Φοβερό φαγητό με θέα σε πέντε αθηναϊκούς λόφους

Όταν τρως και ταυτόχρονα κοιτάς την Αθήνα από ψηλά, έρευνες έχουν αποδείξει πως το φαγητό γίνεται πιο νόστιμο.
 


Η Αθήνα δεν είναι μια επίπεδη πόλη. Χαρά του ποδηλάτη, ας πούμε, δεν την λες—μόνο σεβασμός, βέβαια, για τους λίγους γενναίους που το τολμούν, όπως και για εκείνον τον έξαλλο τύπο με τα rollers που είδα μια φορά στην Κηφισίας. Ελπίζω να είναι χαρούμενος. Η Αθήνα, όμως, έχει υψώματα. Και αυτά τα υψώματα, εκτός από τέλεια δροσιά το καλοκαίρι, προσφέρουν και καταπληκτική θέα.

Και όταν αυτή την θέα την συνδυάζεις με ωραίο φαγητό… πώς να το κάνουμε, πετυχαίνεις λίγο τζακ-ποτ. Πέντε από αυτά τα τζακ-ποτ θα σου προτείνουμε κι εμείς.

Alea Wood Inspiration

Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι
Το τοπίο καταπράσινο, να χορταίνει το μάτι πριν καν παραγγείλεις. Αλλά επειδή πρέπει να χορτάσει και η κοιλιά, εδώ απολαμβάνουμε λαχταριστές ποικιλίες και finger food, αλλά και τίμια, κλασικά πιάτα—μπιφτέκια και κρεατικά στο γκριλ, κοτόπουλο, δίπατα burgers αλλά και χορταστικότατες γαριδομακαρονάδες. Το καλύτερο, όμως, το φυλάξαμε για το τέλος: Σπιτική πίτσα. Βασικά, όχι, υπάρχει ακόμα καλύτερο, για ακόμα πιο τέλος: Επιδόρπιο με κολασμένη βάφλα με παγωτό και σιρόπι σοκολάτας. Υπολογίζουμε περί τα 15-20€ το άτομο.

Άπολις

Λόφος Αγίου Δημητρίου, Πετρούπολη, τηλ: 21 0506 0620
Έχοντας όλη την Αθήνα στο πιάτο, τι άλλο να ζητήσεις; Πολλά, αν ρίξεις μια ματιά στο μενού του Άπολις, που σερβίρει ιταλικής έμπνευσης πιάτα, με επιλογές σε ζυμαρικά αλλά και κρέατα. Δεν λείπουν και τα ριζότα, όπως αυτό με τα μανιτάρια morilles, παντζάρι οφτό, φρέσκο κατσικίσιο τυρί και μοσχαρίσια γλυκάδια. Φυσικά, δεν γίνεται ιταλικό εστιατόριο χωρίς πίτσα, και οι επιλογές είναι πολλές, και αν ξεχωρίσαμε αυτήν με την μοτσαρέλα, φρέσκια ντομάτα, κοτόπουλο, γλυκό τσίλι και τυρί caprino. Με το απαραίτητο κρασί, υπολογίζουμε περί τα 20-25€ το άτομο. Ολόκληρο το μενού μπορείτε να το τσεκάρετε εδώ.

Πανόραμα

Ηρακλείου 18-20, Καστέλα Πειραιά
Πειραιάς και ψάρι πάνε μαζί. Και αν ανεβείς λίγο ψηλά, θα συνδυάσεις αυτά τα δύο με εκπληκτική θέα. Στο Πανόραμα, λοιπόν, που είναι από τα πιο παλιά, δοκιμασμένα μαγαζιά της περιοχής που άντεξαν στο χρόνο, τρώμε – χωρίς φανφάρες – τίμιο ψαράκι και θαλασσινά, μαζί με ουζάκι. Θα προτείνουμε τις γαρίδες σαγανάκι για να γλείφετε τα δάχτυλά σας. Με το ουζάκι μας και με το γλυκάκι κερασμένο στο τέλος, υπολογίζουμε περί τα 22-27€ το άτομο.

Ορίζοντες

Αριστίππου 1, Λυκαβηττός, τηλ: 2107210701 – 2107227065
Από τον Λυκαβηττό βλέπουμε τα πάντα. Και στους Ορίζοντες δοκιμάζουμε γκουρμέ ελληνικές συνταγές, όπως κοτοπουλάκι νάνος με καραμελωμένα κρεμμύδια και θυμάρι με σπασμένες πατάτες, και τσιπούρα σωτέ προβενσάλ με λαχανικά και βότανα. Τα συνδυάζουμε με ένα από τα πολλά κρασιά που θα βρούμε στην λίστα, και απολαμβάνουμε μία first class γαστρονομική εμπειρία στην κορυφή της πόλης. Ο λογαριασμός κυμαίνεται γύρω στα 40-50€ το άτομο, αλλά υπάρχουν και set menus με 33€ το άτομο. Μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Telescope

Αγίας Μαύρας 2, Χαϊδάρι, τηλ: 21 0581 2047

Και κλείνουμε με την απόλυτη θέα. Το Telescope - πολύ σωστό όνομα - μας επιτρέπει πανοραμική θέα στην Αθήνα, και γι' αυτό ένα τηλεφωνάκι από πριν για να κλείσουμε τραπέζι είναι πολύ καλή ιδέα. Ανοίγει από νωρίς για καφέ, αλλά μένει κι ανοιχτό μέχρι αργά για πολύ ωραία κοκτεϊλάκια. Στα του φαγητού, απολαμβάνουμε πιάτα λίγο-πολύ γνωστά, μεσογειακής έμπνευσης. Υπολογίζουμε περί τα 18-24€ το άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v