7 νόστιμες διευθύνσεις τέλειες για ραντεβού

Τα πιο ατμοσφαιρικά εστιατόρια και wine restaurants για ρομαντικά τετ α τετ σε χαλαρό κλίμα.
 

7 νόστιμες διευθύνσεις τέλειες για ραντεβού

Musique Café & More
Αρριανού 37 & Αρχελάου, Παγκράτι, τηλ.: 210 7238900

 



Στην ανεβασμένη Αρχελάου στο Παγκράτι, το Musique διαθέτει έναν όμορφο και μοντέρνο ψηλοτάβανο χώρο με πεντακάθαρη και άκαπνη ατμόσφαιρα και μεγάλες τζαμαρίες. Στο ζεστό του περιβάλλον, απολαμβάνουμε πιάτα μεσογειακής κουζίνας, τα οποία συνοδεύονται από ωραία κοκτέιλ και nu jazz, soul και funk μουσικές. Οι πρώτες ύλες έρχονται από τη Νάξο, έτσι απολαμβάνουμε πιάτα όπως κυκλαδίτικη σαλάτα με αποφλοιωμένη ντομάτα και ξινομυζήθρα Νάξου, σπαγγέτι με μοσχαρίσια κεφτεδάκια, ντοματίνια, βασιλικό και τριμμένο αρσενικό του νησιού και ψητό ψαρονέφρι σχάρας, με ψητές πατάτες σάλτσα Τζακ Ντάνιελς και χοντρό πιπέρι. Για ένα πλήρες γεύμα, με ποτήρι κρασί υπολογίστε περί τα 25-30€/άτομο.

Aleria
Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, τηλ: 210 5222633

 



Ατμοσφαιρικό και άκρως ρομαντικό, σε μια πανέμορφη μονοκατοικία του Μεταξουργείου, το Aleria παραδίδει μαθήματα δημιουργικής κουζίνας. Στον κατάλογο βρίσκουμε δύο Tasting Menu, από 55€ και 70€ το άτομο αντίστοιχα. Στο οικονομικότερο, δοκιμάζουμε «χορτόπιτα» με φύλλο και άγρια χόρτα, «καβούρι» με λάχανο, κολοκύθα και τζίντζερ, κουσκουσάκι μπουρδέτο με θαλασσινά, χοιρινά μάγουλα με πατάτα, μήλο και άντιβ και επιδόρπιο σαραγλί, με κανέλα, φιστίκι και λάιμ. Μην σας αποθαρρύνουν οι ονομασίες σε εισαγωγικά, κάθε πιάτο είναι αναδομημένο με φαντασία και το αποτέλεσμα ενθουσιάζει. Το wine pairing που προτείνεται για το συγκεκριμένο μενού στοιχίζει 28€. Για a la carte επιλογή από τον κατάλογο, με φιάλη κρασί, υπολογίστε περί τα 70-80€ άτομο.

Cinque Wine & Deli Bar
Αγαθάρχου 15, Ψυρρή τηλ: 21 5501 7853

 



Οίνος ευφραίνει καρδίαν και αυτό θα το καταλάβετε με μια επίσκεψη σε αυτό το τοσοδούλι wine bar στου Ψυρρή, το οποίο θαρρείς στήθηκε για οινικά ραντεβού. Οι ιδιοκτήτες του δίνουν έμφαση σε λιγότερο γνωστές γηγενείς ποικιλίες, μικρούς αξιόλογους παραγωγούς και ειδικές εμφιαλώσεις, οι οποίες συνδυάζονται με γαστρονομικές προτάσεις όπως όστρακα, πράσινη σαλάτα με μαριναρισμένο ψάρι, καπνιστή μπριζόλα με τσάτνεϊ και πατάτες, χειροποίητο λουκάνικο, μοσχαρίσιο παστράμι με λάδι τρούφας, μπρουσκέτες με κατσικίσιο τυρί και τσάτνεϊ ντομάτας ή με αντζούγιες και ταραμοσαλάτα και πληθωρικές ποικιλίες τυριών και αλλαντικών. Οι τιμές του επίσης εξαιρετικές: από 2,5€ το ποτήρι κρασί και 18-24€, οι προσεγμένες ποικιλίες.

Balcony
Βεΐκου 1 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι, τηλ: 2114118437

 



Σε ένα όμορφο διώροφο νεοκλασικό, με τέλεια θέα προς το μουσείο της Ακρόπολης και τον πεζόδρομο του Μακρυγιάννη, το Balcony παντρεύει στο εσωτερικό του το κλασσικό με το μοντέρνο, και αντίστοιχα ακολουθεί και η κουζίνα του. Καπνιστό χέλι με μαραθόριζα, πορτοκάλι και κόκκινο κρεμμύδι, σιγομαγειρεμένο χταποδάκι με σαλάτα φακές και ταραμά από μελιτζάνα, σαλάτα με σπανάκι, σύκα, σταφύλι και βινεγκρέτ ραβέντι, ραγού βοδινού με φρέσκια σκιουφιχτά και ξερή μυζήθρα Κεφαλονιάς και κοτόπουλο σου βιντ με κινόα και σος γιαουρτιού είναι μερικές από τις comfort γεύσεις που σερβίρονται εδώ και συνοδεύονται με πλούσια λίστα κρασιών και spirits. Συνοδεία κρασιού σε ποτήρι, ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 25-30€/ άτομο.

Scala Vinoteca
Σίνα 50 και Αναγνωστοπούλου, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3610041

 



Το wine restaurant του Κολωνακίου μοιάζει με το καλό κρασί, και παλαιώνει ωραία. Η ατμόσφαιρα είναι άκαπνη, ενώ ξύλινες λεπτομέρειες, φιάλες κρασιών και μοντέρνες γραμμές φτιάχνουν νεανικό περιβάλλον, ιδανικό για κουβέντες. Το μενού επιμένει δημιουργικά με γεύσεις που δε θα σας αφήσουν ασυγκίνητους: Σαλατα με σωτέ φιλέτο πάπιας, ψητά τσίκορι και αχλάδι, ροφός ceviche με σάλτσα εσπεριδοειδών και ψητά λαχανικά, μαριναρισμένο φιλέτο τόνου, jamon bellota και φθινοπωρινά λαχανικά confit και Ριζότο με ψητές καραβίδες και μανιτάρια είναι μερικές μόνο από τις επιλογές του ανανεωμένου μενού, οι οποίες συνδυάζονται με τις επιλογές της σομελιέ από την πληθωρική του κάβα. Ο λογαριασμός στα 50 -60€ ανά άτομο με φιάλη κρασί.

Namaste
Λεμπέση 12, Ακρόπολη, τηλ: 2109233999

 



Ένα «κλικ» πιο καυτερή πρόταση σε περίπτωση που το έτερον ήμισυ το… σηκώνει, αυτό το μικρούλι και προσεγμένο στην εντέλεια ινδικό εστιατόριο κάτω από την Ακρόπολη ενδείκνυται για να ανακαλύψετε τη γοητεία της πικάντικης κουζίνας σε όμορφο περιβάλλον. Δοκιμάστε Biryani με ανάμεικτα λαχανικά (αρακά, φασολάκια, καρότο και μανιτάρι) συνοδεία γιαουρτιού Ράιτα, Paneer butter Masala ήτοι ινδικό τυρί (paneer) με μπόλικη λευκή σος και χρωματιστά λαχανικά, κοτόπουλο Kashmiri με κόκκινη σάλτσα από κάσιους και καυτερό κοτόπουλο tikka σε κρεμώδη σάλτσα. Μαζί με ποτό, υπολογίστε γύρω στα 15-20€ για ένα πλήρες γεύμα.

Chefi the Restaurant
Περικλέους 31, Χαλάνδρι, τηλ: 2106815774

 



Μεταφερόμαστε Βόρεια για να πιάσουμε τραπέζι στο ανανεωμένο τόσο αισθητικά όσο και γευστικά εστιατόριο του Χαλανδρίου, το οποίο προσανατολίζεται πλέον στην προσεγμένη κρεατοφαγία. Το μενού είναι μικρό αλλά ενδιαφέρον, με έμφαση σε Πικάνιες, black angus και rib eye steaks, ωραιότατα ψημένα. Νόστιμη επιλογή το ριζότο «χωριάτικη σαλάτα» με ψιλοκομμένη ντοματούλα, ελιές, φέτα και κρέμα δυόσμου, όπως επίσης και η κρητική Caesar σαλάτα με φινόκιο, ξινόμηλο, ντοματίνια, κρουτόν, dressing ξινομυζήθρας, και απάκι κοτόπουλο. Αν είστε φαν του μπέργκερ τότε εδώ σερβίρεται ζουμερό, με μπιφτέκι black angus, συνοδευμένο από κριτσανιστές πατατούλες και ωραία σως Madeira. Ο λογαριασμός για ένα ωραιότατο κρεατοφαγικό γεύμα, με ποτήρι κρασί στα 30€/ άτομο.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v