Βγήκαμε για φαγητό στο κέντρο με 15€

Στο Μοναστηράκι, του Ψυρρή, τα Εξάρχεια και την Πλάκα, πέντε γλυκύτατα μεζεδοπωλεία και ταβερνάκια μας χορταίνουν με λίγα.
Βγήκαμε για φαγητό στο κέντρο με 15€

Πέρα
Αιόλου 57, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3232368

Πού καθόμαστε; Στα τραπεζάκια που απλώνει έξω στον πεζόδρομο, για χάζι στην περαντζάδα της Αιόλου.



Τι τρώμε; Ανατολίτικες νοστιμιές, σαν το εκπληκτικό λαχματζούν, χειροποίητο πεϊνιρλί, πολύ καλό χούμους, και την σχετικά δυσεύρετη εν Αθήναις Μενεμένη, ήτοι ομελέτα με σουτζούκι, παστουρμά, ντομάτα, φέτα και πιπεριά, που ψήνεται και σερβίρεται σε τραγανή κρούστα. Και ωραίο κιουνεφέ για επιδόρπιο.
Λογαριασμό, παρακαλώ: Στα 10-12€ το άτομο με τις απαραίτητες συνοδευτικές μπυρίτσες.

Ατλαντικός
Αυλητών 7, Ψυρρή, τηλ.: 213 0330850



Πού καθόμαστε; Στα τραπεζάκια που απλώνονται έξω, στην τοσοδούλα οδό Αυλητών.
Τι τρώμε; Σούπερ γαριδομακαρονάδα, κουτσομούρες στο τηγάνι, καλαμαράκια, γαρίδες λεμονάτες, αχνιστά μύδια, τσιπούρες και λοιπά εδέσματα της θάλασσας με τα κλασικά συνοδευτικά –φάβα, πατατούλες, χόρτα, μυρωδάτη χωριάτικη και πιπεριές ψητές.
Λογαριασμό, παρακαλώ: Στα 12€ περίπου το άτομο, με ουζάκι.

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη
Σωκράτους 1 και Ευριπίδου 52, Γεράνι, τηλ: 2103254184



Πού καθόμαστε; Στα τραπεζάκια πλάι στις βιτρίνες με τα αλλαντικά στον σούπερ ατμοσφαιρικό εσωτερικό του χώρο, ή έξω στη στενόμακρη αυλίτσα – διάδρομο μεταξύ δύο κτιρίων, που είναι το απόλυτο αστικό σκηνικό παλιάς Αθήνας.
Τι τρώμε; Εξαίσιους ανατολίτικους μεζέδες σαν τα παστουρμαδοπιτάκια, το σαγανάκι με καραμανλίδικο παστουρμά, το πολίτικο σουτζούκι με αυγά και ντομάτα και το λουκάνικο κεφτέ γιαουρτλού σε πίτα.
Λογαριασμό, παρακαλώ: Στα 10-12€ το άτομο για σούπερ χορταστικό τσιμπολόγημα μετά ούζου ή τσίπουρου.

Κυματοθραύστης
Χ. Τρικούπη 49, Εξάρχεια, τηλ: 21 3030 8274



Πού καθόμαστε; Στους μεγάλους πάγκους έξω στο πεζοδρόμιο, ή στα λίγα και καλά τραπεζάκια μέσα, πλάι στον μπουφέ του.
Τι τρώμε; Σπιτικά μπιφτεκάκια και παστίτσιο, φουρνιστό ψάρι, χειροποίητες πίτες και νόστιμες σαλάτες ζυμαρικών, λαχανικών ή οσπρίων.
Λογαριασμό, παρακαλώ: Το μεγάλο πιάτο κοστίζει 7,50€ και γεμίζει με δύο κρεατικά της επιλογής σας και όσες γαρνιτούρες και σαλάτες χωρέσουν.

Το Καφενείο
Επιχάρμου 1 και Τριπόδων, Πλάκα, τηλ.: 210 3246916



Πού καθόμαστε; Στα μαρμάρινα τραπεζάκια καφενείου που απλώνονται έξω, σε έναν από τους ωραιότερους πεζόδρομους της Πλάκας.
Τι τρώμε; Φανταστικά κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα και κάρι (η πιο ξακουστή σπεσιαλιτέ τους), χειροποίητα ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο, μπεκρή μεζέ, καταπληκτικό σπετσοφάι και ωραίες τυροκροκέτες με απάκι.
Λογαριασμό, παρακαλώ: Στα 15€ το άτομο, μαζί με ωραίο γλυκόπιοτο κρασάκι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v