Ωραία μέρη για ρομαντικό δείπνο στην Αθήνα

Πλάι στο κύμα, πάνω σε λόφους, με θέα την Ακρόπολη ή όλη την Αθήνα, ιδού πέντε από τα πιο ρομαντικά εστιατόρια της πόλης για καλοκαιρινά δείπνα με το ταίρι σας.
 

Ωραία μέρη για ρομαντικό δείπνο στην Αθήνα

Balcony
Βεΐκου 1, Κουκάκι, τηλ.: 211 4118437

Σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό του 1920, με θέα στη γειτονιά του Μακρυγιάννη και στο Μουσείο της Ακρόπολης, το Balcony επιμένει ελληνικά με δημιουργικές συνταγές. Στα τραπεζάκια του Μπαλκονιού, φέτος δοκιμάσαμε εξαιρετικό ριζότο με μπλε καβούρι, σέσκουλα και κέιλ, μάγουλα μαύρου χοίρου στη γάστρα με κυδώνια και σιτάρι, κοτόπουλο με κινόα και σάλτσα γιαουρτιού και σούβλα ανατολίτικου κοτόπουλου για δύο άτομα. Αυτό το διάστημα, αναμένονται οι γεύσεις του νέου καλοκαιρινού μενού. Υπολογίστε περί τα 25€ το άτομο με κρασί.

Ορίζοντες
Λόφος Λυκαβηττού, τηλ: 210 7227065, 210 7210701

Το εστιατόριο με ίσως την πιο εντυπωσιακή πανοραμική θέα της Αθήνας, οι Ορίζοντες ατενίζουν την πόλη από την κορυφή του Λυκαβηττού και μας συστήνουν γκουρμέ κουζίνα, αλλά και σε εκδοχή… για όλα τα βαλάντια. Συγκεκριμένα, ισχύουν σετ μενού στα 33€ το άτομο, που περιλαμβάνουν καλωσόρισμα με amuse bouche, σαλάτα, κυρίως με επιλογή από τσιπούρα προβενσάλ, μυλοκόπι μπιάνκο, κους κους με θαλασσινά, ριζότο μανιταριών, ταλιάτα μόσχου με ψητά λαχανικά, αλλά και γλυκό (μπακλαβά ή σπασμένο μιλφέιγ). Συνδυάστε με τις προτεινόμενες φιάλες κρασί και υπολογίστε περί τα 40€ το άτομο.

Μπαλκόνι
Λεωφόρος Δημοκρατίας 100, Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας, τηλ: 2294075888

Ατενίζει την θάλασσα από ψηλά, στην κορυφή των βράχων πάνω από τον ορμίσκο του Κόκκινου Λιμανιού της Ραφήνας και μας προδιαθέτει για ρομαντικές βραδιές με ελληνικό φαγητό και καλό κρασί από τα τραπεζάκια του. Στο μενού βρίσκουμε επιλογές όπως ταλιατέλες με γαρίδες, κοτόπουλο και μπισκ, γαριδομακαρονάδα με ούζο, φινόκιο και σαφράν, ριζότο με αχλάδι, γκοργκοντζόλα και ρόκα, τσιπούρα με ψητά παντζάρια και σάλτσα λάιμ, σολομό με πουρέ αρακά και μάνγκο και ψαρονέφρι με σος καραμέλας. Ισχύουν επίσης σετ μενού από 14€ το άτομο. Υπολογίστε περί τα 20€ με κρασί.

Ζάχαρη & Αλάτι
Αναπήρων Πολέμου 22, Κολωνάκι, τηλ: 2103801253

Στεγάζεται σε μια παλιά αστική αθηναϊκή κατοικία του 1920 και φέρνει λίγη από την κομψότητα της παλιάς Αθήνας αλλά και του Παρισιού, στο Κολωνάκι. Τα τραπέζια στη βεράντα και την αυλή είναι ιδανικά για ρομαντικά δείπνα, ενώ το νέο καλοκαιρινό μενού είναι άκρως ιδιαίτερο. Δοκιμάστε αβοκάντο γεμιστό με κινόα και μαρμελάδα ντομάτας, ψαρονέφρι με φινόκιο και μαρμελάδα λεμονιού, σολομό με παντζάρια και κρέμα από κατσικίσιο τυρί αρωματισμένη με μέντα, μαύρο ριζότο με σουπιά, μύδια, περγαμόντο και αυγοτάραχο και άλλα ωραία. Υπολογίστε περί τα 25€ το άτομο με κρασί.

Το Τρένο στο Ρουφ
Σιδ. Σταθμός Ρουφ, Λ. Κων/πόλεως, τηλ: 2105298922

Το τρένο-πολυχώρος στο Ρουφ, μια ανάσα από το πολύβουο Γκάζι, έχει δημιουργήσει ένα σκηνικό καλλιτεχνικής ρομαντζάδας στην παλιά αποβάθρο, πλάι στο βαγόνι του Όριαν Εξπρές που στολίζει τις γραμμές. Εδώ, υπό το φως κεριών και υπό τους ήχους χαλαρών μουσικών, δοκιμάζουμε απλή αλλά πεντανόστιμη κουζίνα: Πιάτα ζυμαρικών, χειροποίητα μπιφτεκάκια, ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, ανατολίτικο ρύζι με απάκι κοτόπουλο και συνοδεύουμε με ελληνικό κρασί, sangria, και kir royale ή Aperol Spritz. Υπολογίστε περί τα 15-20€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v