Top διευθύνσεις για ηλεκτρονική μουσική στην Αθήνα

Ο ηλεκτρονικός ρυθμός της πόλης χτυπά δυνατά σε υπόγεια club, βερολινέζικα μπαρ και σκοτεινές διευθύνσεις. Τον ακούτε;
Top διευθύνσεις για ηλεκτρονική μουσική στην Αθήνα

Κάθε χρόνο οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής της Αθήνας έχουν δεκάδες λόγους για να είναι χαρούμενοι. Κι αυτό γιατί κάθε εβδομάδα, κάπου στην πόλη, κάτι δυνατό παίζει που κεντρίζει το ενδιαφέρον και απογειώνει τη χορευτική διάθεση.

Μια βόλτα στους δρόμους του κέντρου – από Γκάζι, Μοναστηράκι κι από εκεί Κολωνάκι – μας φέρνει ενώπιον μικρών και μεγάλων χώρων που ρέει στο αίμα τους ο ηλεκτρονικός ήχος.

Εδώ οι βραδιές ξεκινούν πολύ αργά. Και είναι μεγάλες.

Στο Γκάζι, το Steam αποτελεί έναν σταθερό προορισμό για clubbing με ηλεκτρονικό πρόσημο, εντυπωσιακά laser shoes και πληθώρα events και μετακλήσεων Dj από το εξωτερικό. Στον λιτό και industrial χώρο του, προσεχώς θα έρθουν για να παίξουν σε απόσταση αναπνοής από το κοινό οι Rob Hes, Mikee, Nick A, St. M σε event της ομάδας Deep Phase ενώ στις 30 Μαρτίου τα decks θα αναλάβει ο Tom Findlay των αγαπημένων Groove Armada. 



Λίγα βήματα πιο πέρα, η Ιερά Οδός αποτελεί εδώ και χρόνια σταθερή βάση της ομάδας του Blend η οποία «κλείνει» γκράντε χώρους όπως το Vox και το Gazi Music Hall, για να φέρει την αφροκρεμα της techno σκηνής. Στις 31 Μαρτίου ας πούμε, φέρνουν το Cocoon στην Αθήνα με δυναμικό ντουέτο τους Alan Fitzpatrick και Illario Alicante στο Vox, ενώ στις 28 Απριλίου θα σειστεί το Gazi Music Hall με τους techno ήχους του Adam Beyer. Για το καλοκαίρι, έχουν ήδη κλείσει το Bolivar για να υποδεχτούν τον «παππού» της technο Sven Vath. Δείτε περισσότερα events της ομάδας εδώ



Έτερος συναυλιακός χώρος που αγαπά τα ηλεκτρονικά party, το Temple στο Γκάζι αποτελεί την πιο πρόσφατη άφιξη στην νυχτερινή ζωή της πόλης και φιλοξενεί μεταξύ άλλων ψαγμένους DJs από Ελλάδα και εξωτερικό οι οποίοι πειραματίζονται με διάφορα παρακλάδια του ηλεκτρονικού ήχου, αλλά και «κλασικές» techno και house βραδιές από αθηναϊκές ομάδες. Δείτε περισσότερα από το πλούσιο πρόγραμμα του Temple εδώ

Παραμένουμε Γκάζι για να μπούμε στον σκοτεινό κόσμο του Second Skin, το οποίο προτείνει μια πιο underground ηλεκτρονική εμπειρία δια χειρός Γιώργου Φακίνου, ο οποίος κάθε Σάββατο μας μυεί σε EBM, Industrial, Goth μουσικά μονοπάτια, προκαλώντας περίεργες χορευτικές φιγούρες από τους φανατικούς θαμώνες του μαγαζιού του. Φυσικά δεν λείπουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τα drum and base parties και οι «κλασσικές» techno βραδιές μέσα από θεματικά events με εγχώριους Djs. Περισσότερα εδώ.



Αλλαγή σκηνικού και κατάδυση στο υπόγειο του Dybbuk στο Κολωνάκι, το οποίο υπηρετεί για παραπάνω επτά χρόνια με συνέπεια την house και tech house σκηνή με δυνατούς resident Djs και εγχώριους guests όπως ο CJ Jeff, o Dj Anjelo, o George Dexx και ο Panos Pissitelis Junior να ξεσηκώνουν σε καθημερινή – σχεδόν – βάση τους θαμώνες του. Φυσικά δε λείπουν και οι μετακλήσεις διεθνών παραγωγών της ηλεκτρονικής σκηνής. Μείνετε ενημερωμένοι για τα events του εδώ



Στην ίδια φιλοσοφία του house/ tech house ήχου, το Ritual στη Λουκιανού φέρνει σε έναν χώρο με απωανατολίτικη αύρα το καθαρόαιμο ηλεκτρονικό clubbing φιλοξενώντας και αυτό ομάδες της εγχώριας σκηνής. Στις 31 Μαρτίου, για παράδειγμα, η ομάδα του αγαπημένου PIXI φέρνει στον χώρο του Ritual το δίδυμο των Agents Of Time για ένα back to back dj set. 



Αρχικά μαγαζί με δίσκους, το The Place στην Κλεισόβης μετατράπηκε σε έναν χώρο όπου η underground σκηνή βρήκε ακόμα ένα «σπίτι» για να ξεδιπλώσει την χορευτική γοητεία της. Στο όμορφο νεοκλασικό του 1920, όπου ακούμε από από Goa Trance και uplifting μέχρι techno, noise και industrial, ο πληθωρικός χαρακτήρας των DJs που φιλοξενεί φέρνει «φυλές» από κάθε γωνιά της πόλης που χορεύουν ασταμάτητα μέχρι πρωίας. Δείτε εδώ τα προσεχή events.



Με σύνθημα το «you are what you dance», η αγαπημένη των μυημένων clubbers underground διεύθυνση της Νεάπολης, το Skullbar, ειδικεύεται στα after parties. Η… φάση εδώ ξεκινά μετά τις 5 τα ξημερώματα, όταν οι Resident Djs αναλαμβάνουν τα decks και ενισχύουν τα ηχητικά συστήματα με ασταμάτητους dance/trap/drum ‘n’ base ήχους. Δεκάδες «υπόγειες» ομάδες της πόλης, αλλά και δημοφιλείς Djs (Petros Floorfiller, Simos Danalis, Tolis Q κ.α.) εμφανίζονται εδώ μέσω από ξεσηκωτικά sets που κρατάνε μέχρι (πολύ) πρωίας.



Στο Astron Bar στου Ψυρρή, ένα μικρούλι και «κρυμμένο» καταφύγιο για clubbing τα events δίνουν και παίρνουν καλύπτοντας όλο το φάσμα του ηλεκτρονικού ήχου (δείτε τα events του Μαρτίου εδώ), ενώ στο Boiler στο Μοναστηράκι συρρέει νεαρόκοσμος και «ψαγμένο» κοινό για να ακούσει πειραματικούς – και όχι μόνο – ήχους από εγχώριους Djs. 

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v