Το ήξερες ότι μπορείς να φτιάξεις τέλεια κοκτέιλ με κρασί;

Δεν φτάνουν τα λεφτά για σκληρό αλκοόλ; Σου βρήκαμε φανταστικές συνταγές για να φτιάξεις από παραδοσιακή σανγκρία μέχρι θρυλική Τούμπα Libre.
Το ήξερες ότι μπορείς να φτιάξεις τέλεια κοκτέιλ με κρασί;
Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε, τα πιο φτηνά κοκτέιλ πίνονται στο σπίτι και γίνονται και η τέλεια αφορμή για να στήσεις ένα καλοκαιρινό σουαρέ σε συνεννόηση με όποιον από την παρέα έχει το μεγαλύτερο μπαλκόνι/ κήπο/ ταράτσα. Αυτή την φορά, θα το πάμε ένα βήμα παραπέρα, και θα σου πούμε πως δεν χρειάζεσαι καν ακριβό αλκοόλ για να φτιάξεις τέλεια, καλοκαιρινά κοκτέιλ. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα οικονομικό κρασί, μερικά έξτρα υλικά, και τις συνταγές που σου συγκεντρώσαμε παρακάτω.

Η κλασική ισπανική σανγκρία

Υλικά:
1 μπουκάλι (750 ml) κόκκινο κρασί, χυμός από ένα πορτοκάλι, 1 πορτοκάλι σε φέτες (με τη φλούδα του), 1 μήλο σε κυβάκια, 1 ξυλάκι κανέλα, 2-3 κουταλιές πετιμέζι, σιρόπι σφενδάμου ή μέλι

Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κανάτα, ανακατεύουμε ελαφρώς και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον τέσσερις ώρες –κατά προτίμηση, για ένα ολόκληρο βράδυ. Σερβίρεται κρύα.

Το ανδαλουσιάνικο Tinto de Verano

Υλικά:
1/2 ποτήρι ερυθρό κρασί Merlot ή Αγωργίτικο, 1/2 ποτήρι σόδα, 1 κ.σ. χυμό lime, πάγος

Εκτέλεση:
Γεμίζουμε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο, βάζουμε πρώτα το κρασί και εν συνεχεία τη σόδα, προσθέτουμε λίγο στυμμένο λάιμ και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε κατευθείαν.

Ο δροσερός συνδυασμός κρασί-λεμόνι

Υλικά:
3 μπουκάλια λευκό ξηρό κρασί (750 ml το καθένα), 1 ½ λίτρο λεμονάδα με ανθρακικό, χυμός από 2 λεμόνια, 120 ml νερό, 80 γρ. ζάχαρη, φέτες από 2 λεμόνια, φέτες από 1 αγγούρι, 1 μικρό ματσάκι φρέσκο δυόσμο, πάγο

Εκτέλεση:
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα μπρίκι για λίγα λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, να δέσει το μείγμα και να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι. Βάζουμε σε μεγάλη κανάτα ή μπολ το κρασί, τη λεμονάδα, το φρέσκο χυμό λεμονιού, το σιρόπι, τις φέτες από λεμόνια και αγγούρια και το δυόσμο. Αφήνουμε για τουλάχιστον δύο ώρες στο ψυγείο. Σερβίρουμε με πάγο.

Η συνταγή είναι από εδώ 

Το ροζέ με γκρέιπφρουτ

Υλικά:
Για το σιρόπι: 200 ml καστανή ζάχαρη, 200 ml νερό
Για το κοκτέιλ: 125 ml βότκα, 125 ml φρέσκος χυμός γκρέιπφρουτ, 30-60 ml σιρόπι, 250 ml κρασί ροζέ, κρύο από το ψυγείο, παγάκια

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε μέτρια/ψηλή φωτιά και τα αφήνουμε να πάρουν βράση μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις λιώσει τελείως η ζάχαρη, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά πριν το χρησιμοποιήσουμε.

Βάζουμε λίγο πάγο σε ένα σέικερ, προσθέτουμε τη βότκα, το ροζέ κρασί, τον χυμό γκρέιπφρουτ και τα 30-60 ml από το σιρόπι (αναλόγως πόσο γλυκό το θέλουμε). Χτυπάμε πολύ καλά. Εναλλακτικά τα βάζουμε όλα σε μια κανάτα και ανακατεύουμε με κουτάλι.

Γεμίζουμε με πάγο τα ποτήρια μας που και μοιράζουμε το μείγμα του κοκτέιλ. Συμπληρώνουμε με σόδα, ανακατεύουμε ελαφρά με ένα μακρύ κουτάλι και σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή είναι της Madame Ginger 

Και (συγνώμη, αλλά έπρεπε)…
Τούμπα Λίμπρε

Υλικά:
50 ml μαύρο ρούμι, 25 ml ρετσίνα, 10 ml φρέσκο χυμό λάιμ, Coca Cola

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο σέικερ μαζί με πάγο το ρούμι με τη ρετσίνα, σουρώνουμε σε ψηλό ποτήρι, προσθέτουμε το φρεσκοστυμμένο λάιμ και συμπληρώνουμε με Coca Cola και πάγο. Ναι, είναι η παραλλαγή του Cuba Libre που έκαναν διάσημη οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στο ομώνυμο γήπεδο. Μην το κρίνεις πριν το δοκιμάσεις.

Η συνταγή από εδώ 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v