8 μπαρ για να (σου) μπει η Άνοιξη

«Ο γλυκό μου μπ(ε)αρ» ψέλνουμε και ετοιμαζόμαστε για τις πιο όμορφες ανοιξιάτικες νύχτες σε οκτώ αγαπημένα στέκια σε Αθήνα, Πειραιά και βόρεια.
8 μπαρ για να (σου) μπει η Άνοιξη

Che
Καραΐσκου 151, Πειραιάς, τηλ: 2104296660



Η πιο εξωτική αυλή του Πειραιά συνεχίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να μας καλεί σε βραδινά ταξίδια προς Μεξικό μεριά. Το έθνικ Che με τον πολύχρωμο ντεκόρ του, την επιβλητική Φρίντα Κάλο στον τοίχο της αυλής του και τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ του, είναι μια ανοιξιάτικη όαση στο λιμάνι. Και την τιμούμε δεόντως παραγγέλνοντας ένα Pedro Furioso με τεκίλα el Jimador αρωματισμένη με anjo chili, πουρέ ανανά, φρέσκο ​​χυμό τζίντζερ, φρέσκο ​​χυμό lime και σιρόπι αγαύης, ακούγοντας ωραίες mainstream μουσικές, και τσιμπολογώντας tacos, chimichangas, asados και άλλες έθνικ λιχουδιές. Το απλό ποτό ξεκινά από 7€, τα κοκτέιλ από 6€.

Upupa Epops
Αλκμήνης 7, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 212 1055214



Mεταμόρφωσε σε υπέροχο vintage μπαράκι μία όμορφη αυλή ανάμεσα σε δύο παλιές μονοκατοικίες των Κάτω Πετραλώνων, όμως δεν αρκέστηκε στην cool ατμόσφαιρα για να προσελκύσει τους θαμώνες του. Ο «τσαλαπετεινός» έχει όλα όσα θέλουμε από ένα μπαρ που φέρνει την άνοιξη και αρκετά ακόμα: καλοφτιαγμένα κοκτέιλ με λίστα που αλλάζει διαρκώς – νέα άφιξη το Picante με Mezcal, Cuervo Traditional Reposado, αφρό αλατιού με τζίντζερ και τσίλι και Zucca rabarbaro και το Secret garden με φρούτα εποχής μαγειρεμένα με star of Bombay Gin, ξηρό γαλλικό βερμούτ και λευκό πόρτο, εξαιρετικό φαγητό για να τα συνοδεύσει (βλ. λαχταριστές πίτσες και ζυμαρικά) και σούπερ μουσικές όσο παίρνει και νυχτώνει. Τα ποτά ξεκινούν από 6€, τα κοκτέιλ από 7€.

Tony's Bar
Αισχύλου-Παπαναστίου 61, Πειραιάς, τηλ: 210 4111901



Το «αδερφάκι» της τρατορίας Tony Bonano ακολουθεί τα χνάρια του ιταλικού εστιατορίου και προσφέρει άφθονο στυλ με δερμάτινους καναπέδες και μια επιβλητική μπάρα που θα θέλαμε να μείνουμε… ολονυχτίς. Ο λόγος; Τα ωραία κοκτέιλ του που φτιάχνονται ως επί το πλείστον από premium spirits και περιλαμβάνουν επιλογές όπως το Pink Cup με βάση το τζιν ή το Hawaiian Sea Breeze με βότκα. Μπόνους τα τραπεζάκια έξω, ό,τι πρέπει για τις ανοιξιάτικες βραδιές με πανέμορφη θέα στη θάλασσα του Μικρολίμανου. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, τα κοκτέιλ στα 10€, ενώ οι μουσικές παίζουν με ψαγμένους ήχους από κλασική μουσική μέχρι jazz.

Local Pub
Χαϊμαντά 25, Χαλάνδρι, τηλ.: 694 0864443



Μια pub φέρνει πάντα την άνοιξη. Και η συγκεκριμένη Pub της Χαϊμαντά φέρνει και πολλές, πάρα πολλές μπύρες που δύσκολα θα βρείτε αλλού. Η «τοπική» βρίσκεται σε μια μικρή πλατεία χωμένη στον πεζόδρομο του Χαλανδρίου, διαθέτει ένα cosy εσωτερικό (και άκαπνο) χώρο, όμως όλο το τζέρτζελο γίνεται έξω, όπου πλήθος κόσμου παραγγέλνει και τσουγκρίζει pints με πάσης φύσεως «ψαγμένο» βυνικό περιεχόμενο. Αγαπημένες μας οι φουτώδεις και πικρές IPA της Brewdog, αλλά και τα ελληνικά βαρέλια από μικροζυθοποιίες που κάνουν θαύματα, όπως η Flaros από τη Σίφνο ή η εξαιρετική Dark Crops. Οι τιμές για τις μπύρες ξεκινούν από 3€ το pint, ενώ οι μουσικές μέσα φλερτάρουν με το punk rock.

Comme il FauX
Πλατεία Καρύτση 6, τηλ: 2130314053



Μια ανάσα από την είσοδο του Θεάτρου Μουσούρη, αυτό το μια σταλιά μπαράκι ευθύνεται για τις ωραιότερες μουσικές της πλατείας, στην οποία όσο ανοίγει ο καιρός βγάζει τραπεζάκια έξω για καθαρά ποτά, κουβέντα και χάζι. Το Comme il Faux είναι πράγματι «όπως πρέπει» να’ναι ένα μπαρ: φιλικό, οικείο, χαλαρό, με ωραίες μελωδίες και φτηνά ποτά. Τα decks τιμούν εξαιρετικοί guests με ιδιαίτερα μουσικά γούστα, ενώ από το μπαρ βγαίνουν ωραία κοκτέιλ (από 8€) και ποτά με ιδιαίτερη αγάπη για τα ψαγμένα ουίσκι (από 6€).

Theory
Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0680 1633



Υπάρχει χρόνια τώρα μια θεωρία, που λέει ότι αυτό το κοκτέιλ bar στο Χαλάνδρι είναι κάτι σαν must για τους κατοίκους των Β.Π. και όχι μόνο. Μάλλον επιβεβαιώνεται μιας και κάθε χρόνο το all day στέκι με το ξύλινο εσωτερικό και τον ωραίο κήπο αποτελεί καταφύγιο για τα ανοιξιάτικα βράδια μας φέρνοντας εις πέρας την αποστολή του: ιδιαίτερες γεύσεις αν πεινάσουμε, καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, ωραίες μουσικές. Μας αρέσει πολύ το Neptune (Tanqueray Gin, ξηρό βερμουτ, Talisker 10, Seaweed Tincture, μπλε ζελοποιημενο ξύλο βερμουτ) και το Smoky Suburban (Zacapa 23, Bulleit Rye, Tia Maria, μαγειρεμένο με καπνιστό Τσάι lapsang souchong και Angostura Bitters). Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 9-10€.

Moustaki Bar
Δροσίνη 5, Κηφισιά, τηλ: 211 4047612



Στην πιο όμορφη περιοχή του κέντρου της Κηφισιάς, στον πεζόδρομο της Δροσίνη, το Moustaki Bar σερβίρει σούπερ cocktails με καλτ ονόματα, αλλά και ξεσηκωτικές sui generis μουσικές από το βράδυ μέχρι αργά… το πρωί. Στο fun εσωτερικό του τα Ημισκούμπρια συναντούν τους Boney M και τον Σταμάτη Γαρδέλη, ενώ εσείς πιάνετε θέση στη μπάρα, λικνίζεστε και απολαμβάνετε Χαβάη 5 – μηδέν, με βότκα, φρούτα του πάθους, καρύδα, λάιμ και μπίτερς και τζίντζερ ιν Μέξικο με τεκίλα, τζίντζερ, λάιμ και αφρό τζίντζερ. Τα κοκτέιλ κοστίζουν από 7-12€.

The Azor
Ανοίξεως και Σταμάτας 3, Άνοιξη, τηλ: 2108140848



Καλόγουστο και… ανοιξιατικο ανεξαρτήτως εποχής, το Azor αξίζει τα χιλιόμετρα μέχρι την (πολύ) βόρεια Άνοιξη. Κυκλαδίτικου στυλ διακόσμηση, ανοιχτά χρώματα σε τοίχους και μπάρα, νεαρόκοσμος, fun ατμόσφαιρα και ωραίες μουσικές φέρνουν κόσμο και κοσμάκη στο μουσικό του καταφύγιο. Οι ήχοι «παίζουν» με soul – funk και house μελωδίες, ενώ συχνά στήνει θεματικές βραδιές με αντίστοιχου ύφους εγχώριους μουσικούς παραγωγούς ή ομάδες. Το απλό ποτό κοστίζει 6,5€, τα cocktails ξεκινούν από 8,5€. Δοκιμάστε το Azor orchard, με μαστίχα sxinos, λικέρ αγγινάρας, φρεσκοστυμμμένο λεμόνι, lemon curd και σιρόπι μελιού.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v