραπεζάκια γαλλικών μπρασερί. Το Odeon ανοίγει από νωρίς το πρωί, με καφεδάκι, κρουασάν, μπριός και χάζι στη Βαλαωρίτου, ενώ συνεχίζει με μενού γαλλικού προσήμου στο οποίο βρίσκουμε σούπες ημέρας, ταρτάρ μοσχαριού με κάπαρη και τηγανιτές πατάτες, ταρτάρ τόνου με κόλιανδρο και αβοκάντο, χοιρινό σνίτσελ με πιπεράτη σάλτσα α λα Μιλανέζε, σολομό με κρούστα μουστάρδας συνοδεία φακών και βραστών λαχανικών, και πάπια κονφί με σος από μύρτιλα και πουρέ γλυκοπατάτας. Τα επιδόρπια δηλώνουν γλυκό παρόν – κρεμ μπρουλέ, μιλφέιγ κ.α. -και η λίστα κρασιών είναι ενημερωμένη με ελληνικές και διεθνείς ετικέτες. Ο λογαριασμός στα 50€/άτομο, με ποτήρι κρασί.

Magna Grecia Steak Bistro-Rotisserie
Σόλωνος 9, Κολωνάκι, τηλ: 212 222 3623

 



Ο Ηλίας Σκουλάς αναλαμβάνει το steak house του πρώτου ορόφου στη Yoleni’s, συνεργάζεται με το Carnicero meat & delicatessen και μας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουμε κρέατα από όλον τον κόσμο: βοδινά Charolais, αμερικάνικα Black Angus, μοσχάρια Νάξου, ελληνικά αρνιά, μαύρος χοίρος, αλλά και αυστραλέζικα Wagyu κ.α. σε premium φυσικά κοπές (Picanha, Tomahawk, Skirt Steak, Rib Eye, Entrecote κ.α.). Πλην αυτών, στα τραπέζια καταφτάνουν μοσχαρίσιο συκώτι γάλακτος με ψητά κρεμμυδάκια πάνω σε polenta, βιολογικά αυγά με χοιρομήρι Δράμας στον ξυλόφουρνο με μπεσαμέλ γιαουρτιού, τηγανιτές πατάτες Νευροκοπίου με κρόκο αυγού και Βολάκι Άνδρου και το περίφημο γαλλικό κοτόπουλο Bresse μαγειρεμένο στη γάστρα. Κρασιά και μπύρες συνοδεύουν την κρεατοφαγία μας, ενώ ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 40-60€/ άτομο, με ποτήρι κρασί, αναλόγως το κρέας που θα επιλέξετε.

Song Sushi House
Χατζηχρήστου 20, Κουκάκι, τηλ: 21 0921 7523

 



Μια ανάσα από τον σταθμό της Ακρόπολης το πιο σπιτικό sushi έχει βρει το… σπίτι σου σε αυτό το υπέροχα διακοσμημένο ιαπωνικό εστιατόριο. Στο Song το sushi θεωρείται τέχνη, και η γεύση σε συνδυασμό με την παρουσίαση των πιάτων απογειώνει τη γευστική εμπειρία. Εδώ θα δοκιμάσετε ωραιότατα maki rolls με αβοκάντο, με σολομό και με γαρίδα, τα κλασικά inside out σε άψογη εκτέλεση με σολομό ή καβούρι, αλλά και τα χορταστικά Pita Rolls ήτοι γιαπωνέζικα «τυλιχτά» γεμιστά με τόνο και ρύζι ή σολομό, ρύζι και τσίλι. Καλαμάρι, λαβράκι και καραβίδα παίζουν δυνατά στα nigiri, ενώ την όλη εμπειρία συνοδεύουν νόστιμες σαλάτες, όπως εκείνη με φύκια wakame και καλαμάρι ή εκείνη με σολομό και αβοκάντο. Ό, τι πρέπει για τις κρύες νύχτες του φθινοπώρου η ψαρόσουπα με πράσινο τσάι. Για ένα πλήρες γεύμα με sushi, σαλάτα και sake, υπολογίστε περί τα 20€/ άτομο.

Italida
Φιλελλήνων 9, Πειραιάς, τηλ: 2104292005

 



Μια νέα… ιταλίδα με καθρέφτες στους τοίχους, βίντατζ πολυελαίους και μεγάλα ξύλινα τραπέζια σε βιομηχανικό φόντο έχει πιάσει για τα καλά λιμάνι. Το νέο ιταλικό του Πειραιά αγαπά τις γευστικές, τοπικές παραδόσεις και έχει διαμορφώσει ένα πληθωρικό μενού που καλύπτει επάξια τις απαιτήσεις μας τόσο σε pizza όσο και pasta, αλλά και κάποια κυρίως. Μύδια σοτέ με μαραθόσπορο, μοσχαρίσια μάγουλα αργοψημένα με κριθαράκι και polenta, οσομπούκο με βελούδινο ριζότο Milanese, αυθεντική καρμπονάρα με πανσέτα και πληθώρα από pizza στον ξυλόφουρνο σε κάθε κλασικό, αλλά και «περίεργο» συνδυασμό - αγκινάρα, αντζούγιες, κάππαρη, ρικότα, μοτσαρέλα και μελιτζάνα αναπαύονται, για παράδειγμα, πάνω στην San Gennaro- εγγυώνται πως οι φαν της κουζίνας της γείτονος χώρας δε θα φύγουν παραπονεμένη από την αγκαλιά της. Στη λίστα κρασιών βρίσκουμε αρκετές ετικέτες από ελληνικούς και ξένους αμπελώνες, ενώ ο λογαριασμός σε νορμάλ επίπεδα – 20-25€/ άτομο με κρασί.

Pax Burgers
Αιόλου 34 & Αθηναΐδος 12, Κέντρο, τηλ: 2103238151

 



Η νέα άφιξη στην street πιάτσα της Αιόλου μυρίζει φρεσκοψημένο ψωμάκι bun και λαχταριστό μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά σε 120 ή 170 γραμμάρια. Τα american style Pax Burgers ξεκίνησαν στη Νέα Υόρκη, πέρασαν από Θεσσαλονίκη και τώρα σερβίρουν τα «Pretty Amazing and Xtraordinary burgers» στην πρωτεύουσα: Goat Cheese & Truffle με κατσικίσιο τυρί, σοταρισμένα μανιτάρια και truffle mayo sauce, Bourbon Bacon Jam με bacon omelet, μαρμελάδα bourbon bacon και queso cheese sauce και Tower με ψωμί brioche, american cheddar, tomato jam, onion rings, πίκλες, smoked chili mayo sauce, μαρούλι, ντομάτα, και κρεμμύδι συγκαταλέγονται στα ζουμερά hit του καταλόγου. Στα ορεκτικά βρίσκουμε παναρισμένα φιλετάκια κοτόπουλου με spicy mayo sauce, honey mustard sauce, φρέσκες τηγανιτές πατάτες και coleslaw και Chilli Con Carne Fries με κιμά, queso cheese sauce και τηγανιτό αβγό, μεταξύ άλλων. Οι τιμές των burger ξεκινούν από 3,90€ για ένα απλό burger, χωρίς πατάτας.

Λωτοφάγος - The Salad Island
Ρόμβης 13, Αθήνα. τηλ: 213 0888808

 



Λιλιπούτειος, υγιεινός και… μυθικός ο Λωτοφάγος είναι η νέα street άφιξη του πεζοδρόμου της Ρόμβης. Δε ξέρουμε με σιγουριά αν ο μύθος θα επαληθευτεί και θα ξεχάσουμε κάθε άλλο φαγητό τρώγοντας από τις σαλάτες του, όμως οι τελευταίες είναι ωραιότατες: ρόκα με σαλατικά, μπλε τυρί, αμύγδαλα και ροδάκινο, φακές με πέστροφα, διάφορα σαλατικά, ξερό σύκο, φιστίκια Αιγίνης, γραβιέρα Κρήτης και δυόσμος, κόκκινα φασόλια με καλαμπόκι, σαλατικά, τσένταρ και σος λεμονιού είναι μερικοί μόνο από τους «πράσινους» συνδυασμούς που θα δοκιμάσετε εδώ. Σύντομα αναμένεται να προσθέσουν και σούπες, ενώ στο μενού βρίσκουμε και αρκετές ετικέτες κρασιών και μπύρας– ό,τι πρέπει για ένα ποτηράκι μετά τις δουλειές στο κέντρο. Οι τιμές για τις σαλάτες ξεκινούν από 5€, το ποτήρι κρασί από 3€.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v