Τα πιο οικονομικά brunch στην Αθήνα

Βρήκαμε τα πιο νόστιμα, οικονομικά και value for money brunch στην Αθήνα, για να φύγετε χορτασμένοι αλλά όχι «μαδημένοι».
Τα πιο οικονομικά brunch στην Αθήνα

Αρχικά να ορίσουμε τι είναι brunch γιατί λάβαμε ερωτήσεις όπως αυτή:



Brunch λοιπόν, είναι ξενική λέξη η οποία αναφέρεται στο γεύμα μεταξύ του πρωινού και του μεσημεριανού (breakfast + lunch), επειδή όμως δεν είναι και τόσο εύκολο να αναφέρουμε σε τίτλο «5 σούπερ μέρη για να φάτε αυτό που τρώνε έξω μεταξύ πρωινού και γεύματος», χάριν συντομίας και αναγνωρισιμότητας το αναφέρουμε απλά «Brunch».

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως το συγκεκριμένο «γεύμα» ήταν εκείνο που ξεκίνησε να σερβίρεται σε μπουφέδες ξενοδοχείων του εξωτερικού και περιλάμβανε τα «αποφάγια» (σε πιο σικ εκδοχή) των καθημερινών μπουφέδων, σε χαμηλότερες τιμές.

Τώρα πως καταλήξαμε στην Αθήνα να δίνουμε 9 ή 10 ευρώ για ομελέτα ή αυγά μπένεντικτ αυτό παραμένει άλυτο μυστήριο για τον Μόλντερ και τη Σκάλι.

Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις, όχι πάμφθηνες βέβαια, αλλά αρκετά οικονομικές. Δείτε μερικές παρακάτω, και μοιραστείτε μαζί μας τις δικές αγαπημένες.

LATRAAC
Λεωνίδου 63-65, Κεραμεικός

 



Το πρώτο skate bowl της Αθήνας δεν είναι μόνο για τους φαν του σπορ. Είναι και για όσους τιμούν το έθιμο του brunch, χωρίς να πληρώνουν πολλά. Εδώ με σανίδα ή χωρίς, θα δοκιμάσετε νοστιμότατα σάντουιτς με προσούτο, χούμους, σύγκλινο ή αυγοσαλάτα από 4€, αυγά scrambled με σολομό σε φρυγανισμένο ψωμί (5€), Pancakes με φρέσκα φρούτα ή μέλι ή καπνιστή πανσέτα και αυγά από 5€ (σημειώστε πως τα αλλαντικά τους είναι από τον Μιράν) και μπριοσάκι με τηγανιτά αυγά και καπνιστή πανσέτα στα 4,5€.

Κύριος Χου
Υπεριωνος 1, Πετράλωνα, τηλ: 21 0342 3972

 



Η αυλή του, μιας παλιάς αστικής μονοκατοικίας, είναι μια κούκλα, το ίδιο και το brunch του – και σε τιμές. Χορταστικότατες αυγοφέτες από τσουρέκι με πραλίνα φουντουκιού και καραμελωμένη μπανάνα (6€), Croque Madame (4,5€), Bacon Waffle με σπιτική βάφλα, ελληνικό μπέικον και σιρόπι σφένδαμου (5€) και λαχταριστό σάντουιτς αφράτης σπιτικής βάφλας με φυσικοβούτυρο και μαρμελάδα στα 5,5€.

Big Mouth
Γυφτοπούλου 8, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0681 5505

 



Ο «φαφλατάς» του Χαλανδρίου μας καλομαθαίνει με τραπεζάκια έξω, ταράτσα και λαχταριστό brunch σε καλές τιμές. Αγαπημένα μας πιάτα τα Sunny Side Up Eggs με δύο αυγά πάνω σε φρυγανισμένο πολύσπορο ψωμί, με μπέικον και σάλτσα προβολόνε (6€), το Tasty Toast με γκούντα, καπνιστό ζαμπόν, τομάτα και μαγιονέζα ντιζόν (3,5€), το «ανοιχτό» σάντουιτς με τσιαπάτα γεμιστή με λιωμένο τσένταρ, μοτσαρέλα, καπνιστή γαλοπούλα, ρόκα, τοματίνια και παρμεζάνα (5,5€) και το χορταστικό Croque Madame (6,5€).

Penny Lane
Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0680 0217

 



Στον πανέμορφο χώρο του στο Χαλάνδρι, η Penny Lane σερβίρει καθημερινά εκλεκτό brunch σε οικονομικές τιμές δεδομένης της ποσότητας και της ποιότητας των υλικών του. Δοκιμάστε για παράδειγμα το Penny’s Benedict στα 8,50€ ήτοι μια… βαρκούλα κρουασάν όπου μέσα της αναπαύονται δύο αυγά ποσέ, με ζαμπόν, μπέικον και σάλτσα ή τις κλασικές τους pancakes στα 5,5€. Τα αυγά scrambled είναι επίσης πληθωρικά, τρία τον αριθμό, με καραμελωμένα κρεμμύδια και σερβίρονται με ψωμάκι μπριός, σολομό ή μπέικον και sour cream (6,50€).

ΜΠΕΛ ΡΕΥ
Φαλήρου 88, Κουκάκι, τηλ: 2130326450

 



Σταθερή αξία για μπραντς (και ποτό) στο Κουκάκι, το Μπελ Ρευ συγκεντρώνει κόσμο και κοσμάκη στα τραπέζια του ο οποίος απολαμβάνει χορταστικό Croque Madame (5,50€), αυγά φούρνου με τσίλι κον κάρνε σε τορτίγια (5€), scrambled eggs με καραμελωμένο μπέικον και ψητά τοματίνια (5€) και την Rachel ήτοι απάκι κοτόπουλο, πάνω σε προζυμένιο ψωμί με έμενταλ, ξινολάχανο και σάλτσα μαγιονέζας (4,50€).

Telaro
Αιόλου 33, τηλ: 210 3243470

 



Σε ντιζαϊνάτο σκηνικό, με μοντέρνους συνδυασμούς ξύλου και τσιμέντου σε πράσινο και λευκό φόντο, το Telaro σερβίρει στο άκαπνο εσωτερικό του άκρως οικονομικά πιάτα πρωινού και brunch. Αυγά σκραμπλ με καπνιστό σολομό και αβοκάντο σε φρυγανισμένο ψωμί (5,5€), στραπατσάδα με ντομάτες, φέτα και ρίγανη σε φρυγανισμένο ψωμί (5€), φρουτοσαλάτα με φρούτα εποχής και γιαούρτι (3,80€), pancakes με νουτέλα, μπανάνα, μπισκότο, φυστίκια και σάλτσα σοκολάτας (3,80€) και αυγά τηγανιτά με τυρί γκριγιέρ (3,5€) είναι μερικές μόνο από τις λαχταριστές του επιλογές.

Villa Grigio 46
Αγίου Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο, τηλ: 210 9812080

 



Σε αυτό το κτίριο του Μεσοπολέμου με τον καταπληκτικό κήπο απολαμβάνουμε brunch κάθε Κυριακή (από τις 11.00 έως τις 15.00) το οποίο αλλάζει αναλόγως την εβδομάδα και τη διάθεση του σεφ. Το κόστος ανά άτομο είναι 12€ και περιλαμβάνει ποικιλία από ζεστά και κρύα ορεκτικά, χυμό και γαλλικό καφέ.

Rey Pablo
(δείτε τις διευθύνσεις εδώ)

 



Εκτός από τη Βούλα, από όπου ξεκίνησε, το βρίσκουμε πλέον και στο Μαρούσι για να μπορούμε να απολαμβάνουμε και στα βόρεια το νοστιμότατο και οικονομικό του brunch. Εδώ θα βρούμε ομελέτα φούρνο με λαχανικά (μανιτάρια, ντομάτα, κρεμμύδι κ.α. – 5,70€), ομελέτα φούρνου light με ασπράδια, ντομάτα, καπνιστή γαλοπούλα και τυρί κότατζ (5,30€), σπιτικά Pancakes με καραμελωμένα μήλα και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης (5,40€) και νοστιμότατες πίτες ημέρας στα 2,50€.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v