Τα καλύτερα κοκτέιλ πίνονται στο σπίτι

Μάζεψε την παρέα στο σπίτι όποιου έχει το μεγαλύτερο μπαλκόνι, πάρε ένα σέικερ, και τα υπόλοιπα… άφησέ τα πάνω μας.
Τα καλύτερα κοκτέιλ πίνονται στο σπίτι
Θα απαρνηθούμε για λίγο τα αγαπημένα μας αθηναϊκά κοκτεϊλάδικα, για τα μάτια των σπιτικών κοκτέιλ, που όπως και να το κάνεις, έχουν άλλη χάρη. Μάζεψε την παρέα στο μπαλκόνι, βάλε τις αγαπημένες σας μουσικές, και διάλεξε: Θα πειραματιστείτε με τις δικές σας δημιουργίες στην κουζίνα; Θα παραγγείλετε κοκτέιλ απέξω; Ή θα κάνετε έναν συνδυασμό αυτών των δύο;

Do it yourself με τα υλικά στην πόρτα σου

Η Drinkworks αναλαμβάνει να σου φέρει στο σπίτι όλα τα υλικά, αξεσουάρ και τις συνταγές που χρειάζεσαι για να φτιάξεις μόνος/η σου τα τελειότερα κοκτέιλ. Η διαδικασία είναι απλή: Μπαίνεις εδώ, διαλέγεις τα κοκτέιλ που θέλεις να φτιάξεις (από απλά Μοχίτο και Μαργαρίτες μέχρι signature με δικές τους, πρωτότυπες συνταγές) κάνεις την παραγγελία και σου τα φέρνουν σπίτι, Δευτέρα ως Πέμπτη 12.00-17.00, Παρασκευή και Σάββατο 21.00-23.45 και Κυριακή 19.00-23.00. Οι τιμές ξεκινούν από 11€ για δύο κοκτέιλ, 28€ για επτά, και 49€ για 14 κοκτέιλ –γενικώς, συμφέρει να φτιάξεις περισσότερα. Παραγγελίες στο 210 6818524 ή μέσω efood

Βαριέμαι να κόβω λάιμ, έτοιμα κοκτέιλ δεν έχουμε;

Αν έχουμε λέει! Ένα από τα ελάχιστα καλά που άφησαν πίσω τους τα απανωτά λοκντάουν ήταν τα κοκτέιλ που έρχονται στην πόρτα του σπιτιού μας μέσα από τις γνωστές και αγαπημένες εφαρμογές delivery, Wolt και efood. Εδώ και εδώ σου έχουμε συγκεντρωμένες όλες τις διευθύνσεις.

Οικονομία, παιδιά, θέλω να το κάνω τελείως μόνος/η μου

Καταλαβαίνουμε, οι καιροί είναι δύσκολοι, και με ένα μπουκάλι ρούμι (ή τζιν, ή τεκίλα) και λίγα υλικά μπορείς να κάνεις θαύματα. Ιδού μερικές από τις αγαπημένες μας απλές συνταγές για να ξεκινήσεις.

Skinny Cosmopolitan

Υλικά (για 4 κοκτέιλ):
Πάγο, 120 γρ. βότκα, 70 γρ. λικέρ πορτοκάλι, 80 γρ. χυμό λάιμ, 80 γρ. χυμό cranberries, 80 γρ. χυμό γκρέιπφρουτ, φέτες λάιμ, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Γεμίζουμε με πάγο τα ποτήρια. Μοιράζουμε τη βότκα, το triple sec, τον χυμό λάιμ, τον χυμό cranberries και τον χυμό grapefruit στα ποτήρια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φέτες λάιμ.

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη 

Tangie

Υλικά (για ένα κοκτέιλ):
30 ml λικέρ μαστίχα, 20 ml χυμό μανταρινιού, 25 ml χυμό λεμονιού, 25ml λικέρ green chartreuse, φρέσκος Βασιλικός

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα συστατικά σε ποτήρι τύπου tumbler με τριμμένο πάγο και γαρνίρουμε με μία κορυφή φρέσκου βασιλικού και μια φλούδα από λεμόνι.

Η συνταγή είναι της Madame Ginger 

The Paloma

Υλικά (για ένα κοκτέιλ):
60 ml λευκή τεκίλα, 60 ml χυμό από ροζ γκρέιπφρουτ, 30ml χυμό λάιμ, 10ml σιρόπι ζάχαρης, 1 πρέζα αλάτι, σόδα

Εκτέλεση:
Γεμίζουμε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο. Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τη σόδα, ανακατεύουμε, και συμπληρώνουμε με σόδα.

Η συνταγή είναι από εδώ

Pina Colada

Υλικά:
60 ml ρούμι, 100 ml φρέσκος χυμός ανανά, 30 ml γάλα καρύδας, 30 ml πλούσιο σιρόπι ζάχαρης, 1 φλιτζάνι θρυμματισμένο πάγο

Εκτέλεση:
Γεμίζουμε ένα ψηλό ποτήρι με τον θρυμματισμένο πάγο. Ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με μια φέτα ανανά.

Η συνταγή είναι από εδώ 

Italian Kiss

Υλικά:
50 ml Campari, 25 ml τζιν, 5 ml σιρόπι Ζάχαρης, 5 ml χυμό λάιμ, 25 ml χυμό φράουλας

Εκτέλεση:
Σε ένα σέικερ με πάγο ρίχνουμε το τζίν, το Campari και το σιρόπι ζάχαρης. Χτυπάμε καλά.
Παίρνουμε ένα ποτήρι του Μαρτίνι, περνάμε με μια φέτα λάιμ το χείλος του ποτηριού και το ακουμπάμε σε ζάχαρη. Ρίχνουμε στο ποτήρι το χυμό λάιμ και τον χυμό φράουλας στο ποτήρι και μετά σουρώνουμε από πάνω τους το περιεχόμενο του σέικερ. Ανακατεύουμε ελαφρά. Γαρνίρουμε με μία φλούδα πορτοκαλιού.

Η συνταγή είναι από εδώ

Δεν σου φτάνει, θέλεις κι άλλο; Δες περισσότερες συνταγές για σπιτικά κοκτέιλ εδώ, εδώ κι εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v