Τα δωρεάν του Απρίλη

Όχι δεν είναι Πρωταπριλιά. Οι δωρεάν εκδηλώσεις του Απριλίου στην Αθήνα είναι αρκετές και μας τραβούν το ενδιαφέρον.
Τα δωρεάν του Απρίλη
Ξεχωρίζουμε τις καλύτερες και ετοιμαζόμαστε για προβολές, μουσική, κατάνυξη και χορό.

«Σήμερα έχουμε Φεστιβάλ!» στο Τριανόν

Ο αγαπημένος κινηματογράφος και τα φεστιβάλ της χώρας τιμούν τη μνήμη του Λεωνίδα Παπαγεωργίου σε ένα τριήμερο (1-3 Απριλίου) γεμάτο προβολές, πρεμιέρες, animation, ταινίες για παιδιά και εφήβους, ταινίες μικρού μήκους και πολλά ακόμα. Δείτε το πρόγραμμα προβολών εδώ. http://www.trianon.gr/v1/component/k2/item/497-leo-at-trianon-simera-exoume-festival.html

i.P.A.S. Film Festival στο Booze

Για δεύτερη φορά το Booze Cooperativa φιλοξενεί ένα επταήμερο κινηματογραφικών προβολών ταινιών μικρού μήκους από τις 16 έως τις 22 Απριλίου, με 55 ανεξάρτητες παραγωγές, 25 διαφορετικές χώρες, 14 animation, 21ταινίες μικρού μήκους και 20 ντοκιμαντέρ. Προβολές, συζητήσεις, παράλληλες εκδηλώσεις, ψηφοφορία και ενεργή συμμετοχή του κοινού, αλληλεπίδραση και γνωριμία με τους διαγωνιζόμενους σκηνοθέτες, απονομή βραβείων κριτικής επιτροπής και κοινού, σε μια γιορτή του πολιτικού σινεμά. Δείτε το πρόγραμμα εδώ. 

Ραντεβού στο cinema στου Ζωγράφου

Ο σινεφίλ δήμος ανανεώνει και φέτος το ραντεβού με την έβδομη τέχνη, από 9 Μαρτίου έως και 29 Απριλίου 2018, στον Πολυχώρο Αλέκα–Τέχνη Πόλης, παρουσιάζοντας 23 ταινίες και ντοκιμαντέρ πρώτης προβολής αλλά και παλαιότερες. Ένα πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους, με ειδικά αφιερώματα σε εξαιρετικούς δημιουργούς, που με το έργο τους σχολίασαν και φώτισαν σημαντικά ιστορικά-κοινωνικά γεγονότα. Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ. 

«(Πριγκίπισσες) Ένα παραμύθι για το Trafficking» στον Πολυχώρο Άννα και Μαρία Καλουτά

Η Βαρβάρα Νταλιάνη και ο Γεράσιμος Ιωάννου δημιουργούν ένα εκπαιδευτικό δράμα στο οποίο συμμετέχει το κοινό, με θέμα την εμπορία ανθρώπων για σεξουαλική εκμετάλλευση και τον κοινωνικό ρόλο της γυναίκας, κυρίως ως μέλος ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Η παράσταση παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα μέχρι 23 Απριλίου στις 20.00 και 21.300 στον Πολυχώρο Άννα και Μαρία Καλουτά (Τιμοκρέοντος 6A, Αθήνα).

Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών  στο Εθνικό Θέατρο

H Πειραματική Σκηνή του Εθνικού, διερευνά το θέμα του ιστορικού, πολιτικού και κοινωνικού ρόλου της γυναίκας μέσα από διαφορετικές θεατρικές φόρμες. Οι παραστάσεις θα διερευνήσουν τους ρόλους που μέσα στους αιώνες έχουν δοθεί στις γυναίκες και έχουν διαποτίσει την κοινωνική μας συνείδηση. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Πασχαλινή συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας στην Τεχνόπολη

Το θρησκευτικό έργο του Gioachino Rossini (1792-1868) «Μικρή Επίσημη Λειτουργία» παρουσιάζουν στην πασχαλινή τους συναυλία στις 2 Απριλίου η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία δήμου Αθηναίων, στις 20.30.

«Ω Γλυκύ μου Έαρ» στην Τεχνόπολη

Κατανυκτική συνέχεια μια μέρα μετά (3/4), στον ίδιο χώρο, αυτή τη φορά με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής να συμπράττει με τον ερμηνευτή Λάκη Χαλκιά για να ερμηνεύσουν μαζί το "Ω Γλυκύ μου Έαρ", εμπνευσμένο από το μεγαλείο του θείου δράματος και τα Άγια Πάθη του Χριστού. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 20.30.

Δωρεάν εκδηλώσεις στο ΚΠΙΣΝ

«Δυνατό» για ακόμα ένα μήνα είναι το πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ από το οποίο ξεχωρίζουν μουσικές παραστάσεις, τζαζ συναυλίες και χορευτικά δρώμενα, μεταξύ άλλων. Την Μ. Δευτέρα οι Μουσικοί της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, παρουσιάζουν ένα υπέροχο πρόγραμμα ιταλικού Μπαρόκ, με αφετηρία το περίφημο Stabat Mater του G. B. Pergolesi, ενώ την Μ. Τρίτη το Voyage Jazz Group με επικεφαλής τον Αλέκο Χρηστίδη στα τύμπανα, 6 μουσικούς και την Πηνελόπη Τζανετάκη στο τραγούδι, έρχεται στον Φάρο για να ερμηνεύσει κορυφαίες θρησκευτικές συνθέσεις από τον κόσμο της jazz.

Ο Επιτάφιος σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη παρουσιάζεται από τη Μαρία Φαραντούρη και τον διακεκριμένο βαθύφωνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Τάσο Αποστόλου την Μ. Τετάρτη, ενώ στις 11 Απριλίου το Chamber Music Society (CMS) του Lincoln Center της Νέας Υόρκης, ο μεγαλύτερος οργανισμός μουσικής δωματίου των ΗΠΑ, εμφανίζεται με ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από παραδοσιακά και διαχρονικά στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού.

Στις 15 Απριλίου, οι Flying Jazz του κιθαρίστα, συνθέτη και καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου, Στέφανου Ανδρεάδη, έρχονται στον Φάρο, καλεσμένοι της σειράς συναυλιών Jazz Διαχρονίες, ενώ στις 29 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Χορού, το Πάρκο γιορτάζει και μας συστήνει στον υπέροχο χορό Blues.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v