Δέκα κωμωδίες για όλη την οικογένεια

Από το «Τρελό Θηριοτροφείο» μέχρι το «Ghostbusters» και από το «Adam’s Family» μέχρι το «Ιce Age» ξεσκονίζουμε τις στοιβάδες με τα DVD και ανακαλύπτουμε δεκαπέντε κωμωδίες για όλη την οικογένεια που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε – αν δεν το έχετε κάνει ήδη.
Δέκα κωμωδίες για όλη την οικογένεια
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Οικογενειακές κωμωδίες δεν είναι μόνο το Home Alone, το Beethoven και το Toy Story. Σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητούμε την… αποτελεσματικότητά τους, όμως με τον ερχομό του νέου έτους λέμε να «φρεσκάρουμε» λίγο την λίστα με παλαιότερες αλλά και πρόσφατες παραγωγές, που είναι εξίσου διασκεδαστικές για μικρά και μεγάλα παιδιά. Εξοπλιστείτε λοιπόν, με όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά (ποπ κορν, νάτσος, αναψυκτικά), αναζητείστε τις παρακάτω ταινίες στο πλησιέστερο dvd club, πατήστε play και ετοιμαστείτε για 90 (ή και παραπάνω) λεπτά καθαρόαιμης οικογενειακής διασκέδασης.

Shrek
Απομυθοποιώντας με σπιρτάδα τους κώδικες των «κλασσικών» καρτούν και των παραμυθιών, η τριλογία του Shrek καταφέρνει να διασκεδάσει εξίσου τόσο τα πιτσιρίκια, όσο και τους μεγάλους, με τον ατακαδόρο γάιδαρο (Eddie Murphy) να κλέβει άνετα την παράσταση. Προσωπικό μας αγαπημένο το πρώτο της σειράς, όμως και τα υπόλοιπα δύο είναι εξίσου πετυχημένα. Προτιμήστε την υποτιτλισμένη έκδοση.



Ice Age
Ξεκαρδιστικές ατάκες, αρκετή δράση, ένας σκίουρος που πλέον έχει γίνει καλτ φιγούρα και όμορφα μηνύματα δοσμένα με εξίσου όμορφο τρόπο. Η «Εποχή των Παγετώνων» γνωρίζει μέχρι στιγμής ήδη τρεις συνέχειες και συγκαταλέγεται με χαρακτηριστική άνεση στα καλύτερα animation της δεκαετίας. Η πρώτη ταινία είναι κατά την γνώμη μας η καλύτερη. Αρκετά καλή και η ελληνική έκδοση με τους Μπέζο – Φιλιππίδη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.



Jumanji
Εντυπωσιακά εφέ ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα, πρωτότυπο σενάριο (ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με μαγικές δυνάμεις σκορπά το χάος σε μια αμερικάνικη κωμόπολη) και ένας πολύ καλός Robin Williams αρκούν για να κατατάξουν το Jumanji στις αγαπημένες μας οικογενειακές κωμωδίες. Έξοχο θέαμα για τα πιτσιρίκια, αλλά και για τους μεγάλους που γοητεύονται στην ιδέα της «απόδρασης» σε φανταστικούς κόσμους.



The Mask
Ιδανικό ντεμπούτο για τον ανεπανάληπτο Jim Carrey στο Χόλυγουντ, μπόλικη δράση, ξεκαρδιστικά οπτικά εφέ και ατόφια ψυχαγωγία για μικρούς και μεγάλους. Η «Μάσκα» είναι η ταινία που βλέπεις άνετα παραπάνω από μια φορά, με ή χωρίς την οικογένεια.



A shot in the Dark - The Return of the Pink Panther – Pink Panther Strikes Again
Δύσκολο πράγμα να διαλέξουμε ανάμεσα στις τρεις κορυφαίες ταινίες της σειράς του «Ροζ Πάνθηρα» και γι’ αυτό προτείνουμε… και τις τρεις. Η σκηνοθετική ευρηματικότητα του Blake Edwards σε συνδυασμό με την κωμική ιδιοφυία που ακούει στο όνομα Peter Sellers στον ρόλο του γκαφατζή επιθεωρητή Κλουζώ, μας χαρίζουν δεκάδες ξεκαρδιστικά γκαγκ, ευρηματικές μεταμφιέσεις και σπαρταριστές ατάκες. Η μέρα με την νύχτα δηλαδή σε σχέση με τα επιεικώς απαράδεκτα ριμέικ με τον Steve Martin.



To τρελό θηριοτροφείο πάει διακοπές
Ένας κάκιστα μεταφρασμένος τίτλος για μια ξεκαρδιστική οικογενειακή κωμωδία. Το National Lampoons Vacation του 1983, έθεσε ψηλά τον πήχη στην κατηγορία του και αποτελεί μέχρι σήμερα σημείο αναφοράς στο είδος του. Άναρχο χιούμορ, ξεκαρδιστικά γκαγκ και ένας φοβερός Chevy Chase στον ρόλο του οικογενειάρχη το μόνο που θέλει είναι να πάει γυναίκα και παιδιά σε ένα κέντρο αναψυχής στην Καλιφόρνια.



Ghostbusters
Τρεις καθηγητές της παραψυχολογίας που αποφασίζουν να σώσουν τους πολίτες της Νέας Υόρκης από τα φαντάσματα που την έχουν κατακλύσει σε μια ταινία – σταθμό των 80’s και τεράστια εμπορική επιτυχία. Σε αυτήν την επιτυχία συνέβαλαν τα πλούσια ειδικά εφέ και η τέλεια κωμική χημεία μεταξύ των Dan Aykroyd, Harold Ramis, Bill Murray και Rick Moranis. Αν την έχετε δει, ξαναδείτε την.



Adam’s Family
Η εκκεντρική οικογένεια, δημιούργημα του καρτουνίστα Charles Adams έδωσε το ιδανικό υλικό στον σκηνοθέτη Barry Sonenfeld για να δημιουργήσει το απόλυτο μείγμα κινηματογράφου και κόμικ. Φοβερές ερμηνείες από την πλειοψηφία του καστ (αποκάλυψη η μικρή τότε Christina Ricci), μπόλικο μαύρο χιούμορ και μια οικογένεια που δεν θα θέλατε με τίποτα να έχετε για γείτονες.



Elf
Ο κωμικός – φαινόμενο Will Ferell υποδύεται τον γιο ενός αυταρχικού επιχειρηματία, ο οποίος μεγαλωμένος στο χωριό του Άη Βασίλη πιστεύει ακράδαντα ότι είναι… ξωτικό. Απολαυστική οικογενειακή κωμωδία, η οποία βλέπεται εξίσου ευχάριστα και τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου, πλην της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.



Naked Gun
Το σουρεάλ χιούμορ συναντά την διακωμώδηση των αστυνομικών ταινιών και το υπέρμετρο ταλέντο του μακαρίτη Leslie Nielsen στην τριλογία «Τρελές Σφαίρες», την οποία προτείνουμε να δείτε… μονορούφι σε έναν ξεκαρδιστικό μαραθώνιο.



Καλές προβολές και μην διστάσετε να προτείνετε την δική σας αγαπημένη οικογενειακή κωμωδία!




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v