Αυτά είναι τα καλύτερα σουβλατζίδικα στα Εξάρχεια

Παραδοσιακά αλλά και μοντέρνα, νέα και παλιά, αυτά είναι τα καλύτερα σουβλακοπωλεία για να φας ωραία και παραδοσιακά στα Εξάρχεια.

Αυτά είναι τα καλύτερα σουβλατζίδικα στα Εξάρχεια

Από τα old-school ψητοπωλεία που θυμίζουν παλιές καλές εποχές μέχρι τα μοντέρνα vegan σουβλατζίδικα που επαναπροσδιορίζουν το street food, τα Εξάρχεια έχουν μερικές από τις πιο αυθεντικές σουβλακο-γεύσεις της Αθήνας.

Δες τα αγαπημένα μας και πιάσε ουρά για ένα τυλιχτό στο χέρι ή καθιστό.

Γιώργος και Μάνος

Θεμιστοκλέους 39, τηλ: 21 0381 5442

Φωτo: Google

Αγαπημένο στέκι των σουβλακόφιλων του κέντρου, ο Γιώργος και ο Μάνος είναι από τα ψητοπωλεία που θες να κάνεις στέκι. Εδώ το κάθε τυλιχτό έχει την κατάλληλη ισορροπία: σωστή δόση κρέατος, τζατζίκι, φρεσκοκομμένες πατάτες και πίτα που μένει στεγνή και αφράτη μέχρι την τελευταία μπουκιά. Το κοντοσούβλι —σε εκδοχή χοιρινή ή κοτόπουλο— ετοιμάζεται καθημερινά με τη μυστική συνταγή του πεθερού του Γιώργου από την Τρίπολη, ψήνεται υπομονετικά και σερβίρεται είτε σκέτο είτε τυλιχτό. Εξίσου δυνατό και το κεμπάπ του, καθώς και το μοσχαρίσιο μπιφτέκι. Κλείνει νωρίς, οπότε κανονίσου καταλλήλως για να το απολαύσεις. Οι τιμές για ένα τυλιχτό στα 3,50€.

Τα Άγραφα

Ιπποκράτους 162, τηλ: 21 0644 0954

Φωτo: Google

Η επιτομή του old-school ψητοπωλείου από το 1972: απλό, τίμιο και φτιαγμένο για όσους αγαπούν το παραδοσιακό σουβλάκι όπως παλιά. Τα καλαμάκια, ζουμερά και χειροποίητα, ψήνονται καθημερινά, όπως και ο γύρος — χοιρινός ή κοτόπουλο — που έχει το σωστό λίπος. Το κρέας ποτέ δεν στεγνώνει, οι πατάτες είναι φρεσκοκομμένες και τα μπιφτέκια, τα κεμπάπ και το κοντοσούβλι εξαντλούνται γρήγορα. Ωραίο και το κοτόπουλο σούβλας, με την πετσούλα του, όπως και το κοτόπουλο σχάρας με πατάτες τηγανιτές. Τα τυλιχτά στα 3,50€.

Cookoomela Grill

Θεμιστοκλέους 43-45, τηλ: 2111822343


Το πρώτο vegan σουβλατζίδικο της πόλης έδειξε στους Αθηναίους ότι το σουβλάκι μπορεί να απολαύσει κανείς και με έναν διαφορετικό τρόπο – και να είναι εξίσου πεντανόστιμο, αρκεί να φτιάχνεται με φαντασία και αγάπη. Δεν ντρεπόμαστε καθόλου λοιπόν παρ’ ότι κρεατοφάγοι και παραγγέλνουμε την κόκκινη πίτα τους, με γύρο μανιταριών από αγαρικά μανιτάρια, μανιτάρια Portobello και πλευρώτους, αβοκάντο, χειροποίητη φυτική μαγιονέζα, ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και πατάτες τηγανητές. Τιμές στα 5€ το τυλιχτό.

Πρίγκιπας

Χαριλάου Τρικούπη 23, Αθήνα, τηλ.:2114050070


Ψάχνεις κάτι διαφορετικό και αυθεντικό στο street food; Ο Πρίγκιπας συστήνει στο αθηναϊκό κοινό τις ξεχωριστές και πεντανόστιμες γεύσεις της βόρειας Ελλάδας. Έχεις ξαναφάει ποτέ μαύρο χοίρο σε καλαμάκι; Σουβλάκι με προβατίνα ή μοσχαρίσιο συκώτι; Έχεις ακούσει για τα ζουμερά μπιφτέκια από βουβάλι; Ακόμα και αν έχεις απαντήσει ναι στα παραπάνω, σίγουρα δεν έχεις ξαναδεί φιλέτο καπνιστής πέστροφας ή χέλι να τυλίγονται σε αφράτη πίτα καλαμποκιού μαζί με χειροποίητη φάβα, κάπαρη και σως λεμονιού. Τιμές από 4,70€ το τυλιχτό.

Προδόρπιον

Ακαδημίας 52, τηλ.: 21 0363 0400


Έχει θρέψει γενιές φοιτητών, μια ανάσα από τη στάση του μετρό στο Πανεπιστήμιο και συνεχίζει ακάθεκτο να ζεσταίνει τα κάρβουνά του από νωρίς, σερβίροντας τους πάμπολλους θαμώνες, που κάνουν ουρά για να βρουν ένα ελεύθερο τραπεζάκι. Στο Προδόρπιο θα δοκιμάσεις ωραίο γύρο, ζουμερό και καλοψημένο, αλλά και νοστιμότατα καλαμάκια κοτόπουλου ή χοιρινά, σε μερίδα ή τυλιχτά. Πολύ καλά και τα οικολογικά σουβλάκια με φρέσκα λαχανικά, πατάτες τηγανητές και τζατζίκι ή κέτσαπ για όσους δεν τρώνε κρέας. Τιμές από 3,40€ το τυλιχτό.

Λόρδα

Σπύρου Τρικούπη 3, τηλ.: 21 0380 7277

Έπιασε πόστο στην πλατεία Εξαρχείων και δεν άργησε να γίνει στέκι για τους σουβλακοφάγους της περιοχής. Στη Λόρδα το σουβλάκι αποκτά άλλη διάσταση, με πρωταγωνιστές τα ζουμερά πανσετάκια, τις στρογγυλές τηγανιτές πατάτες και μια ποικιλία καλαμακιών που ψήνονται επιτόπου στα κάρβουνα και σερβίρονται με ωραίες πιτούλες σε ατομικές μερίδες ή σε τυλιχτά. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει εκείνο της προβατίνας, με εκλεκτό κρέας που έρχεται κατευθείαν από τη Μυτιλήνη. Τιμές στα 3,70€ το τυλιχτό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v