Με μια μπάλα παγωτό

Πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με μια μπάλα παγωτό;  Ανακαλύψτε το.
Με μια μπάλα παγωτό

της Αγάπης Μαργετίδη

Φτιάχνετε σπιτικό παγωτό;  Μπράβο και πάλι μπράβο!  Το κάνω κι εγώ και μάλιστα κατά καιρούς σας έχω δώσει διάφορες συνταγές για εύκολα παγωτά χωρίς παγωτομηχανή, περισσότερο σαν semifreddo.  Ας πούμε όμως και του στραβού το δίκιο, έναν ελάχιστο κόπο τον έχουν.  Δεν είναι για κάθε μέρα, πώς να το κάνουμε;

Κι έπειτα έχουν ανοίξει τόσα μαγαζιά με καταπληκτικά παγωτά φτιαγμένα με εξαιρετικά υλικά κι απίθανες γεύσεις, που κολάζουν και άγιο.  Αν λοιπόν βρεθείτε με την κατάψυξη να κοντεύει να εκραγεί από τα πολλά παγωτά, έχω δύο ιδέες για να φτιάξετε επιδόρπια με πολλές παραλλαγές κι ένα αμαρτωλό cocktail σαν frozen margarita.  Παίξτε μπάλα!

ICE CREAM SANDWICH
Για μικρά και μεγάλα παιδιά

Φωτό : Μόνικα Κρητικού

Στην ερώτηση γιατί να μην το αγοράσουμε έτοιμο από το περίπτερο, απαντώ γιατί είναι διασκέδαση να το φτιάχνεις. Είναι και μια πρώτης τάξεως λύση για να ξεκολλήσετε για λίγη ώρα τα τέκνα σας από τις πάσης φύσεως οθόνες.


 Φωτό : Μόνικα Κρητικού

Διαλέξτε μία ή περισσότερες γεύσεις παγωτού, διαλέξτε μπισκότα (αν έχετε σπιτικά ακόμα καλύτερα), βάλτε σε ένα πιάτο πολύχρωμα σοκολατένια sprinkles ή κακάο ή flakes σοκολάτας και αρχίστε το παιχνίδι που δεν έχει κανόνες.  Αν θέλετε να ανάψουν τα αίματα, προκηρύξτε διαγωνισμό ομορφιάς!  

AFFOGATO AL CAFFE
Matrimonio all’italiana

Φωτό : Μόνικα Κρητικού

Affogato σημαίνει πνιγμένος και στην περίπτωση του κλασικού αυτού ιταλικού επιδορπίου, το παγωτό πνίγεται μέσα στον καφέ χωρίς ναυαγοσώστη.

Φωτό : Μόνικα Κρητικού 

Δύο είναι τα μυστικά για πετυχημένο affogato.  Πρώτο τα υλικά και δεύτερο οι θερμοκρασίες : καλός καφές και άριστη ποιότητα παγωτού βανίλια από τη μια, και από την άλλη καυτός, φρεσκοφτιαγμένος καφές με έξτρα παγωμένο παγωτό σε παγωμένα ποτήρια, για να μη λιώσει μεμιάς.  Το κλασικό affogato έχει μόνο αυτά τα δύο υλικά αλλά μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα, όπως λεπτά μπισκότα για παγωτό (τα κλασικά langues de chat ή μίνι waffles), σάλτσα αλμυρής καραμέλας, flakes σοκολάτας ή λικέρ καφέ, σοκολάτας, amaretto, κλπ. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε άλλες γεύσεις παγωτού, όπως καραμέλα, μόκα, chocolate chip, στρατσιατέλα, cookies & cream, κλπ.  

ΣΑΝ ΠΑΓΩΜΕΝΗ MARGARITA
Alegria!

Φωτό : Μόνικα Κρητικού

Το σορμπέ μάνγκο συναντά την τεκίλα, το καυτερό chili το αλάτι και το αρωματικό lime, σε έναν εκρηκτικό συνδυασμό.


Φωτό : Μόνικα Κρητικού

Βάλτε για λίγη ώρα τα ποτήρια στην κατάψυξη.  Σε ένα ρηχό πιάτο ανακατέψτε λίγο (ή περισσότερο για τους πιο τολμηρούς) chili με άνθος αλατιού και σε ένα μπολ στύψτε lime.  Βουτήξτε το χείλος των ποτηριών πρώτα στον χυμό lime και κατόπιν στο μίγμα chili/αλάτι.  Στο multi βάλτε 1 μπάλα σορμπέ μάνγκο που θα έχετε αφήσει για λίγα λεπτά εκτός κατάψυξης για να μαλακώσει ελαφρώς,  ένα μικρό σφηνάκι παγωμένη τεκίλα και τον χυμό από ½ lime (δόσεις για ένα άτομο).  Δώστε λίγες στροφές μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά και το μίγμα να μοιάζει με παχύρρευστη κρέμα, βάλτε το στο ποτήρι, πασπαλίστε με ξύσμα lime και απολαύστε το όσο είναι ακόμη παγωμένο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v