Αυτά είναι τα πιο hot μπαράκια τώρα

Νέα και παλαιότερα, κοκτεϊλάδικα και ποτάδικα, με χαμό ή χαλαρά, αυτά είναι τα πιο… καυτά μπαρ στην Αθήνα αυτή τη στιγμή.
Αυτά είναι τα πιο hot μπαράκια τώρα

Επιβάλλεται να τα επισκεφθείτε.

Αν δεν το έχετε ήδη κάνει.

Αν το έχετε κάνει, ξανακάντε το.

Juan Rodriguez Bar
Παλλάδος 3, Ψυρρή, τηλ: 2103224496



Μια… αποικία με αλκοόλ στου Ψυρρή, παλαιώνει αποστάγματα τα οποία σερβίρει συνοδεία ψαγμένων γευστικών προτάσεων και μας υποδέχεται σε έναν ιδιαίτερο και «παλιομοδίτικο» χώρο για τα πρώτα – και τα δεύτερα – ποτά της νύχτας. Αυτό το υβρίδιο ποτάδικου και all day στεκιού για φαγητό, αγαπά τις μαύρες και ροκ μουσικές και βγάζει από το μπαρ του σπιτική sangria με μείγμα ρουμιών από την Καραϊβική και σιρόπι κανέλας, και ένα El Diablo πραγματικά… σατανικό με λευκή τεκίλα και λικέρ από φραγκοστάφυλα. Τα κοκτέιλ του ξεκινούν από 7€, το απλό ποτό επίσης.

Big Mouth

Γυφτοπουλου 8, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0681 5505

Στον πιο ζωντανό πεζόδρομο του Χαλανδρίου, ένας... φαφλατάς βαστά εδώ και χρόνια τα πρωτεία όχι μόνο στο brunch αλλά και στα αλκοολικά μας νυχτοπερπατήματα. Σε δύο επίπεδα, - ένα στο ισόγειο και ένα στην πανέμορφη ταράτσα του τα καλοκαίρια- το πάντα "ανεβασμένο" Big Mouth σερβίρει σούπερ cocktails από το μπαρ (δοκιμάστε το Thai Tommy’s με σιρόπι τσίλι ή μια Μezcalita με Nuestra Soledad Mezcal, φρέσκο χυμό λάιμ και νέκταρ αγαύης) και μουσικάρες από τα ηχεία του: απο reggae, funk και soul, μέχρι jazz, rock και rock n roll. Το απλό ποτό κοστίζει 6,5€, τα κοκτέιλ από 8€.

Crust
Πρωτογένους 13, τηλ: 2103257179



Στου Ψυρρή γίνονται πραγματάκια όπως φαίνεται. Πιτσαρία-κλαμπ; Κι όμως, έτσι ξεκίνησε αυτό το sui generis μέρος, αλλά σιγά-σιγά μεταμόρφωσε το υπόγειό του σε χώρο clubbing. Έτσι, δεν χρειάζεται να πάτε μακριά. Χορεύετε στο υπόγειο στους ηλεκτρονικούς ήχους των DJ set και όταν πεινάσετε ή διψάσετε ή απλά θέλετε να ξενερώσετε και να καλμάρετε το στομάχι σας, προμηθεύεστε σούπερ πίτσες που βγαίνουν ζεστές- ζεστές από το ισόγειό του. Οι τιμές τους ξεκινούν από 3€ το μεγάλο κομμάτι, ενώ οι μπύρες κυμαίνονται στα 3-5,50€.

Trap
Όθωνος 10, Σύνταγμα, Κέντρο, τηλ: 2103215561



Ένα ρετρό μπαράκι σε μια στοά κοντά στο Σύνταγμα, με έμπειρη μπάρα και ενδιαφέρουσες συνεργασίες – βλ. το βολιώτικο ΜεΖεν – έμελλε να γίνει ο αγαπημένος (ή ένας εκ των αγαπημένων) προορισμός των Αθηναίων που ξενυχτούν. Το The Trap είναι ένα μικροσκοπικό κοκτεϊλάδικο, το οποίο βγάζει signature cocktails με ιδιαίτερο χαρακτήρα, όπως το εξαιρετικό Tricky Martini, με premium London Dry Gin, μείγμα από Manzanilla sherry, λευκό βερμούτ και eau de vie από αχλάδι. «Παγίδα» πλην των κοκτέιλ του και η ιδαίτερη μουσική, με ρετρό και jazz επιλογές. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€, το απλό ποτό από 7€.

Drunk Sinatra
Θησέως 16, Σύνταγμα, Κέντρο, τηλ: 2103313733



Πανδαιμόνιο επικρατεί στον πεζόδρομο της Θησέως, το ίδιο και στο εσωτερικό του. Το Drunk έγινε trend, έγινε στέκι, και συνεχίζει κλείνοντας πέντε χρόνια με αλκοολικές νύχτες να συγκεντρώνει πλήθος κόσμου που τσουγκρίζει κοκτέιλ υπό το άγρυπνο βλέμμα του Φράνκι στον τοίχο, και κάνει γνωριμίες απολαμβάνοντας τζαζ, μπλουζ και soul ρυθμούς. Τα κοκτέιλ του είναι ένας ακόμα λόγος για να βρεθείτε εδώ: δοκιμάστε το From Here to Eternity, με Bullet Rye, κονιάκ και νότες σοκολάτας ή το Supernature με ρούμι, λάιμ, καρύδα και αλάτι. Οι τιμές τους ξεκινούν από 7€, το απλό ποτό στα 6,5€.

Beauty Killed the Beast
Παραμυθιάς 14, τηλ: 21 0524 0117



Κάτι συμβαίνει με αυτό το μπαράκι στη γωνία Παραμυθίας με Σαλαμίνος. Να’ναι το πιασάρικο όνομά του; Μήπως το πανέμορφο εσωτερικό του; Βρε, λες να είναι τα ωραιότατα κοκτέιλ του; Ή μήπως όλα τα παραπάνω; Ό,τι κι αν είναι, το Beauty είναι λόγος να τιμήσετε την γειτονιά του Μεταξουργείου, να δοκιμάσετε το Rose’s Cantina με αγαύη, φυστικοβούτυρο και τσίλι και πολλά ακόμα κοκτέιλ, και να περάσετε ένα βράδυ από εκείνα τα «χαλαρά», που δε θέλετε να είστε σε ένα παραδοσιακό «ορθάδικο» μπαρ. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Ippo
Θησέως 11, Σύνταγμα, τηλ: 213 0054715

Σε ένα από τα πιο λαοφιλή πεζοδρομάκια του Εμπορικού Τριγώνου, το μικρούλι Ippo έχει ήδη κλείσει τα 7α γενέθλιά του παίζει φανταστικές μουσικές, οι οποίες του έχουν χαρίσει το φανατικό κοινό του. Οι πόρτες του ανοίγουν κάθε απόγευμα εκτός Δευτέρας στις 19.30, και κρύβουν πάντα μία έκπληξη: Μπορεί ας πούμε μία βραδιά να το πετύχεις ήσυχο και cozy, και την επόμενη να δημιουργήσει με την ίδια ευκολία ατμόσφαιρα πάρτι με δυνατά DJ sets. Σημειώστε ότι καθημερινά ως τις 21.30 τα κοκτέιλ στοιχίζουν 6€.

 Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v