Πέντε στιλάτα εστιατόρια που δεν κοστίζουν πολύ

Εξωτικά, μοντέρνα, βιομηχανικά και πεντανόστιμα, αυτά τα γευστικά spot της πόλης είναι στιλάτα και δεν κοστίζουν (πάρα) πολύ.
Πέντε στιλάτα εστιατόρια που δεν κοστίζουν πολύ

La Cantina Favela

Συνταγματάρχου Ζησιμοπούλου 79, Π. Φάληρο, τηλ: 2109419686

 



Μια εξωτική και στιλάτη πρόταση «έσκασε» προ μηνών στη Ζησιμοπούλου που επικεντρώνεται στην fusion Λατινοαμερικάνικη γαστρονομία, συνδυάζοντας την με ευφάνταστα cocktails, αλλά και αρωματικά τσάγια και καφέ για τους πρωινούς τύπους. Στην Cantina αυτή, οι γεύσεις περιλαμβάνουν ένα γευστικό μωσαϊκό Περουβιανής, Παναμέζικης, Μεξικάνικης και Κουβανέζικης gourmet κουζίνας, ενώ η boho διακόσμηση μας βάζει κατευθείαν σε κλίμα εξωτικό με mural paintings, κάκτους αγαύης και μεγάλες ροτόντες με ψηφιδωτά. Εδώ δοκιμάζουμε ceviche με λαυράκι, χταπόδι και γαρίδες με κρέμα καρύδας, παέγια θαλασσινών με παλαιωμένο ρούμι και καψαλισμένο πεκορίνο και χοιρινό κότσι με νιόκι γλυκοπατάτας και γκουακαμόλε. Η cocktail list περιλαμβάνει επιλογές όπως το Rei De Favela με παλαιωμένο μαύρο ρούμι, κανέλα, λάιμ και τζίντζερ, ενώ ο λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα, με μαργαρίτα ανέρχεται στα 25-30€ κατ’ άτομο.

ERGON House

Μητροπόλεως 23, τηλ: 2100109090

 



Το δημοφιλές μοντέρνο μεζεδοπωλείο/deli άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του σε ένα εντυπωσιακό κτίριο της Μητροπόλεως, με εντυπωσιακή διαρρύθμιση η οποία αποτελεί ευθεία αναφορά στα αντίστοιχα εστιατόρια/delicatessen του εξωτερικού. Το νέο Ergon αποτελεί το πρώτο ξενοδοχείο για foodies στην Αθήνα (μέναμε!), και σερβίρει μοντέρνα ελληνικά μεζεδάκια, όπως γλυκοπικάντικες πιπεριές γεμιστές με τυρί, πάπρικα με πιπεριές Φέτα Μυτιλήνης, διάφορα αλίπαστα όπως καπνιστές σαρδέλες και πολίτικη λακέρδα, χούμους από ρεβίθια Λάρισας και γύρο καπνιστής σαρδέλας σε ροδίτικη λαδόπιτα. Κατευθείαν από το κρεοπωλείο του έρχονται νοστιμιές όπως χοιρινά μπριζολάκια, χοιρινή τηγανιά με κοτόπουλο και λουκάνικα, μοσχαρίσιο μπιφτέκι και black angus burger με bacon Δράμας και μαγιονέζα τρούφας. Δείτε το μενού εδώ. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 25€ κατ’ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Feedέλ Urban Gastronomy

Κτενά 1, Αθήνα, τηλ: 2103210551

 



Βιομηχανικά στοιχεία, ντιζαϊνάτες λεπτομέρειες, ατμοσφαιρικός φωτισμός και μια μεγάλη μπάρα συναποτελούν το σκηνικό σε αυτό μοντέρνο «μεζεδοπωλείο» του Master Chef Λεωνίδα Κουτσόπουλου, το οποίο αποτελεί τον ορισμό του all day bar restaurant. O έμπειρος σεφ δημιουργεί πιάτα με ελληνική βάση και διεθνείς πινελιές όπως στριφτή τυρόπιτα με λαχανικά εποχής, νιβατό και τσάτνεϊ βατόμουρο/ούζο, οι μπρουσκέτες γαύρου με πουρέ φασολάδα, σέλινο και τσιπς σκόρδου, το τζατζίκι αβοκάντο, το κουσκουσάκι θαλασσινών με σαφράν και λάιμ και τα μοσχαρίσια μάγουλα με γίγαντες Πρεσπών, σύγκλινο και θυμάρι. Το μενού συνοδεύει μια προσιτή λίστα κρασιών και ιδιαίτερα κοκτέιλ, ειδικά φτιαγμένα για τις γεύσεις του καταλόγου. Για ένα γεύμα συνοδεία κοκτέιλ υπολογίστε περί τα 30€ κατ’ άτομο.

Chez Lucien

Τρώων 32, Άνω Πετράλωνα, τηλ: 210 3464236

 



Στην καρδιά των Πετραλώνων ένα γαλλικό «μαγειρείο» διεκδικεί τα πρωτεία της αυθεντικότητας στο είδος του εν Αθήναις – δεν έχουμε ξαναδεί κάτι αντίστοιχο – και διαθέτει μόλις 5-6 τραπεζάκια (και ένα καρφωμένο στο… ταβάνι) στο μεταμοντέρνα διακοσμημένο εσωτερικό του, αλλά και έξω. Η ατμόσφαιρα εδώ είναι αυθεντική και ανεπιτήδευτα… γαλλική, ενώ τα πιάτα αλλάζουν αναλόγως την έμπνευση του σεφ και τις εποχικές πρώτες ύλες. Αν πετύχετε φουά γκρα δοκιμάστε το οπωσδήποτε, ακόμα και αν δεν είστε φαν, όπως επίσης και κρεμμυδόσουπα, entrecote με σως μπερναίζ και φιλέτο γαλοπούλας με σάλτσα φράουλας. Το μενού συνοδεύουν κρασιά σε ποτήρι και εμφιαλώμενα κυρίως γαλλικά, κάποιες μπύρες και ωραιότατα επιδόρπια όπως σουφλέ με σοκολάτα bitter και παγωτό βανίλια και φράουλες με σαντιγί. Ο λογαριασμός στα 30€ κατ’ άτομο με ποτήρι κρασί. Σημειώστε πως δεν γίνονται κρατήσεις.

Zampanó

Σαρρή 18, Ψυρρή, τηλ: 2130233244

 



Ο φελινικός τσιρκολάνος του «La Strada» δανείζει το όνομά του σε αυτό το άκρως γοητευτικό μοντέρνο εστιατόριο στου Ψυρρή, το οποίο συνδυάζει ατμόσφαιρα γαλλικού μπιστρό με vintage πινελιές, οι οποίες δένουν υπέροχα με την μαρμάρινη μπάρα και τους χαλκοσωλήνες που πλαισιώνουν το μπαρ. Εδώ δοκιμάζουμε ρεβυθάδα στη γάστρα με δεντρολίβανο και σύγκλινο Μάνης, φάβα Σαντορίνης με σαρδέλες στη σχάρα, καραμελωμένα κρεμμύδια και chutney κάππαρης, ρολό μπούτι κοτόπουλο με σουτζούκι Καππαδοκίας, πλιγούρι και σάλτσα γιαουρτιού και πικάντικης πιπεριάς και μοσχαρίσια ταλιάτα με πέστο μαϊντανού και φρέσκες τηγανιτές πατάτες. Αναλυτικά το μενού εδώ και η ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών. Ο λογαριασμός θα βγει γύρω στα 25-30€ το άτομο με ποτήρι κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v