Φέρτε μου αλκοόλ στο σπίτι, δε βγαίνει το λοκντάουν

Θέλεις μπουζούκια; Δεν πάμε. Θέλεις, όμως, κοκτέιλ; Θέλεις κρασιά; Θες μπύρες; Με ένα κλικ έρχεται στο σπίτι σου ό,τι τραβά η πονεμένη σου ψυχούλα.
Φέρτε μου αλκοόλ στο σπίτι, δε βγαίνει το λοκντάουν
Με μέτρο παιδιά, θυμίζουμε, μεγάλη έρευνα προειδοποιούσε πριν από ένα μήνα πως τα απανωτά λοκντάουν απειλούν να κάνουν ένα ολόκληρο ημισφαίριο του πλανήτη αλκοολικό.

Κάπως, όμως, πρέπει να παλευτεί και όλο αυτό που ζούμε, και να σου πούμε και κάτι; Πολύ πιο ελεγχόμενο είναι να παραγγείλεις ένα κοκτέιλ και να το πιείς εκεί που βλέπεις την ταινία σου, παρά να πάρεις ένα μπουκάλι βότκα από το σούπερ μάρκετ και να το αδειάσεις σε δυο βράδια. Για να μην συζητήσουμε πόσο καλύτερη γεύση θα έχει. Το ίδιο ισχύει για τις μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες (στηρίζεις και την εγχώρια οικονομία) και για τα ψαγμένα κρασιά που αναλαμβάνουν να σου φέρουν σπίτι σου διάφορες κάβες. Κάθεσαι που κάθεσαι, γιατί να μην το ρίξεις στην οινογνωσία; Πιο εποικοδομητική από το να ψήνεις όλη μέρα ψωμιά, εδώ που τα λέμε.

Εν αρχή ην το κρασί…

Πέρα από τις μεγάλες κι αγαπημένες κάβες, όπως το Celier, ο Ανθίδης, η Kylix, η Oak και το House of Wine, που έχουν όλες το δικό τους σύστημα online παραγγελιών (στις περισσότερες περιπτώσεις και με αυθημερόν παράδοση, με μια μικρή έξτρα χρέωση, γιατί ποιος παραγγέλνει αλκοόλ σήμερα για να το πιεί αύριο;) στο efood και στο Wolt θα βρεις πολλά, μα πολλά wine bar, που σου φέρνουν τα εκλεκτά κρασιά τους στο σπίτι, μαζί με τα πεντανόστιμα συνοδευτικά τους αν θες να μην κατέβουν ξεροσφύρι. Ενδεικτικά αναφέρουμε το κοσμαγάπητο By the Glass,  το Cinque Wine Deli Bar και φυσικά τα Warehouse, Warehouse Edge και Warehouse CO2 αν είσαι μερακλής και θες τις φυσαλίδες σου.

Ως γνωστόν, ό,τι παραγγέλνεις από Wolt και efood έρχεται στην πόρτα σου σε ένα μισαωράκι το πολύ –η Wolt έχει και προγραμματισμένες αποστολές, αν θέλεις να παραγγείλεις το μεσημέρι αλλά να μην μπεις στον πειρασμό να ξεκινήσεις να πίνεις πριν «σχολάσεις» από την τηλεργασία.

Αν πάλι έχεις κόσμο στο σπίτι (μέχρι 9 θυμίζουμε, και οι γιορτές πέρασαν, οπότε πολύ νόμιμοι δεν είστε) τα Κρασιά του Ειδικού αναλαμβάνουν να σου φέρουν πεντάλιτρους ασκούς από γνωστά οινοποιεία όπως το Κτήμα Μεσσενικόλας, στην πόρτα σου.

...Και μετά ο ζύθος ο επιούσιος

Μπυρογνωσία, όπως… οινογνωσία. Δεν χρειάζεται να είσαι φανατικός λάτρης του ζύθου (ούτε να είναι καλοκαίρι, μην ακούς τι λένε αυτοί που έχουν πιεί μόνο λεμονάτη Corona στην παραλία) για να περάσεις ωραία δοκιμάζοντας κάποιες από το ένα τρισεκατομμύριο ενδιαφέρουσες ετικέτες που βγάζουν αυτή τη στιγμή οι ελληνικές μικροζυθοποιίες. Στην πόρτα σου αναλαμβάνουν να τις φέρουν η Noctua, η Strange Brew, το Tales of Ales, το Beershop.gr, το Barley Cargo και το Beer24, για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

Κοκτέιλ μου τάξατε, και κοκτέιλ δε βλέπω

Έφτασεεε. Πολλά από τα αγαπημένα μας μπαράκια συνεχίζουν να χτυπάνε στα σέικερ τις μαγικές συνταγές τους, πίσω από τις κλειστές τους πόρτες, και να σου τα φέρνουν σπίτι σου χάρη στο efood και το Wolt. Σου διαλέξαμε μερικά από τα καλύτερα.

Αν μένεις κέντρο: Το Frater & Soror στο Παγκράτι, το Odori της Όθωνος, το Tiki του Μακρυγιάννη τα γνωστά και μη εξαιρετέα Flask και Tyco που μας έφερναν κοκτέιλ στο σπίτι και προ πανδημίας  και το My Lollipop στο Γκάζι.

Αν μένεις στον βορρά: Το Jolie Mome στο Μαρούσι, τα Bootleg και Bookali στον Χολαργό, το Medellin στο Χαλάνδρι.

Αν μένεις στα νότια: Το Moving Spirits στην Καλλιθέα, το Pop Up της Νέας Σμύρνης και το Holy Spirit της Γλυφάδας. 

Αν μένεις στα δυτικά: Το Kika στο Περιστέρι, το Thirty One στο Αιγάλεω και το Copper επίσης στο Αιγάλεω
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v