Τα πιο χοτ φαγάδικα στην Αθήνα

Λαχταριστό brunch, κρέατα ξηρής ωρίμανσης, fusion από τον απόλυτο Master Chef και όσα νόστιμα και ενδιαφέροντα πρέπει να δοκιμάσεις στην πόλη.
 

Τα πιο χοτ φαγάδικα στην Αθήνα

Τα Μεζεκλίκια της Λαχαναγοράς
Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών, τηλ: 21 0482 0020

 



Μέσα στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη ένα λιτό μεζεδοπωλείο και μπακάλικο σερβίρει εξαιρετικούς μεζέδες συνοδεία κρασιού και τσίπουρου, ενώ γεμίζει τα ράφια του με γκουρμέ αλλαντικά και τυριά, για να πάρουμε και για το σπίτι. Στο μικρό του μενού βρίσκουμε τηγανητά αυγά και σουτζούκι, χειροποίητα κεφτεδάκια, με σάλτσα ντομάτας και σος γιαουρτιού αρωματισμένη με ξύσμα λεμονιού, πεϊνιρλί με ντομάτα και παστουρμά, φέτα στη λαδόκολλα με μπούκοβο, πικάντικο λουκάνικο και χουνκιάρ μπεγιεντί, μεταξύ άλλων. Ο λογαριασμός για νοστιμότατο τσιμπολόγημα με κρασάκι δεν ξεπερνά τα 15€ το άτομο.

 

Dry & Raw At Law By Drakoulis
Σκουφά 50, Κολωνάκι, τηλ: 2103632400

 



Εστιατόριο, κλαμπ και κρεοπωλείο, το μαγαζί του χασάπη Στράτου Δρακούλη έκανε απόβαση στο κέντρο της Αθήνας για να μυήσει το κοινό στις πιο ψαγμένες κοπές μοσχαριών. Ανοίγει από το πρωί ως κρεοπωλείο, και από το μεσημέρι μετατρέπεται σε εστιατόριο σερβίροντας επιλογές κρεάτων από τη βιτρίνα του (Wagyu, Black Angus, Charolais, Kobe, Rib Eye και λοιπά), ψημένα άψογα, με συνοδευτικά όπως πατάτες τηγανιτές με μαγιονέζα σκόρδου, πουρέ πατάτας με μαύρη τρούφα και άλλα τέτοια ωραία. Ο λογαριασμός για την high end κρεοφαγία στα 50-70€ κατ’ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Nolan
Βουλής 31-33, Αθήνα, τηλ: 210 3243545

 



Το fusion εστιατόριο των Σωτήρη Κοντιζά και Κώστας Πισσιώτη διανύει περίοδο δεύτερης νεότητας λόγω Master Chef και πλέον δύσκολα θα βρείτε άδειο τραπέζι τις ημέρες και ώρες αιχμής. Αξίζει όμως να επιμείνετε για να δοκιμάσετε αυτήν την γευστική ένωση Ελλάδας και Ιαπωνίας στο μενού, μέσα από πιάτα όπως το σεβίτσε δράκαινας σε εκδοχή κρύου φρικασέ, το θράψαλο μέσα σε butter miso και chutney μαραθόριζας συνοδευόμενο από ρύζι και τριμμένο κρόκο αυγού ή το Nolan Fish Burger με ροφό ή μπακαλιάρο παναρισμένο σε ιαπωνική γαλέτα με σως ταρτάρ, ψωμάκι στο γκριλ και μυρωδικά. Για ένα πλήρες γεύμα, υπολογίστε περί τα 50€ κατ’ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Μπαρ Μπεε Κιου
Κολοκοτρώνη 5, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0684 9468

 



Μετά τον Πειραιά και τη Νέα Σμύρνη, έφτασε η στιγμή το δημοφιλές μπεργκεράδικο να περάσει σα σίφουνας και από τα Βόρεια Προάστια. Στο νέο του σπίτι στο Χαλάνδρι σερβίρει όλα τα πληθωρικά «μπιφτεκόψωμα» που αγαπήσαμε σε μεγάλη ποικιλία με φρέσκο κιμά Black Angus Ιρλανδίας και τηγανητές πατάτες σε πολλές παραλλαγές. Σταθερή αξία το Δε Αμέρικαν με διπλό τσένταρ, διπλό μπέικον, ντομάτα, κρεμμύδι και δε σος, ενώ ιδιαίτερη επιλογή αποτελεί το Τσάκι Τσαν με δύο μπιφτέκια, ένταμ, τσένταρ σος, γκόρντον μπλε, τηγανιτά κρεμμύδια, γλυκιά τσίλι σως και πιπεριές χαλαπένιος. Θα φάτε μέχρι σκασμού και θα πληρώσετε λιγότερα από 12€/άτομο.

Rey Pablo
Αγίου Κωνσταντίνου 59, Μαρούσι, τηλ: 21 0614 7229

 



Στη Βούλα ήταν το μπραντσάδικο που όλοι περίμεναν, στο Μαρούσι έγινε ένας από τους «κυρίαρχους» του είδους στα Βόρεια Προάστια, ενώ παράλληλα ενίσχυσε το μενού του με κυρίως πιάτα στην ίδια, υψηλή ποιότητα. Σερβίρει από νωρίς λαχταριστό brunch με αυγά σε κάθε πιθανό και απίθανο συνδυασμό, pancakes και σαλάτες για να ξεκινήσει δυνατά η ημέρα και συνεχίζει με νοστιμότατα κυρίως, όπως φιλέτο σολομού στη σχάρα με ζεστ εσπεριδοειδών, λαδολέμονο, αβοκάντο και σαλάτα κινόα/φαγόπυρο και Ταλιάτα outside skirt Black Angus με καπνιστό αλάτι, σάλτσα τσιμιτσούρι και σαλάτα ρόκα παρμεζάνα. Ωραιότατες και οι πίτσες του, αλλά και τα ριζότι σε ιδιαίτερες παραλλαγές όπως με πάστα μαύρης τρούφας και παρμεζάνα. Για ένα πλήρες γεύμα υπολογίστε περί τα 15€ κατ’ άτομο.

The Str. Eaters
Καρύτση 7, τηλ: 210 33 144 20

 



Ήρθε κι έδεσε στην πιάτσα της Καρύτση, ανανεώνοντας το ενδιαφέρον του κοινού για παραδοσιακό, μερακλίδικο street food. To gastro spot της Πλατείας Καρύτση συγκεντρώνει οκτώ διαφορετικά food stations αφιερωμένα στα street food του κόσμου. Στο Go Veggie θα δοκιμάσετε νοστιμότατο φαλάφελ, στο Heggllo, ευρωπαϊκές egg-friendly συνταγές, στο Crazy Loop πειραγμένες συνταγές με βάση το κοτόπουλο και την πάπια, στο Smashed Potatoes πατάτες σε κάθε βερσιόν και στο Flour Power ολόφρεσκα ζυμαρικά. Στο My Fish Fishing παίζουν ασιατικές και σκανδιναβικές street προτάσεις όπως fish and chips και bao buns, ενώ στο We Meat Again το κρέας και το μπέργκερ έχουν την τιμητική τους. Σε γενικές γραμμές οι τιμές των εδεσμάτων εδώ είναι κλασικές street food – ήτοι χορταίνετε με 8-10€.

Philos Athens
Σόλωνος 32, τηλ: 21 0361 9163

 



Σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό, το Philos σε industrial σκηνικό συνδυάζει βιτρίνες με ρούχα για να χορτάσει το μάτι, και ελαφριά γεύματα με βάση τις σαλάτες, τα αυγά, τις σούπες και τα σάντουιτς, συνοδεία χυμών, ροφημάτων και πιάτων ημέρας για να γεμίσει το στομάχι μας. λασικές επιλογές όπως scrambled, benedict, croque madame, ελληνικές εκδοχές, όπως τηγανιτά αυγά με σύγκλινο, ελληνική στραπατσάδα, καγιανά και παραδοσιακή καρμπονάρα με αυγό και ωραιότατες σαλάτες (ταμπουλέ, πράσινη με κοτόπουλο ή με σολομό/αβοκάντο κ.α.) συναποτελούν το απλό αλλά ενδιαφέρον μενού. Για ένα πρωτεΐνικό γεύμα με σαλάτα υπολογίστε περί τα 12-15€/ άτομο.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v