Μισός αιώνας έχει περάσει από την πρώτη προβολή της πολύπαθης «Συνοικίας το Όνειρο» και η θρυλική ταινία που σκηνοθέτησε ο Αλέκος Αλεξανδράκης αναβιώνει στους θερινούς κινηματογράφους για να μας ξυπνήσει γλυκόπικρες, νεορεαλιστικές αναμνήσεις.
Η (προ)ιστορία των X-Men πετυχαίνει να κρατήσει ψηλά τον πήχη της σειράς, προσφέροντας θέαμα, χιουμοριστικές πινελιές και «κλείσιμο του ματιού» με τις κατάλληλες αναφορές στο… μέλλον, χαρίζοντάς μας ένα «πρώτης τάξης» prequel που διασκεδάζει χωρίς να κουράζει.
Το πανί συναντά τα αστέρια και στις αστικές γωνιές που μυρίζουν αγιόκλημα, τα θερινά σινεμά δίνουν το σύνθημα για να μεταφερθούμε από τις σκοτεινές αίθουσες στις υπαίθριες. Απολαύστε μια βόλτα στα αγαπημένα θερινά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Ο Ζακ Γαλιφιανάκης και η «μεθυσμένη» κινηματογραφική παρέα του επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη, σε μια καλοφτιαγμένη, διασκεδαστική εκδοχή του πρώτου Hangover, που ωστόσο χάνει στα… σημεία, καθώς καταλήγει αρκετά προβλέψιμο, χωρίς κωμικές εκπλήξεις.
Υπέροχες εικόνες, άρτιες ερμηνείες, άψογα χορογραφημένη αφήγηση. Εδώ τελειώνουν τα καλά νέα. Η νέα ταινία του Τέρενς Μάλικ, που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στις φετινές Κάννες, είναι βαρετή και προβλέψιμη.
Την αυλαία έκλεισε το μεγάλο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Ευρώπης. Μεγάλος νικητής της διοργάνωσης ο Τέρενς Μάλικ με το «Δέντρο της Ζωής» στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Brad Pitt και μεγάλος ηττημένος ο Λαρς Φον Τρίερ, που «εκδιώχθηκε» κακήν κακώς.
Απολαυστικοί χαρακτήρες, δράση που δεν ζαλίζει και δυνατότητες του 3D που μένουν ανεκμετάλλευτες. Ο Ρομπ Μάρσαλ αναλαμβάνει το τιμόνι του πλοίου των Πειρατών, και σκηνοθετεί μία καλή κωμική περιπέτεια.
Τα διασημότερα ονόματα της μεγάλης οθόνης επισκέπτονται κάθε χρόνο τη μικρή γαλλική πόλη των Καννών. Το φετινό φεστιβάλ επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά τη φήμη του προσελκύοντας τα σπουδαιότερα κινηματογραφικά ταλέντα.
Πολιτικοποιημένο, διασκεδαστικό, με πρωτότυπα μπλόκμπαστερ και απολαυστικές κλασικές παραγωγές το 65ο Φεστιβάλ Καννών ανοίγει σήμερα αυλαία παρουσιάζοντας τις ταινίες που θα διεκδικήσουν τον φετινό Χρυσό Φοίνικα.
Η άψογη αφήγηση, οι εξαιρετικές ερμηνείες και η ατμόσφαιρα εποχής μας μεταφέρουν στην εξεγερμένη Αλγερία της αποικιοκρατίας, αλλά δεν καταφέρνουν να αναδείξουν την παρ' ολίγον οσκαρική ταινία σε κάτι παραπάνω από προβλέψιμο οικογενειακό δράμα.