15 χρόνια Local Pub: Η «τοπική» του Χαλανδρίου γιορτάζει με ουίσκι 15 ετών και φρέσκια μπίρα

Η «τοπική» που μας έμαθε τι σημαίνει πραγματικά craft μπίρα, σβήνει 15 κεράκια και μάς προσκαλεί να το γιορτάσουμε όπως πρέπει: με ουισκάρες, ποιοτικό ζύθο και καλή παρέα.

15 χρόνια Local Pub: Η «τοπική» του Χαλανδρίου γιορτάζει με ουίσκι 15 ετών και φρέσκια μπίρα

Δεκαπέντε χρόνια μετά το πρώτο της σερβίρισμα, η Local Pub παραμένει σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της craft μπίρας. Στο γνώριμο αίθριο της Χαϊμαντά στο Χαλάνδρι, η «τοπική» συνεχίζει να σερβίρει ολόφρεσκη και ποιοτική μπίρα, σε πείσμα των καιρών.

Λίγη ιστορία

Από το 2010, η Local Pub έγινε στέκι για τους φαν του ζύθου. Ήταν το πρώτο μαγαζί που σύστησε στο αθηναϊκό κοινό την κουλτούρα των μικροζυθοποιιών, πριν καν ο όρος «craft» γίνει μόδα.

Ο Φώτης, ιδρυτής και ψυχή του μαγαζιού, θυμάται: «Ήταν μια ιδέα που γεννήθηκε από την ανάγκη, καθώς τότε δεν υπήρχε κανένα παρόμοιο κατάστημα. Ποτέ δεν είχα φανταστεί σε τι θα μπορούσε να εξελιχθεί ή πού θα έφτανε όλο αυτό, αλλά ήξερα πως ήταν κάτι που αγαπούσα βαθιά».

Σήμερα, δεκαπέντε χρόνια μετά, η pub εξακολουθεί να βράζει ιδέες και μπίρες χάρη στη Ζυθοποιία Αναστασίου, που λειτουργεί ακριβώς δίπλα της. Οι μπίρες παράγονται και σερβίρονται επί τόπου, φρέσκες, αρωματικές και γεμάτες γεύση, από Lager και Pilsner μέχρι IPA, Red Ale και Stout.

Whisky tasting για τα 15 χρόνια

Με αφορμή τα 15α γενέθλιά της, η «τοπική» γιορτάζει με ένα επετειακό whisky tasting αποκλειστικά 15 ετών, την Κυριακή 16 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με το Greek Whisky Association. Το tasting θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι, και περιλαμβάνει έξι προσεκτικά επιλεγμένες φιάλες από τη Σκωτία και την Ιρλανδία, που αποτυπώνουν την τέχνη και τη μακροχρόνια ωρίμανση του αποστάγματος:

* ARDBEG 15 ans Anthology The Beithir's Tale

* Highland Park 15 years Old

* Deanston 15 years Old Tequila Cask finish

* Dalmore Vintage 2007 (bottled 2022)

* Singleton of Glen Ord 15 years Old Diageo Special Releases 2022

* Redbreast 15 years Old

Τη βραδιά θα συντονίσουν οι Νίκος Κελαϊδίτης και Γιάννης Αικατερινίδης, προσφέροντας ένα ταξίδι στις γεύσεις και τα αρώματα των αποσταγμάτων. Δήλωση συμμετοχής με μήνυμα στη σελίδα της Local Pub, κόστος συμμετοχής: 40€, περιορισμένες θέσεις.

Μετά το πέρας του, η «τοπική» θα ανοίξει κανονικά για το κοινό της, σερβίροντας φρέσκια μπίρα, όπως τότε, έχοντας μάλιστα προσθέσει ήδη από το Σάββατο στις βρύσες τις και δύο αμερικάνικες stout - έκπληξη. 

Ραντεβού εκεί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v