Οι ταινίες που περιμένουμε το 2013

Blockbuster, επιστημονική φαντασία, ανατρεπτικές κωμωδίες, remake, σήκουελ. Ο σινεφίλ μπαχτσές του νέου έτους έχει από όλα. Δείτε την αφρόκρεμα των ταινιών που θα μας στείλουν στην σκοτεινή αίθουσα για ακόμα μια χρονιά.
Οι ταινίες που περιμένουμε το 2013
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η κρίση δεν φαίνεται να ίδρωσε το αυτί των εταιρειών παραγωγής, με αποτέλεσμα ο κινηματογραφικός μποναμάς του νέου έτους να είναι άκρως ελκυστικός για τον μέσο σινεφίλ. Νέες ταινίες σπουδαίων σκηνοθετών, δουλεμένα remake, δυναμικά blockbuster, σήκουελ, all star κωμωδίες. Επιλέξαμε και παρουσιάζουμε τις ταινίες οι οποίες θα μας απασχολήσουν - είτε λόγω υπόθεσης είτε λόγω σκηνοθεσίας είτε λόγω πρωταγωνιστών – μέσα στη χρονιά. Πάρτε pop corn και κάντε… προθέρμανσης με τα trailer τους.

Elysium
O Neill Blomkamp του εξαιρετικού District 9 επιστρέφει στην καρέκλα του σκηνοθέτη, ξυρίζει γουλί τον Matt Damon και τον ρίχνει στο έτος 2159 για να φέρει την ισορροπία, σε μια εποχή όπου οι πλούσιοι ζουν σε έναν διαστημικό σταθμό ενώ ο υπόλοιπος πληθυσμός σαπίζει σε μια κατεστραμμένη Γη.



Star Trek: Into the Darkness
Το 2009 ο «κύριος Lost» J.J. Abrams έκανε ένα κινηματογραφικό «φρεσκάρισμα» της θρυλικής σειράς και άφησε τους απανταχού λάτρεις του sci fi έπους απόλυτα ικανοποιημένους. Ευελπιστούμε να κάνει το ίδιο λίγα χρόνια μετά με το εντυπωσιακό αυτό σήκουελ.



Django Unchained
Αν και ουσιαστικά δεν αποτελεί «ταινία του 2013», παρ’ όλα αυτά το νέο έπος του κυρίου Tarantino δεν θα μπορούσε να λείψει από τη λίστα μας. Τρεις περίπου ώρες ατόφιας διασκέδασης, «ταραντίνικοι» διάλογοι, χιούμορ, πολύ καλές (οσκαρικές ίσως;) ερμηνείες από το πρωταγωνιστικό τρίο (DiCaprio, Waltz και Foxx) και άφθονο αίμα σε έναν φόρο τιμής στα σπαγγέτι western και τις blaxploitation movies. Tarantino είναι αυτός, ό,τι θέλει κάνει.



The Hobbit: The Desolation of Smaug
Δεν χρειάζονται σχόλια. Είναι το πρώτο μέρος της δεύτερης τριλογίας του «Hobbit» δια χειρός Peter Jackson. Αυτά.

Pacific Rim
Είναι τρελός ο Ισπανός. Ο Guillermo del Toro (Λαβύρινθος του Πάνα, Hellboy) επιστρέφει με… blockbuster επιστημονικής φαντασίας, στο οποίο εξωγήινα τέρατα επιτίθενται στην Γη. Ποιος θα τα αντιμετωπίσει; Μα φυσικά, άνθρωποι μέσα σε «στολές» γιγαντιαίων ρομπότ, τα οποία ελέγχουν με το μυαλό τους. Το σενάριο δεν βγάζει μάτι, αλλά del Toro είναι αυτός και δεν μας απογοήτευσε ποτέ.



Gangster Squad
Ryan Gosling εναντίον Sean Penn σε γκανγκστερική περιπέτεια βασισμένη σε αληθινά γεγονότα του 1949, όταν ο διαβόητος μαφιόζος Μίκι
Κοέν έρχεται αντιμέτωπος με μια μικρή μυστική ομάδα της Αστυνομίας η οποία έχει ως στόχο να διαλύσει την κυριαρχία του.



A Good Day to Die Hard
Αγνοήστε το παιδικό λογοπαίγνιο του τίτλου και επικεντρωθείτε στις δύο τελευταίες λέξεις. Ναι, ο John McClane (Bruce Willis) δεν ψήνεται ακόμα να βγει στην σύνταξη. Αντιθέτως, συνεργάζεται με τον γιο του, προσπαθώντας να αποτρέψει μια ληστεία πυρηνικών όπλων. Ηippy kai ye!



Stoker
Σας λέει κάτι το όνομα Park Chan-wook; Αν όχι δείτε το Old Boy. Αν ναι, τότε αυτή την ταινία την περιμένατε καιρό. Και στις δύο περιπτώσεις, η πρώτη αγγλόφωνη προσπάθεια του ταλαντούχου σκηνοθέτη είναι ένα γκόθικ θρίλερ με τα όλα του και κύριο ατού τις δύο πρωταγωνίστριες: Mia Wasikowska και Nicole Kidman.



Oz: The Great and Powerful
To prequel της κλασσικής ταινίας δια χειρός Disney, διαθέτει πλούσιο καστ (James Franco, Rachel Weisz, Mila Kunis) και είναι σκηνοθετημένο από τον Sam Raimi του Spiderman, ο οποίος όπως όλα δείχνουν έφτιαξε ένα σκοτεινό παραμύθι στα χνάρια του Alice in Wonderland.
 


Iron Man 3
Η περσινή επιτυχία του Dark Night απέδειξε περίτρανα ότι οι σούπερ ήρωες «πιάνουν» όταν μεταφέρονται όπως πρέπει στο πανί. Με… φόρα από τους Avengers, ο Robert Downey Jr. επιστρέφει για τρίτη φορά στον ρόλο του ζάμπλουτου Tony Stark για να αντιμετωπίσει τον Ben Kingsley στον ρόλο του «κακού» Mandarin.



Man of Steel
Τι σας λέγαμε για τους σούπερ ήρωες πιο πάνω; Ο ήρωας με την κόκκινη μπέρτα και την μπλε στολή, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη σε παραγωγή του «πολύ» Christopher Nolan και σκηνοθεσία του Zack Snyder, με πρωταγωνιστές τον Henry Cavill στον ρόλο του Superman και τον Russell Crowe ως πατέρα του.



Monsters University
Το μόνο μέχρι στιγμής prequel της Pixar παρακολουθεί την ζωή των συμπαθέστατων τεράτων, στο Πανεπιστήμιο. Κωμωδία για όλη την οικογένεια με εγγυημένο γέλιο για τον… μπαμπά και την μαμά.



Anchorman: The Legend Continues
Το αστείρευτο κωμικό ταλέντο του Will Ferell (και το μουστάκι του) δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την λίστα. Το σήκουελ του σπαρταριστού Anchorman, βασίζεται στην ίδια συνταγή και όπως όλα δείχνουν αυτή θα (ξανά) πετύχει. Σκηνοθετεί ξανά ο Adam McKay του «Step Brothers».



Gravity
Ο Μεξικάνος σκηνοθέτης Alfonso Cuarón που μας είχε δώσει το εξαιρετικό Children of Men το 2006, επιστρέφει με ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας όπου οι George Clooney και η Sandra Bullock κρατούν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, να προσπαθούν να επιστρέψουν στην Γη έπειτα από την καταστροφή του σκάφους τους από διαστημικά σκουπίδια.



Lone Ranger
Η τριάδα των «Πειρατών της Καραϊβικής» (Jerry Bruckheimer στην παραγωγή, Gore Verbinski στη σκηνοθεσία, Johnny Depp στον πρωταγωνιστικό ρόλο) ξανασυναντιέται αυτή τη φορά στην Άγρια Δύση, υπό την αιγίδα της Disney. Για όσους δεν ξέρουν τι εστί Lone Ranger πρόκειται για έναν κλασικό μασκοφόρο ήρωα, ο οποίος έκανε την πρώτη του εμφάνιση στα ραδιοφωνικά κύματα, πέρασε στην μικρή οθόνη και αποτέλεσε σύμβολο της αμερικανικής κουλτούρας.



Τhe Incredible Burt Wonderstone
O Jim Carrey σε ρόλο μάγου, θυμάται (επιτέλους) ότι κάποτε έπαιξε στο «Ηλίθιος και Πανηλίθιος» σε μια θεότρελη (αν κρίνουμε από το trailer) κωμωδία όπου πρωταγωνιστεί στο πλευρό του Steve Carell και του Steve Buschemi. Επιτέλους Jim! Φτάνει πια με τις οικογενειακές κομεντί.



Επίσης…

Ο Pedro Almodovar μετά το άνισο The Skin I Live in επιστρέφει με το «Los amantes pasajeros», ο πολυάσχολος Steven Sodeberg το ίδιο με το "Side Effects" όπου πρωταγωνιστεί ο γλυκούλης Jude Law και ο Rober Rodriguez αποφάσισε επιτέλους να ολοκληρώσει το σήκουελ του Sin City. Ο DiCaprio φλερτάρει με τα Όσκαρ του… 2014 με τον «Υπέροχο Γκάτσμπι» του Baz Luhrmann, ενώ οι «Άθλιοι» του Ουγκώ μεταφέρονται ξανά στην μεγάλη οθόνη, αυτή τη φορά σε… μιούζικαλ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v