Άλλος για Ίο τράβηξε κι άλλος για Σαντορίνη

Αν βρεθείτε σε ένα από τα δύο πιο όμορφα νησιά του Αιγαίου, σας έχουμε νέα!
Άλλος για Ίο τράβηξε κι άλλος για Σαντορίνη

της Αγάπης Μαργετίδη

Τελευταία εργάσιμη μέρα του Ιουλίου σήμερα και σαν να σας βλέπω να ετοιμάζεστε για τις Κυκλάδες.  Να πω ότι δεν ζηλεύω, δεν το λέω… Για να δείτε όμως πόσο καλό κορίτσι είμαι, σας έχω δύο μυστικά, ολοκαίνουργια και σπαρταριστά. Πριν μου κουνήσετε το μαντήλι, κρατήστε σημειώσεις.

Ίος και Σαντορίνη, δύο από τα πιο όμορφα κυκλαδίτικα νησιά μας, δύο νησιά με κοινά στοιχεία αλλά και το καθένα με εντελώς δικό του χαρακτήρα.  Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τα δύο καινούργια μέρη που μετράνε μόλις λίγες μέρες λειτουργίας. Ενώ είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, μοιράζονται το κάλλος του Αιγαίου και τις ιδιαίτερες γεύσεις των τόπων.

DOORS – ΙΟΣ



Έξι πόρτες, αιώρες στην άμμο, boho μαξιλάρες και κιλίμια, ζεστά χρώματα, γλυκός φωτισμός, είναι κάποια από τα στοιχεία του νέου all-day bar στο λιμάνι της Ίου που φέρνουν στον νου την ατμόσφαιρα της απόλυτης ελευθερίας που ήταν – και είναι ακόμη εν μέρει – η κύρια αίσθηση του νησιού.  Αυτή την αίσθηση που αγάπησε πριν από τριάντα και πλέον χρόνια ο Χρήστος Ευκρατίδης όταν πρωτοπήγε στην Ίο.  Ο Χρήστος ξέρει να στήνει σκηνικά, το έχει αποδείξει με δύο μαγαζιά στην Αθήνα που έχουν γράψει ιστορία, το Drunk Sinatra και το Noel. Έχοντας ερωτευτεί την Ίο με την πρώτη ματιά το μακρινό 1989, δεν σταμάτησε να την ονειρεύεται και φέτος πήρε τη μεγάλη απόφαση να εγκαταλείψει την Αθήνα και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, ανοίγοντας το Doors σε συνεργασία με την ομάδα του Crust, Πάνο Παπαδημόπουλο και Κωνσταντίνο Καραντάνη, με την αισθητική επιμέλεια του χώρου να φέρει την υπογραφή του Γιώργου Δρακίδη.



Από το πρωί μέχρι το βράδυ οι γεύσεις που σε περιμένουν στο Doors μιλούν ελληνικά.  Ο Νίκος Τριανταφύλλου φροντίζει γι’ αυτό με πίτες και τηγανόψωμα, κεφτεδάκια και μπουγιουρντί, καρπουζόπιτα κι άλλες, πολλές νοστιμιές, που θυμίζουν τα χρόνια της αθωότητας. 

Το μπαρ του Doors ανοίγει κι αυτό από νωρίς για δροσερά ποτά κάτω από τα αρμυρίκια και σερβίρει μέχρι αργά το βράδυ ποτά, άλλα περισσότερο κι άλλα λιγότερο κλασικά, με τη λίστα των cocktails που έχει επιμεληθεί η Τίνα Σάρδη, μια λίστα εμπνευσμένη κι αυτή από τις μυρωδιές του κυκλαδίτικου καλοκαιριού.



Και αν θες να κρατήσεις αυτή την εμπειρία ζωντανή και να πάρεις μια ανάμνηση μαζί σου πίσω, μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, αναζήτησε τη μεσαία πόρτα. Εκεί θα σε περιμένει ένα concept store διαμορφωμένο από τις Dudettes και με έμπνευση το καλοκαίρι στην Ίο.

Doors, Λιμάνι Ίου – Παραλία Γυαλός
T: 3022860 93406
Instagram: @ Doors_Ios

 

MIA’S – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ



Θέα απόκοσμη, φως μαγικό, ηλιοβασίλεμα συγκλονιστικό. Όσο κι αν οι μπανάλ αυτές λέξεις έχουν γραφτεί και ειπωθεί, όσες φορές κι αν τα τοπία έχουν απαθανατιστεί, η Σαντορίνη είναι … Σαντορίνη!  Κι αν στο νησί έχουν μαζευτεί και κάποιοι παρείσακτοι, γεγονός δυστυχώς αναπόφευκτο σε έναν τόσο δημοφιλή τόπο, θα υπάρχουν πάντα κι αυτοί που θα κάνουν την διαφορά, τιμώντας τον. 



Το εστιατόριο Mia’s στην Οία κάνει ακριβώς αυτό.  Τιμά τον τόπο και την ιστορία του, τις γεύσεις, τις μυρωδιές του.  Και με αυτόν τον τρόπο τιμά τον ταξιδιώτη που έρχεται από όλες τις γωνιές του πλανήτη για να βρει την ομορφιά στο μοναδικό αυτό Κυκλαδονήσι.  Η executive chef Αυγερία Σταπάκη έστησε ένα μενού που σε ταξιδεύει στην Σαντορίνη αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από ΠΟΠ προϊόντα και παλιές παραδοσιακές συνταγές φερμένες στη σημερινή εποχή.  Ψάρια και κρεατικά, όσπρια και ζυμαρικά, φρούτα και λαχανικά, μπαχάρια και βότανα, μπλέκονται και πρωταγωνιστούν σε πιάτα που διηγούνται ιστορίες.  Έτσι, το τραγανό μπαρμπούνι συναντά το κουσκούς και την σκορδαλιά, η τσιπούρα το καρπούζι και τον κόλιανδρο, η λευκή μελιτζάνα καπνίζεται και γίνεται τάρτα με χλωροτύρι και δενδρολίβανο, η πορτοκαλόπιτα παίρνει δροσιά από το παγωτό μαστίχα.



Η λίστα των κρασιών, την οποία έχει επιμεληθεί ο σύμβουλος κρασιού και sommelier Άρης Σκλαβενίτης, αριθμεί περισσότερες από 270 ετικέτες από όλο τον κόσμο, ενώ αφιερώνει ένα μεγάλο κομμάτι στο Ασύρτικο, την εξόχως ιδιαίτερη αυτή ποικιλία που έχει κάνει τα κρασιά της Σαντορίνης παγκοσμίως γνωστά.

Το Mia’s προσφέρει και πρωινό, με ζυμωτά φρέσκα ψωμιά, χειροποίητες μαρμελάδες, ελληνικό γιαούρτι και εξαιρετικούς specialty καφέδες.  Όσο για την ώρα του περίφημου ηλιοβασιλέματος της Οίας, το Mia’s έχει φροντίσει να φτιάξει ιδιαίτερα cocktails, πολλά από από αυτά με ελληνικά αλκοόλ και αποστάγματα, όπως το κίτρο της Νάξου και η μαστίχα της Χίου, αλλά και μυρωδικά της ελληνικής φύσης.

Το όνομα Mia προκύπτει από το υποκοριστικό της γιαγιάς της ιδιοκτήτριας, Μαρία Κυριακού από την Οία, ενώ συγχρόνως μας λέει πως η Σαντορίνη είναι μία και μοναδική!  

Mia’s, Οία, Σαντορίνη
Τ: 3022860 72072
Website: www.mias.gr | Instagram: @mias.santorini | Facebook: @mias.santorini

Δεν μένει παρά να σας ευχηθώ καλές διακοπές.  Να ξεκουραστείτε και να γεμίσετε τις βαλίτσες της επιστροφής με στιγμές αλησμόνητες, εικόνες και χρώματα, γεύσεις και μυρωδιές των μοναδικών μας νησιών.  Κι αν πάτε σε ένα από τα δύο μέρη, στείλτε μου καμιά φωτογραφία για παρηγοριά! 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v