Πού θα φάω το καλύτερο κεμπάπ στην Αθήνα

Οκτώ διευθύνσεις που σερβίρουν το κορυφαίο κεμπάπ και τα πιο νόστιμα ανατολίτικα πιάτα στην Αθήνα.

Πολίτικα κεμπάπ, ανατολίτικα ορεκτικά, πικάντικα πιάτα και συγκλονιστικά σιροπιαστά για το φινάλε. Οι παρακάτω διευθύνσεις… από την Πόλη έρχονται, μαζί με συνταγές για φοβερή κουζίνα, και μας χορταίνουν με θεσπέσιες γεύσεις, χωρίς να πληρώσουμε πάνω από 15€ το άτομο.

Γεύσεις από την Πόλη
Στρ. Πετρίτη 5, Δροσιά, τηλ: 210 8133901

Τα βόρεια προάστια πίνουν νερό στο όνομά του, όχι μόνο επειδή είναι… πικάντικο, αλλά επειδή είναι και πεντανόστιμο: Το αυθεντικό πολίτικο κεμπάπ του «Γεύσεις από την Πόλη» έρχεται σε τρεις σούβλες με αφράτες πίτες, ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό, ψητή ντομάτα και πιπεριά, ενώ το γιαουρτλού συνοδεύεται από χειροποίητη γιαουρτένια σάλτσα. Θα βρείτε επίσης σμυρνέικα σουτζουκάκια, τυλιχτά, και ανατολίτικα ορεκτικά όπως παστουρμαλί (σαγανάκι με φέτα, παστουρμά, ντομάτα και σουτζούκι σε πήλινο) και πίτες Καισαρείας. Ο λογαριασμός μαζί με κρασάκι κυμαίνεται στα 15€ το άτομο.

Κυρ-Αρίστος
Ζησιμοπούλου 96, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 2109822320

Ατμόσφαιρα παλιού μπακάλικου, νοσταλγικές ταμπέλες και οικογενειακή αλλά και παρεΐστικη διάθεση σε μια σκεπαστή αυλή που έφερε όλη την Αθήνα στο Παλαιό Φάληρο, το "κεμπαμπτζίδικον" του Κυρ Αρίστου σερβίρει απολαυστικό κεμπάπ και όχι μόνο: Εδώ βρίσκουμε πλιγουροσαλάτες, σουτζούκι με αυγά μάτια, αυγά καγιανά και σαγανάκια με παστουρμά και σουτζούκι πολίτικο. Μαζί με ούζο (οκτώ διαφορετικές ετικέτες) και τσίπουρο (άλλες τόσες), υπολογίστε περί τα 15-18€ το άτομο.

Τόμας
Σαρκουδίνου 43, Νέος Κόσμος, 210 9015981



Το αρμένικο κεμπάπ του Τόμας ήταν το μυστικό του Νέου Κόσμου που διέρρευσε, και όσοι ξέρουν, κατηφορίζουν για να το απολαύσουν… τυλιχτό και λαχταριστό. Από μοσχάρι ή κοτόπουλο, το κεμπάπ τυλίγεται σε πίτα με ψητή ντομάτα, κρεμμύδι και σος γιαουρτιού ή σερβίρεται σε μεγάλες μερίδες γιαουρτλού. Το τυλιχτό κυμαίνεται στα 2€, οι μερίδες στα 7-8€.

Ο Νέζος
Κωνσταντινουπόλεως 58, Γκάζι, τηλ.: 6972340342
Από τα νοστιμότερα κεμπάπ της πόλης (και από την Πόλη), αυτό του Νέζου σερβίρεται εδώ και χρόνια πλάι στις γραμμές του τρένου στον Κεραμεικό. Είναι ζουμερό, πικάντικο, μεγάλο και συνοδεύεται από τραγανές πίτες και μπόλικο κρεμμύδι. Απολαύστε το μαζί με χούμους, μελιτζανοσαλάτα και ωραιότατες τηγανητές πατάτες. Μαζί με ουζάκι ή κρασί, υπολογίστε περί τα 12-15€ το άτομο.

Μπαρμπαδήμος
Πειραιάς/Νέα Σμύρνη/Περιστέρι/Κορυδαλλός

Τα τέσσερα καταστήματα του Μπαρμπαδήμου ξέρουν από μερακλίδικο κεμπάπ και πικάντικη ανατολίτικη κουζίνα. Εδώ θα δοκιμάσετε γιαρτουλού κεμπάπ, αυθεντικό σμυρνέικο κεμπάπ, μερακλίδικο «μπερεκέτι» (σούβλες με κεμπάπ, κοτόπουλο, σις κεμπάπ, σουτζούκι και… μπαστουρμά), και άλλα ωραία πιάτα όπως το Κασάπ Κιοφτέ, το συκώτι γάλακτος και ο «Αχταρμάς» για ποικιλία «λίγο απ’ όλα». Υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο με χύμα κρασί ή μπύρα, ή ακόμα λιγότερα αν επιλέξετε τη λύση των τυλιχτών.

Aladdin Kebab
Λεωφόρος Αμφιθέας 104 και Άρεως 88, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 210 9850330

Σε έναν μοντέρνο χώρο, με άνετους καναπέδες και ανατολίτικη αίσθηση, ο Αλαντίν παίζει στα δάχτυλα την ανατολίτικη κουζίνα. Ξεκινήστε με πικάντικα ορεκτικά, όπως εζμέ, πολίτικη μελιτζανοσαλάτα, χαϊντάρι, χούμους, μπορέκ με χαλούμι και λαχματζούν. Συνεχίστε με τας κεμπάπ, κοκκινιστό μοσχάρι γάλακτος σε κομματάκια με λιωμένο κασέρι και ψημένο σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο, με πολίτικο σαγανάκι με σουτζούκι και παστουρμά και με ιτσλί κιοφτέ, ήτοι κούπες πλιγουριού με κιμά, καρύδι και κουκουνάρι. Θα βρείτε επίσης πολύ «δυνατά» πεϊνιρλί και μαντί. Μαζί με ούζο ή κρασί, υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο.

Πολίτικες γεύσεις
Β. Γεωργίου 6, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6850051, 210 6853947

Στον παρεϊστικο χώρο αυτού του παλιού πολίτικου στεκιού στο Χαλάνδρι, τα λαχματζούν δίνουν και παίρνουν, ενώ το κεμπάπ έρχεται ανάμικτο, με δύο βέργες κεμπάπ, μία βέργα κούσμπασι, μία βέργα κοτόπουλο, λουκάνικο, γύρο και πατάτες με τζατζίκι, χορταίνοντας δύο άτομα. Θα βρείτε επίσης σις, γιαουρτλού, πολίτικο και ούρφα κεμπάπ, καθώς και μπιφτέκι πολίτικο «μπόμπα». Μαζί με μπύρα ή κρασί, υπολογίστε περί τα 12-15€ το άτομο.

Μπάρμπα Αλέξης
Σαλαμίνος 70, Νέα Χαλκηδόνα, τηλ: 210 2583415

Στον ατμοσφαιρικό εσωτερικό χώρο του ή στην όμορφη αυλή του, ο Μπάρμπα Αλέξης εδώ και δυόμιση δεκαετίες ετοιμάζει και σερβίρει γεύσεις που θυμίζουν χαμένες πατρίδες. Αλί ναζίκ, ωραίο εζμέ και παστουρμαλί για ορεκτικά, φοβερό γιαουρτλού κεμπάπ, ιδιαίτερα μαλακό και αφράτο, γενναιόδωρο σε ποσότητα κοτόπουλο κεμπάπ και πικάντικες τηγανιές για κυρίως και κερασμένα ανατολίτικα σιροπιαστά για το φινάλε μας χορταίνουν και με το παραπάνω, χωρίς να πληρώσουμε πάνω από 15€ το άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v