Τα νέα του Mira Me είναι συναρπαστικά!

Το δεύτερο καλοκαίρι λειτουργίας της ταράτσας του Mira Me φέρνει πολλά και καλά νέα.
Τα νέα του Mira Me είναι συναρπαστικά!

της Αγάπης Μαργετίδη

Όπως έγραφα πέρυσι τέτοια εποχή, την πρώτη φορά που επισκέφθηκα την ταράτσα του Mira Me, που ήταν και ο πρώτος χρόνος λειτουργίας του όμορφου, μικρού ξενοδοχείου της οδού Ερμού και του εστιατορίου του, είχα μείνει έκθαμβη από πολλά πράγματα, κι όχι μόνο από την έτσι κι αλλιώς μαγευτική θέα. Σε μια πόλη σαν την Αθήνα, που όλα τα εστιατόρια και τα μπαρ στις ταράτσες της έχουν κάτι που θα σου κόψει την ανάσα, χρειάζεται και κάτι παραπάνω. Κι αυτό το παραπάνω το έχει το Mira Me. Και δεν είναι μόνον ένα.



Έχει μια ήσυχη κομψότητα που σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα και να περνάς καλά. Μελετημένο φωτισμό, άνεση στα καθίσματα, σωστές αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών, σωστή μουσική σε σωστά ντεσιμπέλ. Έχει θετική ενέργεια από τους ανθρώπους του service οι οποίοι σε περιποιούνται χωρίς επιτήδευση, μα απόλυτα επαγγελματικά. Τίποτε από αυτά δεν είναι προφανή, ούτε αυτονόητα. Το έχουμε δυστυχώς διαπιστώσει ουκ ολίγες φορές, γι’ αυτό και τα αναφέρω.

Βέβαια, όλα αυτά θα ήταν άνευ ουσίας αν το φαγητό δεν ήταν καλό, γιατί πρωτίστως το rooftop του Mira Me είναι εστιατόριο κι αυτό που έχω να πω είναι πως φέτος η κουζίνα είναι στα καλύτερά της. Ο Γρηγόρης Μπονιάκος, ο νέος -και νεαρός- chef που ανέλαβε τα ηνία της υπό την καθοδήγηση του executive chef Άρη Ρούσσου, μας έδειξε ότι έχει όρεξη, ταλέντο και ικανότητες για να βγάζει νοστιμιά στο φαγητό του.



Ξεκινώντας από τα χειροποίητα ψωμιά και την μους ταραμά, προχωρώντας στην πολύ ιδιαίτερη σαλάτα με τα παντζάρια που παίζουν με τις υφές και τις οξύτητες, τα στρείδια με την ελληνική ponzu (η ponzu είναι ιαπωνική sauce κι εδώ αντί για yuzu χρησιμοποιούν πορτοκάλια από την Πελοπόννησο κι αντί για katsuobushi, δηλ. νιφάδες καπνισμένου, αποξηραμένου τόνου σε ζύμωση, χρησιμοποιούν τσίρο με μια αντίστοιχη τεχνική), το πανέξυπνο και νοστιμότατο μοσχαρίσιο ταρτάρ με σινάπι, παγωτό μουστάρδας και κρόκο αυγού κονφί, έχεις ήδη καταλάβει την φιλοσοφία της κουζίνας : εξαιρετική πρώτη ύλη, φαντασία και αρμονία στους συνδυασμούς, φίνες και συγχρόνως comfort γεύσεις και ιδιαίτερες τεχνικές οι οποίες, όμως, δεν φωνασκούν στο πιάτο. Έτσι, η ρεβιθάδα με την πεσκανδρίτσα και τα μάγουλα από σαλάχι δένει με την κρέμα από φινόκιο και ο αέρας λεμονιού δεν έχει μπει για το θεαθήναι, αλλά δίνει την απαραίτητη ελαφράδα στο πληθωρικό αυτό φαγητό. Το ίδιο συμβαίνει και με τον κρασάτο κόκορα με τον τραχανά, όπου το ελαφρώς καπνισμένο γιαούρτι τον δροσίζει σημαντικά, παρομοίως και με το χοιρινό Iberico, όπου τη γλύκα των καρότων φέρνει σε ισορροπία η σάλτσα εσπεριδοειδών.



Η κουζίνα του Mira Me απέκτησε φέτος κι έναν πανάξιο chef pâtissier, τον γνωστό και αγαπητό Μπάμπη Ζιντίλη, του οποίου οι γλυκές δημιουργίες είναι η αναμφισβήτητη προστιθέμενη αξία στο μενού. Τα επιδόρπιά του είναι όχι μόνον νόστιμα και όμορφα, αλλά και απόλυτα εστιατορικά, με την έννοια ότι άλλο το γλυκό του ζαχαροπλαστείου, άλλο του καφέ και άλλο του εστιατορίου‧ ακόμα κάτι που δεν είναι προφανές ούτε αυτονόητο, σε πολύ μεγάλο αριθμό εστιατορίων (όχι άλλο cheesecake μετά το φαγητό!). Ο Μπάμπης Ζιντίλης παντρεύει την πλούσια σοκολάτα με ζαχαρωτά marshmallows και το αρωματικότατο, ξινούτσικο παγωτό βατόμουρο προσφέρει τη δροσιά του, τσιμπώντας πολύ ευχάριστα τον ουρανίσκο μας, για τον οποίο υπάρχει κι άλλη έκπληξη από τα μικρούτσικα καραμελάκια των παιδικών μας χρόνων που εκρήγνυνται με το που τα βάζεις στο στόμα σου (pop rocks ή popping candy ονομάζονται). Η κρέμα λεμονιού είναι αέρινη και δροσερή και συνοδεύεται από ελβετική μαρέγκα και ζελέ μυρωδάτου βασιλικού. Το γιαούρτι γίνεται βελούδινη μους και κρέμα, η σάλτσα από κόκκινα φρούτα ταιριάζει γάντι και το εντυπωσιακό λιλά sponge cake είναι τόσο ελαφρύ όσο και το όνομά του.



Δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω και την ταιριαστή με το φαγητό λίστα των κρασιών που έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος sommelier Άρης Σκλαβενίτης, αλλά και τα εξαιρετικά cocktails που ετοιμάζουν οι bartenders.

Σας έχω κι ένα τελευταίο νέο από το Mira Me : η ταράτσα θα λειτουργεί πλέον χειμώνα καλοκαίρι, βρέξει χιονίσει, αφού ο χώρος «ντύθηκε» με μια κομψή, πλήρως ανοιγόμενη τζαμαρία. Δεν ξέρω τι χειμώνα θα κάνει φέτος, όμως έχω ήδη ειδοποιήσει να με περιμένουν με το που θα πέσει η πρώτη νιφάδα!

 

Mira Me Athens Boutique Hotel
Restaurant & Bar
Ερμού 118, 10554 Αθήνα
τηλ.: 2152151930 – 2152151931
[email protected]
Δείτε το μενού και τις τιμές στο www.mirameathens.com

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v