Point a Bar & Restaurant : Νέες εκπλήξεις

Όσα είδε και γεύτηκε η Αγάπη στο Point a Bar & Restaurant με την καταπληκτική θέα
Point a Bar & Restaurant : Νέες εκπλήξεις

της Αγάπης Μαργετίδη

Όταν πριν από επτά χρόνια ανέβηκα για πρώτη φορά στο Point a Bar & Restaurant, στην ταράτσα του ξενοδοχείου Herodion, ήμουν καλεσμένη από μια φίλη για να γιορτάσουμε τα γενέθλιά της.  Ακόμα τότε η γειτονιά του Μακρυγιάννη, το Κουκάκι και οι γύρω περιοχές δεν ήταν αυτό που είναι σήμερα κι ας γειτνίαζαν με την Ακρόπολη και το Ωδείο Ηρώδου Αττικού.  Το Μουσείο της Ακρόπολης ήταν ακόμη μωρό και η Αθήνα δεν είχε γίνει αυτοτελής τουριστικός προορισμός.  Το ξενοδοχείο Herodion άρχιζε μόλις να διανύει τη δεύτερη νεότητά του, αφού είχε ήδη περάσει στη επόμενη γενιά, τις κυρίες Κάτια και Αναστασία Τσιμιδοπούλου, κόρες των ιδρυτών.

Από εκείνο το πρώτο βράδυ που η ταράτσα μόλις είχε ανοίξει για το κοινό, είχα προβλέψει την εξέλιξή της σε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς ανοιχτούς χώρους της Αθήνας.  Δεν ήταν μόνο η θέα προς τον Βράχο της Ακρόπολης, ούτε ότι η επαφή με τα γύρω μπαλκόνια και τις ταράτσες είναι σχεδόν απτή, είναι κυρίως που βλέπεις στο εσωτερικό της φωτισμένης αίθουσας του Παρθενώνα και πιάνεις νοερή κουβέντα με τα γλυπτά. Αυτή είναι η μοναδικότητα αυτής της ταράτσας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των επτά ετών, δεν υπήρξε καλοκαίρι που να μην ανεβήκαμε πολλές φορές στο Point a.  Άλλοτε για ένα ποτήρι κρασί την ώρα που ανατέλλει η πανσέληνος, άλλοτε για ένα γιορταστικό δείπνο αντάμωσης στο εστιατόριο, κι άλλες φορές για χαλαρό ποτό και τσιμπολόγημα στις άνετες πολυθρόνες στον χώρο του μπαρ.  Κάθε χρόνο είχαμε και από μία έκπληξη.  Αλλαγές στη διακόσμηση, καινούργια cocktails, νέες γαστρονομικές ανακαλύψεις.  Έχοντας συζητήσει επανειλημμένα με την κυρία Κ. Τσιμιδοπούλου, έχω αντιληφθεί την φιλοσοφία πίσω από κάθε προσεκτικό βήμα.  Ένας τέτοιος μοναδικός χώρος δεν χρειάζεται πυροτεχνήματα για να λάμψει, ούτε βιαστικές κινήσεις εντυπωσιασμού.  Η κάθε αλλαγή είναι μελετημένη και γίνεται όταν ωριμάσει η σκέψη κι έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Φέτος μας περίμεναν κι άλλες εκπλήξεις.  Ο χώρος άνοιξε εντελώς και αναβαθμίσθηκε ακόμη περισσότερο, το μπαρ μεταφέρθηκε στο μέσον, ο διακριτικός και συγχρόνως επαρκής όμορφος φωτισμός ανέδειξε στο έπακρο το περιβάλλον.  Προστέθηκαν ψηλοί πάγκοι και άνετα σκαμπό, για να φιλοξενούν όσους θέλουν να απολαύσουν με το ποτό τους ένα ελαφρύ γεύμα, επιλέγοντας το casual αντί του πιο «επίσημου» δείπνου στα τραπέζια του εστιατορίου. 



Σ’ αυτό το πνεύμα σχεδιάσθηκε ο κατάλογος του finger food και του fine drinking. Η Barflies, η εταιρία mobile bar services & bar consulting που βρίσκεται πίσω από μεγάλες επιτυχίες στον χώρο των bars, πήρε ελληνικά αποστάγματα και αρωματικά βότανα και δημιούργησε sur mesure μια σειρά από signature cocktails που μιλούν άπταιστα Ελληνικά.  Κάποια από αυτά είναι το Wine Spritz με μαστίχα, το Sexy Mule με ρακόμελο, το Herodion Cocktail με METAXA 12 αστέρων, το Unlikely Gimlet με τσίπουρο και το Meraki με ούζο (από 8 € έως 12 €).  Παράλληλα, το Cosmopolitan Highball, η Spicy Margarita και το Cherry Negroni είναι οι classic with a twist επιλογές. Τα mocktails (6 €), όπως το Virgin Mary και οι Fancy Lemonades, με το καλοκαιρινό τους άρωμα, τέρπουν όσους προτιμούν κάτι δροσερό χωρίς αλκοόλ.

 
Οι δύο νεαροί σεφ, Μανώλης Μαυριγιαννάκης και Μάριος Πιρπιρίδης, που βρίσκονται στο Point a από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του, έστησαν ένα μενού από νόστιμα, ευφάνταστα tapas που κρατάνε όμορφη συντροφιά στο ποτό μας, είτε αυτό είναι cocktail, είτε κρασί.  Έχουν επιλέξει πρώτης τάξεως υλικά από την Ελλάδα και τον κόσμο και τα μεταμορφώνουν σε γευστική εμπειρία που πολλές φορές εκπλήσσει.  Από αυτά που δοκιμάσαμε, ξεχώρισα τα πικάντικα ασιατικά edamame με ταραμά που τρώγονται πιο γρήγορα κι από πασατέμπο, τις μικρές αφράτες, ακόμα ζεστές από τον φούρνο, madeleines με chorizo και ποντιακό τυρί σουλγούν, το τραγανό nigiri με λευκή μελιτζάνα Σαντορίνης και σκόνη ρυζιού, το μαριναρισμένο λαυράκι σαν ceviche με συριανό λουκούμι από πιπερόριζα, τα λαχταριστά ψωμάκια ατμού με καβουρμά Θράκης και τηγανιτό αυγό, τη στρουμπουλή βάφλα με πράσο και gorgonzola (τιμές από 5 € έως 12 €).  Από τα κυρίως πιάτα, πάντα σε μικρές μπουκιές, δοκίμασα και ενθουσιάστηκα με το ζουμερό σουβλάκι κοτόπουλου με curry και mango, γλυκόξινο και συγχρόνως ελαφρώς πικάντικο (16 €). Τα καταπληκτικά churros με σοκολάτα και dulce de leche μας πήγαν μια βόλτα μέχρι  την Ισπανία (7 €). 



Εκείνο το βράδυ του Ιουνίου που ανέβηκα πρώτη φορά για το φετινό καλοκαίρι στο Point a, η ατμόσφαιρα ήταν όπως πάντα μοναδική, με πολλές παρέες ξένων, αλλά και συμπατριωτών μας, που δεν ήξεραν πού να πρωτοκοιτάξουν και τι να πρωτοφωτογραφήσουν.  Την έκπληξη διαδέχθηκε η αυτοσχέδια γιορτή μιας παρέας νεαρών, που τα έδωσαν όλα στον χορό και το τραγούδι και έφυγαν με ένα τεράστιο χαμόγελο στα ηλιοκαμένα πρόσωπά τους.  Πόσο μεγαλύτερη επιβράβευση μπορεί κάποιος να περιμένει; 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v