The Lobster: Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Μετά από τις τρεις επιτυχημένες ταινίες του, ανάμεσά τους και ο Κυνόδοντας, ο Γιώργος Λάνθιμος ετοιμάζει τη νέα του ταινία “The Lobster”. Η ιστορία παρουσιάζει μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης, ενώ τόσο το σενάριο, όσο και η υψηλού budget παραγωγή αναμένεται να εντυπωσιάσουν.
The Lobster: Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου
Έχοντας ήδη στο βιογραφικό του πολλές επιτυχημένες δουλειές όπως η «Κινέτα», ο «Κυνόδοντας» και οι «Άλπεις», ο Γιώργος Λάνθιμος παρουσιάζει τη νέα του ταινία “The Lobster”.
|-ad|
Η ταινία αποτελεί την τρίτη συνεργασία του Γιώργου Λάνθιμου με τον Ευθύμη Φιλίππου στο σενάριο, ενώ περιέχει τα χαρακτηριστικά στοιχεία του ύφους που οι δύο δημιουργοί έχουν χτίσει μαζί. Η ταινία που συμμετέχει στο πρόγραμμα του CineMart παρουσιάζει μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης, η οποία τοποθετείται στο κοντινό μέλλον, όπου όλοι οι μόνοι άνθρωποι της Πόλης συλλαμβάνονται, σύμφωνα με τους κανονισμούς και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο.
 
Εκεί πρέπει μέσα σε διάστημα 45 ημερών να βρουν έναν ταιριαστό σύντροφο. Αν αποτύχουν απελευθερώνονται στο Δάσος, αφού μεταμορφωθούν σε ζώο της επιλογής τους. Ένας άνδρας, απελπισμένος το σκάει από το Ξενοδοχείο στο Δάσος και εκεί γνωρίζει τον έρωτα, καταρρίπτοντας τους κανονισμούς.

Ο σκηνοθέτης γράφει μεταξύ άλλων σε παρουσίαση του project του: «Το «The Lobster» είναι μια ιστορία για την αγάπη, δίχως να είναι μια συμβατική ερωτική ιστορία. Παρατηρεί τους τρόπους και τους λόγους που κάποιοι άνθρωποι έρχονται κοντά και γίνονται ζευγάρια, ενώ κάποιοι άλλοι όχι. Είναι μια ιστορία για τα τρομακτικά αποτελέσματα της μοναξιάς, του φόβου να πεθάνεις μόνος, του φόβου ότι θα ζήσεις μόνος και πάνω απ όλα, του φόβου ότι θα ζήσεις με κάποιον άλλον. Το να πιέζουμε τον εαυτό μας να αγαπήσει κάποιον είναι ένα είδος βασανιστηρίου».

Στην παρουσίασή της στο CineMart, η ταινία αναφέρεται ως συμπαραγωγής της Ιρλανδίας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Ελλάδας, ενώ αναζητά συμπαραγωγούς από τη Γαλλία τη Γερμανία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο για να συμπληρώσει το budget της που είναι 1.900.000 Ευρώ.

Πηγή: Flix.gr

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v